Makaron Rządzi Zdrowo
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Żaden spisek tylko lobby na podstawowym poziomie = zarabiania kasy i sponsoring odcinków, wystąpisz za tyle ale mamy kilka warunków, a wszystko wygląda normalnie na luzie, rusz makówką, tak jest prawie w każdym przypadku, kasa, kasa, kasa. Dobrze jak ogniwo goni ogniwo a łańcuszek nie jest przerwany to najlepszy biznes wszyscy odnoszą korzyści a ona stosuje go do każdego posiłku hr hr, co ludzie robią? Kupują makaron, wystarczy że tyle kupi co wysyła do tvn-u sms-y Albo tyle co kupuje w tv mango.
pozdro
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
F@E mam dla Ciebie dwie porady: po pierwsze, odejdz na chwile od komputerka, przerwij naparzanie w gry komputerowe, nastepnie rusz makowka, potem mocno zatkaj nos i zamknij usta, zebys nie wdychal trujacego powietrza, ktore rowniez jest w dzisiejszych czasach jednym wielkim g...m jak wiekszosc rzeczy w Twojej ocenie. Rozejrzyj sie dookola a zobaczysz, ze ten swiat wcale nie jest taki g&wniany jak Ty go przedstawiasz i widzisz.
A moze wdarla sie w Ciebie typowa polska cecha-zawisc, ze rodak odniosl sukces i moze sobie promowac co chce za kase jaka sobie chce? A niech promuje. Jak bedziesz mistrzem swiata to tez dostapisz takiego luksusu.
Kobieta ze Śląska
A moze wdarla sie w Ciebie typowa polska cecha-zawisc, ze rodak odniosl sukces i moze sobie promowac co chce za kase jaka sobie chce? A niech promuje. Jak bedziesz mistrzem swiata to tez dostapisz takiego luksusu.
Kobieta ze Śląska
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Dziecko... nie graj tyle, bo Cię to oderwie od rzeczywistości do końca. Jednak co za dużo to nie zdrowo Odejdź od peceta i pobiegaj trochę, poruszaj się. Zobacz jaki jest dookoła piękny świat. Nikt do Ciebie nie strzela, nie musisz się kryć w okopie itd. Zastanawiałeś się już nad tym skąd masz taki negatywny stosunek do świata? Wiem co mówię, sam grałem w CoD 1 i 2... To, że grasz w tą grę to też cyt. lobby na podstawowym poziomie = zarabiania kasy i rusz makówką, tak jest prawie w każdym przypadku, kasa, kasa, kasa. I proszę więcej szacunku do innych... "Wiec znakiem tego, nie bądź lebiegąF@E pisze:Żaden spisek tylko lobby na podstawowym poziomie = zarabiania kasy i sponsoring odcinków, wystąpisz za tyle ale mamy kilka warunków, a wszystko wygląda normalnie na luzie, rusz makówką, tak jest prawie w każdym przypadku, kasa, kasa, kasa. Dobrze jak ogniwo goni ogniwo a łańcuszek nie jest przerwany to najlepszy biznes wszyscy odnoszą korzyści a ona stosuje go do każdego posiłku hr hr, co ludzie robią? Kupują makaron, wystarczy że tyle kupi co wysyła do tvn-u sms-y Albo tyle co kupuje w tv mango.
pozdro
Przyhamuj buzię i nie gadaj więcej nic" I kolejny cyt POZDRO!
-
- Dyskutant
Nie wiem czemu się czepiacie F@E, gość ma rację lobby i tyle. Albo marketing sponsorowany jeśli wolicie. A to, że gość na w stopce jakieś statystyki do gry, to jego sprawa, może po to aby was zmylić? Szybko wyciągacie wnioski. To że gra, to nie znaczy, że nie myśli Może więcej biega niż te 5 km czy aż 20 km tygodniowo w waszych stopkach .
A może wy jesteście tymi producentami i tak was boli, że większość ludzi w komentarzach olewa sprawę i działa antypromocyjnie .
Proponuję jeszcze wstawić na bieganie.pl artykuł o Wyborowej, też ze zbóż. Alkohol rozpuszcza tłuszcze. Podnosi ciśnienie. Samo zdrowie! Żyć nie umierać :p
My lubimy Biały makaron, Biały makaron lubi Lobby!
A może wy jesteście tymi producentami i tak was boli, że większość ludzi w komentarzach olewa sprawę i działa antypromocyjnie .
