Wystapiles o pomoc zadałem ci kilka pytań by znaleśc przycyzny................ aty nic............ to ci nie zalezy na wyjasnieniu problemu ?
Tompoz
tetno 209/minute,,szok!!!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
a co ma niby deszcz to pomiaru tętna metoda ekd przez pulsometr?Santiago pisze:pewnie błąd pomiarowy, bo skok o kilka ud/min od razu pod wpływem intensywnego wysiłku oraz pod czas deszczu to normalna anomalia, każdy pulsometr może w ten sposób się pomylićkrasnoludek6 pisze:wczoraj poszedlem na trening i duzo kilometrow nie biegalem ok 4-5,pozniej robilem sile biegowa.
Czyli podbiegi skipy zorientowalem sie ,ze moj garmin305 szaleje jak to zawsze na koncu podbiegu
W kompie zauwazylem wyniki tetna w granicach 189 pozniej 198 pozniej 209 natrzcim wlasnie podbiegu bylo najwieksze tetno ,najwiekszy wynik jaki mialem tetna na zawodach to bylo 189/minute a bieglem na 10km
Analizowalem dlaczego tak bylo wnioski mam takie bylem dobrze wypoczety wczesniej dzien przerwy w bieganiu.
Przed zrobieniem sily biegowej bardzo spokojny bieg wrecz trucht .
Samopoczucie mialem naprawde super wrecz musialem sie stopowac by nie przyspieszac wczesniej 2 dni byl trening w ktorym biegalem biegi na tempie progowym ,tez wiem ze czasem jak dam ostro czadu to za kilka 2-3 dni mam moc
Pytanie mam takie czy to mozliwe sam jestem w szoku wiem ,ze czasem sa anomalia ale to sie powtarzalo po 4 podbiegu juz tego nie osiagalem,,pozdrawiam
I jeszcze jedno pytanie, czy te tętno maksymalne z tego treningu było w zegarku czy w programie po wrzuceniu z zegarka ?
Ja bym tego tętna nie brał za hrmax, poczekaj i obserwuj czy znowu to się powtórzy np w dzień słoneczny o różnych porach dnia
Deszcz jak pada to źle to wróży dla pomiaru
Tompoz
Tompoz