Dziennik treningowy w Accessie 2000
- Puman
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ktoś z Was korzysta z dziennika treningowego w Accessie2000 (ściągnąłem go z działu "Trening" ) ?
Mam problem z zapisaniem danych treningowych.
Kiedy zapisuję dane z drugiego treningu, dane z pierwszego znikają
Co źle robię
Mam problem z zapisaniem danych treningowych.
Kiedy zapisuję dane z drugiego treningu, dane z pierwszego znikają
Co źle robię
- Tobi
- Rozgrzewający Się
Przypuszczam, ze chodzi generalnie o uzywanie Accessa. W przypadku tego dziennika wyglada to tak:
1. Otwierasz baze danych dziennik.mdb
2. Wybierasz Formularze
3. Wybierasz 'wprowadzanie danych'
4. Otwiera sie okno i - wazne - na samym dole tego okna masz numer rekordu - jesli zostawisz stary rekord to wpisujac dane nadpiszesz stare wartosci. Zeby wpisac nowy rekord trzeba zmienic numer rekordu na dotychczas niezajety przy uzyciu strzalek:
|< - skok do pierwszego rekordu
< - wstecz o jeden
> - wprzód o jeden
>| - skok do ostatniego rekordu
>* - nowy rekord (najszybsza metoda)
Reasumujac - przed wpisaniem danych kliknij na >* - zostanie utworzony nowy rekord.
Z partyjnym pozdrowieniem
Tobi
1. Otwierasz baze danych dziennik.mdb
2. Wybierasz Formularze
3. Wybierasz 'wprowadzanie danych'
4. Otwiera sie okno i - wazne - na samym dole tego okna masz numer rekordu - jesli zostawisz stary rekord to wpisujac dane nadpiszesz stare wartosci. Zeby wpisac nowy rekord trzeba zmienic numer rekordu na dotychczas niezajety przy uzyciu strzalek:
|< - skok do pierwszego rekordu
< - wstecz o jeden
> - wprzód o jeden
>| - skok do ostatniego rekordu
>* - nowy rekord (najszybsza metoda)
Reasumujac - przed wpisaniem danych kliknij na >* - zostanie utworzony nowy rekord.
Z partyjnym pozdrowieniem
Tobi
Be like water my friend!
- WojT
- Stary Wyga
Czy moge sie dowiedzieć pod jakim tytułem kryje sie dziennik treningowy w Accessie 2000 ???
Szukałem (moze za mało) i nie znalazłem
Puman pomożesz?
Pozdrawiam
Wojciech Czysciecki
Szukałem (moze za mało) i nie znalazłem
Puman pomożesz?
Pozdrawiam
Wojciech Czysciecki
wczysciecki@wp.pl
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- mqqla
- Stary Wyga
tak a'propos dziennika accessowego i roznej masci dziennikow
kiedys sciagnalem sobie ten dziennik w Accessie i dodalem troche wlasnych opcji... no i zastanawialem sie nad wlasnym projektem takiego dziennika...
moze by zrobic koncert zyczen co do opcji i wyrzezbic cos a'la bieganie.pl? 'firmowy' dziennik ?
a moze to jednak porywanie sie z motyka na slonce? a moze jest juz tak duzo dziennikow, ze wybor jest spory...
z tego co widzialem, w kazdym brakuje 'czegos', stad moj pomysl...
pozdrawiam
kiedys sciagnalem sobie ten dziennik w Accessie i dodalem troche wlasnych opcji... no i zastanawialem sie nad wlasnym projektem takiego dziennika...
moze by zrobic koncert zyczen co do opcji i wyrzezbic cos a'la bieganie.pl? 'firmowy' dziennik ?
a moze to jednak porywanie sie z motyka na slonce? a moze jest juz tak duzo dziennikow, ze wybor jest spory...
z tego co widzialem, w kazdym brakuje 'czegos', stad moj pomysl...
pozdrawiam
mqqla [czyt. emkukula]
[url=http://bieganie.pl]bieganie[/url]
[url=http://bieganie.pl]bieganie[/url]
- kicay
- Rozgrzewający Się
Witajcie ...
Ciesze sie ze moj dziennik zdobywa popularnosc Calkowicie o nim zapomnialem, napisalem go dawno, dawno temu...
A tak powaznie ... dzialaja Wam wykresy ? A co z podsumowaniem ? ... Pamietam ze byly z tym problemy na niektorych komputerach ... Trzeba bylo powlaczac odpowiednie biblioteki, zwiazane z Visual Basiciem... Niestety nie pamietam gdzie, od 2 lat pracuje tylko na linuxie ))
pozdrawiam
------------
Tomasz Zajac
Ciesze sie ze moj dziennik zdobywa popularnosc Calkowicie o nim zapomnialem, napisalem go dawno, dawno temu...
A tak powaznie ... dzialaja Wam wykresy ? A co z podsumowaniem ? ... Pamietam ze byly z tym problemy na niektorych komputerach ... Trzeba bylo powlaczac odpowiednie biblioteki, zwiazane z Visual Basiciem... Niestety nie pamietam gdzie, od 2 lat pracuje tylko na linuxie ))
pozdrawiam
------------
Tomasz Zajac
Tomasz Zajac