Program na Androida

Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, to teraz mi się podoba ta wypowiedź :)

i polecam linke jeszcze, a nawet dwie
http://android.com.pl/artykuly/aplikacj ... -cz-1.html
http://android.com.pl/artykuly/aplikacj ... -cz-2.html
PKO
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Niestety w zestawieniu brakuje mi RUN.GPS - wg mnie świetny program - trochę "kosztuje" ale .... jest obejście :);
Mapy można załadować wcześniej - jeśli ktoś biega w nieznanym terenie - analiza poprzez stronę i poprzez fona i nie można dodawać treningów ręcznie :( a teraz ciekawostka http://www.gps-sport.net/trainings/running_595692, http://www.endomondo.com/workouts/rplpMMsmGBk to są te same treningi rejestrowałem run.gps i przeniosłem do endomondo i wyszła fajana różnica w odlewgłości
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

własnie poprawiłem się na 2352 :)
mysz0n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h :/
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co do etui - kupiłem coś podobnego do tego http://allegro.pl/sportowe-etui-na-rami ... 71960.html

najprostsze, najtańsze a telefon się mieści (telefon Motorola defy), zal mi było wydawać 60-100zł na takie etui tym bardziej że nigdy nie biegałem z czymś takim i nie wiedziałem czy będę z tym biegał czy też nie.

Co do GPS'a ludzie czesto piszą, że taki to a taki program ma słabego GPS'a - przecież program nie ma nic do tego - liczy się tylko jakość modułu w telefonie. Ja biegając z endomondo zauważyłem że jak np dobiegam do końca trasy i zaczynam wracać to jeśli zrobie to "na szybko" to gps nie zawsze uzna że dobiegłem do końca, a jeśli zatrzymam się i rozciągne tak z 10sek wtedy GPS złapie fixa w tym końcowym momencie i jest ok. Sprawa jest dość denerwująca, bo mając taką trasę, na każdym LAPie walnie cie o 100m i odczyty robią się mało wiarygodne, ale co tam.

SportsTracker ma znacznie więcej opcji (np można ustawić częstsze informowanie o progresie, ale ostatnio ustawiłem to na co 2minuty i myślałem że na głowę dostane) Endo pokazuje sporo statystyk i jest stabilnie działającym programem - polecam!
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mysz0n pisze: Co do GPS'a ludzie czesto piszą, że taki to a taki program ma słabego GPS'a - przecież program nie ma nic do tego - liczy się tylko jakość modułu w telefonie.
No niby tak jest i być powinno, ale...
Używałam ostatnio z ciekawości miCoacha i CardioTrainera. Ten pierwszy gubił satelity w zachmurzony dzień prawie przez 70% treningu. Drugi rejestrował wszystko. No i oba na jednym smartphonie. Więc odbiornik ten sam.
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

myśka pisze: No niby tak jest i być powinno, ale...
Używałam ostatnio z ciekawości miCoacha i CardioTrainera. Ten pierwszy gubił satelity w zachmurzony dzień prawie przez 70% treningu. Drugi rejestrował wszystko. No i oba na jednym smartphonie. Więc odbiornik ten sam.
Może to kwestia telefonu? Na moim Samsungu nie zdarzyło się aby miCoach zgubił satelity. Po wejściu w trening zainicjowanie GPS'a też trwa dosłownie kilka sekund - czyli jeżeli chodzi o współpracę z GPS'em ja osobiście bardzo dobrze oceniam miCoach'a. Testowałem też kilka innych aplikacji i problemów nie miałem. A, jeszcze jedno: pod koniec czerwca Adidas wydał nowszą wersję aplikacji - może coś poprawili w tym względzie?
mifim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56:40

Nieprzeczytany post

Ostatnio pojawiła się androidowa wersja Sports Trackera, chociaż na razie nie działa on-line. Kiedyś używałem go na Nokii i był całkiem w porządku.
mysz0n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ogólnie miCoach jest fajny ale jego wskazania (zakładając bieg/prędkość biegu wg gpsa) niewiele biegnącemu pomogą, bardzo ciężko było utrzymać mi się we wskazanej strefie. miCoach powiedział, że za wolno więc przyspieszyłem, nagle powiedział, że za szybko i tak w kółko. myślę że bieganie z paskiem/pulsometrem bezprzewodowym w połączeniu z miCoachem może dać fajne efekty (ma ktoś taką kombinację) siostra przywiezie mi to w połowie sierpnia z US więc mam nadzieje to przetestować (w PL koszt to około350zł :( )