Proponuję jeszcze wstawić na bieganie.pl artykuł o Wyborowej, też ze zbóż. Alkohol rozpuszcza tłuszcze. Podnosi ciśnienie. Samo zdrowie! Żyć nie umierać :p
-
- Rozgrzewający Się
A może wy jesteście producentami kasz i tak was boli, że większość ludzie zajada się makaronem? Że makaron jest popularniejszy niż kasze? Na marginesie, najpierw F@E twierdzi, że makaron to właściwie mączana śmierć, a potem, że zawodowcy mogą jeść tyle makaronu ile chcą. Ciekawe, w sumie myślałem, że to działa tak - duże zapotrzebowanie na energię -> konieczność dobrej diety, a nie tak: duże zapotrzebowanie na energię -> mogę jeść śmieci.MichalKar pisze:Nie wiem czemu się czepiacie F@E, gość ma rację lobby i tyle. Albo marketing sponsorowany jeśli wolicie. A to, że gość na w stopce jakieś statystyki do gry, to jego sprawa, może po to aby was zmylić? Szybko wyciągacie wnioski. To że gra, to nie znaczy, że nie myśli Może więcej biega niż te 5 km czy aż 20 km tygodniowo w waszych stopkach .
Gry komputerowe są bardziej szkodliwe dla zdrowia niż makaron . Wiem z własnego doświadczenia. No i nakłady na ich marketing też są nieporównywalne z makaroniarzami
Ostatnio zmieniony 06 lip 2011, 09:01 przez JRski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
I zamiast merytorycznych argumentów przepychanka, kto jest ukrytym lobbystą czego (lepiej od razu się przyznam, że jestem ukrytą opcją niemiecką) oraz jak bardzo granie na komputerze sprawia, że jesteś idiotą a nie partnerem do dyskusji.. Pogratulować.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze brakowalo polityki w makaronowym temacie... Nie mam nic do grajacych, ale jesli czlowiek mowi mi rusz makowka, to musze reagowac. Nie jestem jakims ziomem tylko partnerem w dyskusji jak najbardziej merytorycznej do pewnego momentu. Zatem trzymajmy dyskusje na wysokim poziomie.kisio pisze:I zamiast merytorycznych argumentów przepychanka, kto jest ukrytym lobbystą czego (lepiej od razu się przyznam, że jestem ukrytą opcją niemiecką) oraz jak bardzo granie na komputerze sprawia, że jesteś idiotą a nie partnerem do dyskusji.. Pogratulować.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Dzieckiem to raczej już dawno nie jestem pomijając że na pewno mojej mamy do końca życia, nie będę rozbierał na drobne tego co napisali dwa posty niżej od mojego ostatniego bo to w sumie nawet nie klasyfikuje się do jakichkolwiek komentarzy, żal i tyle. Człowiek któremu brak argumentów podważa wiarygodność na wszystkie strony w tym przypadku to jest bardzo ładnie zarysowane od strony socjotechnicznej to taki odwrotny Spin. Nie widzę nic złego w mojej stopce lubię tą grę i w nią gram już 8-9 lat po 20-30 minut dziennie, jako jedyną i oryginalną którą dostałem na urodziny bo jestem pasjonatem II wojny światowej i taki to mi zrobili psikus moi znajomi z pracy. Dla wyjaśnienia mojego spojrzenia na makaron Panie @JRski to powiem w tym temacie tyle, iz makaron jest to wysoko przetworzony produkt który nie wnosi do naszego zdrowia i diety nic prócz tego że posiada węglowodany i z tego korzystają zawodowi biegacze, bo tak się jakoś oklepało, a nie zauważa się 100x lepszych produktów na których można by się dużo lepiej a nawet zdrowiej naładować.
pozdro
Chciałbym zaznaczyć że nic nie pisałem o śmierci albo że są trujące, to naciąganie i manipulacja faktów przez w/w, bądź jego interpretacja mojego opisu. @wolf1971 jeżeli twój nick to rocznik to powiem żeś smark, i rozbawił mnie twój post, bo trafiłeś na człowieka który nie ma fiu bździu w głowie to tyle. @Kanas78 to też się tyczy Ciebie. Mistrzem świata nie jestem, nie mam takich priorytetów, swojego już się dorobiłem, moje wnuki głodować nie będą a palcem wytykać nikt mi nie zabroni, to tyle....najpierw F@E twierdzi, że makaron to właściwie mączna śmierć...
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Rozgrzewający Się
Nie wiem jaki znasz makaron, ale ten, który jem ja, to: mąka + jaja + woda. Jeśli uważasz, że to produkt "wysoko przetworzony", to różnimy się tu zasadniczo. Druga kwestia jest taka, że widzę zasadniczą różnicę między zdaniem "makaron jest niedobry i niezdrowy", a "nie wnosi nic poza węglowodanami". Trzecia rzecz, że jeśli coś jest niezdrowe, to jest trujące (w krótkiej lub długiej perspektywie). Tyle w temacie.
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
Obawiam się, że Twoja wiedza na temat składu produkowanego makaronu jest mocno niepełna, wręcz naiwna.JRski pisze:Nie wiem jaki znasz makaron, ale ten, który jem ja, to: mąka + jaja + woda. Jeśli uważasz, że to produkt "wysoko przetworzony", to różnimy się tu zasadniczo. Druga kwestia jest taka, że widzę zasadniczą różnicę między zdaniem "makaron jest niedobry i niezdrowy", a "nie wnosi nic poza węglowodanami". Trzecia rzecz, że jeśli coś jest niezdrowe, to jest trujące (w krótkiej lub długiej perspektywie). Tyle w temacie.
