Mam pytanie ;D

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Lea
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :) Dopiero, co zarejestrowałam się na portalu, bo musicie mi pomóc :P
Mam 17 lat i chciałabym się zająć na poważnie bieganiem <myślę o biegach średnich lub długich> . Trenuję pływanie od 6-7 lat <pływałam długie i średnie dystanse> więc z wydolnością nie mam problemu ;P Kiedyś nawet miałam okazję startowac w zawodach lekkoatletycznych i dwóch trenerów mi powiedziało, że mam niezłą technikę biegania :D Biegam już od jakiegoś czasu<tak od 2 miesięcy po 30-45 min biegu ciągłego, zawsze o tej samej porze, wieczorem> i czuję że ta dyscyplina mnie bardziej "jara" od pływania, pytanie tylko czy ma sens próbować z tym coś na poważnie w moim wieku czy nie? <nie zaprzeczę że bardzo bym chciała spróbować> Pomóżcie mi, proszę! :)
PKO
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

warto warto. Napisz ile przebiegasz w te 30 minut
Lea
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmm, ja tak tago nie przeliczam, ale myślę że około 8km ;P Bo biegnę tak około w tempie 3.40 na km, coś takiego ;P Przy czym nie zasuwam na maxa, bo bym umarła, takie w miarę w miarę tempo ;D
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Lea pisze:ale myślę że około 8km ;P Bo biegnę tak około w tempie 3.40 na km, coś takiego ;P Przy czym nie zasuwam na maxa, bo bym umarła, takie w miarę w miarę tempo ;D
:szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
Jeśli tak jest faktycznie to jesteś skazana na sukces.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Sprawdź ten dystans dokładnie, bo jeśli rzeczywiście takie tempo Ci wychodzi przy takim dystansie to masz naprawdę niezłą formę na starcie.
Obrazek
Because Running Sucks
bati
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

robbur pisze:
Lea pisze:ale myślę że około 8km ;P Bo biegnę tak około w tempie 3.40 na km, coś takiego ;P Przy czym nie zasuwam na maxa, bo bym umarła, takie w miarę w miarę tempo ;D
:szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
Jeśli tak jest faktycznie to jesteś skazana na sukces.
A jak mierzysz to tempo, bo jeżeli utrzymujesz 3:40 przez 45min (a to nie jest twój max) to już jesteś na poziomie kobiecej czołówki krajowej - np. 2. miejsce w Biegu Niepodległości 36:50 czyli 3:41/km a podejrzewam, że było to biegane na maxa.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja tez bym chciala tak szybko zasuwac po dwoch miesiacach :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja bym tak chciał teraz, czyli po półtora roku :D
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Lea
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No co Ty! 45 min to był mój max wytrzymałości! ;D Ja już wcześniej biegałam trochę, bo była potrzebna poprawa wydolności w pływaniu, ale dopiero teraz uświadomiłam sobie, że chcialabym to trenować, że to mnie bardziej kręci, pytanie tylko czy nie jestem "za stara" na zmianę dyscypliny :D No, to by były moje maxymalne zdolności chyba, masz racje<wybaczcie mi, jestem w tym jeszcze totalnie zielona xD>, bo dzisiaj robiłam pomiar i miałam średnią 4min/km, ale bez tzw. "bomby" , teraz czułam, że tempo w miarę, niewiem czy to dobrze czy nie, ;p wybaczcie za pomyłki, jak powiedziałam wczesniej, zielona jestem! :] ;c
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