Coś może być na rzeczy z tymi aplikacjami, moim zdaniem wersja Endomondo z kwietnia 2011 była jakoś bardziej stabilna - komórka łapała szybciej sygnał i wydawało mi się że w czasie biegu częściej sprawdzał pozycję (teraz mam bardziej proste trasy czyli biegnę po łuku czy zakręcie 90st a on mi pokazuje jedną prostą linie z punktu na nawałek przed wejsciem w zakręt i kawałem po wyjściu z zakrętu przez co skraca też dystans biegu) biegam też głównie w wysokim lesie i sam się dziwie że w ogóle mam sygnał:)może to przez to że w kwietniu komórka byłą nowa a teraz się coś zamuliło? albo przez to że na forach androida userzy pisali że endo za dużo baterii konsumuje?
Jelo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Ja obecnie testuje kilka aplikacji na swoim Samsungu i9000. Na chwilę obecną najbardziej przypadł mi do gustu darmowy RunKeeper. Według mnie posiada zdecydowanie najlepszą formę prezentowania treningów w internecie, wszystko wygląda bardzo schludnie i jest intuicyjne. Z drugiej strony treningi w telefonie wyglądają bardzo ubogo, ale dla mnie to nie problem, a najważniejsze dane i tak mam zawsze pod ręką. To za co chwalę sobie tą aplikacje najbardziej to możliwość ustawiania interwałów oraz głosowe komentarze na temat postępu treningu.
Tyszka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jelo pisze:Witam,

Ja obecnie testuje kilka aplikacji na swoim Samsungu i9000. Na chwilę obecną najbardziej przypadł mi do gustu darmowy RunKeeper. Według mnie posiada zdecydowanie najlepszą formę prezentowania treningów w internecie, wszystko wygląda bardzo schludnie i jest intuicyjne. Z drugiej strony treningi w telefonie wyglądają bardzo ubogo, ale dla mnie to nie problem, a najważniejsze dane i tak mam zawsze pod ręką. To za co chwalę sobie tą aplikacje najbardziej to możliwość ustawiania interwałów oraz głosowe komentarze na temat postępu treningu.
Ja też najbardziej polubiłam RunKeepera. Wcześniej używałam go czasami do rowerowania i nordic walkingu. Chyba ani razu nie zdarzyło się aby zgubił sygnał. A pokonał ze mną nawet i 100km rowerowe trasy. Ktoś tam na początku pisał, że za oglądanie wykresów się płaci - dziwne rzeczy. Na początku wspomnę,że ja już sama nie wiem co mam, chyba jakąś wersje PRO, bo na początku roku była "promocja" i za darmo można było pobrać (nie jestem pewna, bo mi tu nigdzie pro nie pisze hmm, może już zlikwidowali i jest tylko jedna wersja?). Tak czy siak i przed zainstalowaniem PRO mogłam spokojnie oglądać wykresy i eksportować sobie trasy na dysk.
Tak jak wspomniano u góry jest możliwość ustawienia swoich interwałów. Dla mnie super, bo dopiero zaczynam biegać i robię plan prawie-10 tyg. :) Głos jest wyraźny i nie ma problemów ze zrozumieniem w trakcie biegu (Motorola Milestone).
Ogólnie mówiąc - polecam aplikacje dla każdego rodzaju sportu.

Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 10 lip 2011, 09:39 przez Tyszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
mysz0n
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@Tyszka: link działa tylko jak masz konto na RK, w przeciwnym razie pokazuje się błąd 404.

założyłem konto, ściągnąłem na moją motorole defy app i dziś ja testuję, włączę endo z wyłączonymi komunikatami głosowymi, pobiegnę i posłucham RK - o ile nad wlkp nie będzie dziś jakiejś mega burzy. Ciekaw jestem czy ślady GPS będą takie same.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