Nie zgodzę się też na dzielenie żywności na trującą i resztę. Można jeść zdrowo albo jeszcze zdrowiej. Oczywiście nie są to normy absolutne, ale adekwatne do konsumującego egzemplarza.
Wątek rozwija się i rozbudza emocje. Panowie i Panie, to chyba nie jest kwestia, która powinna tak skłócać? Nie sądzę poza tym, aby ktoś mógł tu napisać coś co zmusi miłośnika makaronu do jego zarzucenia, bądź przeciwników takiej akcji promocyjnej do namawiania ludzi do klusek.
-
- Wyga
- Kontakt:
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
A zjedz sobie, bylebyś nie pisał na stronie głównej, że to samo zdrowie, dietetyczne i och i ach
Cytat z wniosków pokontrolnych inspekcji JHARS:
Cytat z wniosków pokontrolnych inspekcji JHARS:
A gdybyś chciał produkować makaron, wystarczy zaopatrzyć się w gotową 'mieszankę' dodać wody i gotowe. Cytat ze strony firmy zajmującą się produkcją tych wszystkich zdrowych i nie przetworzonych składników makaronu"- wprowadzanie konsumenta w błąd co do sposobu produkcji poprzez umieszczenie na opakowaniu makaronu informacji sugerujących domowe, tradycyjne warunki wytwarzania, np. „domowa ..", „tradycyjny domowy smak", podczas gdy makarony te produkowano przy wykorzystaniu przemysłowych metod produkcji, np. z wykorzystaniem przetworzonych produktów jajecznych (np. masy jajowej pasteryzowanej, proszku jajecznego);
Działa jak natura chciała.zajmujemy się produkcją surowców i dodatków spożywczych dla piekarni i cukierni oraz surowców do produkcji makaronów. Specjalizujemy się w mieszankach piekarniczych i cukierniczych, szczególnie: jajka w proszku, koncentraty, stabilizatory, mieszanki do ciast i babek. Posiadamy też w naszej ofercie uniwersalne mieszanki do produkcji pierogów i makaronów.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Cieszę sie, ze Cie rozweselilem. Masz taki smutny nick Skoro sie tlumaczysz z gry to jest cos na rzeczy ale to nie moja sprawa. Nie interesuje mnie to kompletnie. Tylko dostosuj styl swojej wypowiedzi do swojego wieku. Skoro masz wnuki to powinienes dawac im przyklad. Może nie masz fiu bzdziu, ale odnosze rowniez wrazenie, ze o roli makaronu w diecie biegacza takze. Tymczasem uciekam z tego watku, poniewaz stal sie on malo merytoryczny. Ide na pomidorowa z makaronem, a moze makaronik w innej postaci? Niech zyje MAKARON!F@E pisze:Dzieckiem to raczej już dawno nie jestem pomijając że na pewno mojej mamy do końca życia, nie będę rozbierał na drobne tego co napisali dwa posty niżej od mojego ostatniego bo to w sumie nawet nie klasyfikuje się do jakichkolwiek komentarzy, żal i tyle. Człowiek któremu brak argumentów podważa wiarygodność na wszystkie strony w tym przypadku to jest bardzo ładnie zarysowane od strony socjotechnicznej to taki odwrotny Spin. Nie widzę nic złego w mojej stopce lubię tą grę i w nią gram już 8-9 lat po 20-30 minut dziennie, jako jedyną i oryginalną którą dostałem na urodziny bo jestem pasjonatem II wojny światowej i taki to mi zrobili psikus moi znajomi z pracy. Dla wyjaśnienia mojego spojrzenia na makaron Panie @JRski to powiem w tym temacie tyle, iz makaron jest to wysoko przetworzony produkt który nie wnosi do naszego zdrowia i diety nic prócz tego że posiada węglowodany i z tego korzystają zawodowi biegacze, bo tak się jakoś oklepało, a nie zauważa się 100x lepszych produktów na których można by się dużo lepiej a nawet zdrowiej naładować.Chciałbym zaznaczyć że nic nie pisałem o śmierci albo że są trujące, to naciąganie i manipulacja faktów przez w/w, bądź jego interpretacja mojego opisu. @wolf1971 jeżeli twój nick to rocznik to powiem żeś smark, i rozbawił mnie twój post, bo trafiłeś na człowieka który nie ma fiu bździu w głowie to tyle. @Kanas78 to też się tyczy Ciebie. Mistrzem świata nie jestem, nie mam takich priorytetów, swojego już się dorobiłem, moje wnuki głodować nie będą a palcem wytykać nikt mi nie zabroni, to tyle....najpierw F@E twierdzi, że makaron to właściwie mączna śmierć...
pozdro