Trening z Pumą dla początkujących
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- ptak
- Wyga
"Pamiętaj trenujesz swój organizm, daj mu czas na adaptację. Jesteś osobą początkującą, nie możesz szarżować i biegać zbyt szybko, to nie doprowadzi Cię do celu." to cytat z instrukcji do planu.
Jestem początkujący i biegam ponad 7'km i gdybym biegał w Twoim tempie bardzo bym się cieszył. A czy to jest za szybko? Posłuchaj własnego organizmu i odpowiedz sobie na parę prostych pytań: jak czujesz się podczas biegu?, zaraz po?, na drugi dzień?, co z mięśniami i stawami? jeżeli coś nie tak to biegaj wolniej, jeżeli wszystko w porządku i nie czujesz żadnego dyskomfortu to co się martwisz.
Pozdrawiam
Jestem początkujący i biegam ponad 7'km i gdybym biegał w Twoim tempie bardzo bym się cieszył. A czy to jest za szybko? Posłuchaj własnego organizmu i odpowiedz sobie na parę prostych pytań: jak czujesz się podczas biegu?, zaraz po?, na drugi dzień?, co z mięśniami i stawami? jeżeli coś nie tak to biegaj wolniej, jeżeli wszystko w porządku i nie czujesz żadnego dyskomfortu to co się martwisz.
Pozdrawiam
-
- Stary Wyga
Witam Ptaku :uuusmiech: jak miło...i już wspierasz początkujących...janusz1967 dokładnie posłuchaj swojego organizmu...to jest najlepszy tester...a propo jakbym tak biegała to tez bym była zadowolona...ale to wszystko z czasem
pozdrawiam
![:taktak:](./images/smilies/taktak.gif)
-
- Dyskutant
witam .dziś kolejny dzień realizacji planu treningowego czas treningu 35 min. udało mi się przebiec ok.6,5km.po treningu i w trakcie wszystko było dobrze zobaczymy jutro rano.dużo gorzej było gdy grałem raz na dwa tygodnie w piłkę na sali przez dwie godziny wtedy na drugi dzień była masakra.pozdrawiam.
-
- Rozgrzewający Się
a ja mam wątpliwość: czy jakieś znaczenie ma to że planie 6tygodniowym 3i4 trening jest dzień po dniu( w schemacie sobota i niedziela) czy ma to wpływ na formę? czy jeśli nie zależy mi na czasie osiągnięcia 30 min bez przerwy mogę robić zawsze dzień przerwy między treningami?
Pozdrawiam Goszka
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tak, możesz robić dzień przerwy. Cykl sobota/ niedziela jest po prostu stosunkowo łatwy do wykonania bo jest weekend. Ale jeśli komuś pozwala na to układ tygodnia to może biegać:
wtorek
czwartek
sobota
poniedziałek
środa
piątek
niedziela
itd
wtorek
czwartek
sobota
poniedziałek
środa
piątek
niedziela
itd
-
- Stary Wyga
witam... dziś kolejny trening i kolejny cel do osiągnięcia ostatnio było 36'okoł 6km nie jest to chyba zbyt rewelacyjny czas ale truchtam sobie i jest mi z tym dobrze
to teraz może 40' a może uda się dłużej???dam znać po zawodach..
pozdrawiam
ps. goszka ja biegałam tylko na początku w sobotę i niedzielę natomiast później odpuściłam...a i tak spokojnie przebiegłam 30' ciągiem a teraz to tylko szlifuje i dokładam minut... myślę, że dobrze robię???...![zdziwienie :orany:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
ps. goszka ja biegałam tylko na początku w sobotę i niedzielę natomiast później odpuściłam...a i tak spokojnie przebiegłam 30' ciągiem a teraz to tylko szlifuje i dokładam minut... myślę, że dobrze robię???...
![zdziwienie :orany:](./images/smilies/icon_eek.gif)
- pełnazapału
- Wyga
za mną drugi trening wg planu (dzisiaj robiłam 20 min + 6 przebieżek). Entuzjazm mnie nie opuszcza :D
trening w trakcie póki co wydaje się prosty i mało męczący, ale po prysznicu lub następnego dnia trochę czuję efekty, ale to jeszcze bardziej nakręca...
nemi- i jak, było 40 min? ja mam póki co tempo takie mniej więcej jak Ty i wydaje mi się, że wcale nie jest źle.. jak na takie amatorki![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
trening w trakcie póki co wydaje się prosty i mało męczący, ale po prysznicu lub następnego dnia trochę czuję efekty, ale to jeszcze bardziej nakręca...
nemi- i jak, było 40 min? ja mam póki co tempo takie mniej więcej jak Ty i wydaje mi się, że wcale nie jest źle.. jak na takie amatorki
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- Stary Wyga
pełnazapału było nawet 45 min i jeszcze wykończyłam bieg przebieżką...a przebiegłam prawie 8 km wiec jest super. Nie zależy mi tak bardzo na czasie - powiem szczerze - jak na odległości i swobodnym, lekkim biegu i praktycznie do tego dążę...te efekty to pewnie po tych przebieżkach
no zobaczymy jak będzie u mnie?? jeszcze tylko tydzień i zaczynam od 12.07 gonić Ciebie
ale z twoimi zapendami to wydaje mi sie ze juz nie zdąże...
powodzenia i pozdrawiam
![:ojoj:](./images/smilies/ojoj.gif)
![hej :hejhej:](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
![uśmiech :usmiech:](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
- pełnazapału
- Wyga
- ptak
- Wyga
Mój organizm bardzo powoli przyzwyczaja się do zmian i nie ma, aż takich postępów jakbym chciał, no cóż pozostaje tylko być cierpliwym i wytrwałym.
Dziewczyny gratuluje postępów!!! Normalnie jestem aż zazdrosny! Gdybyśmy się dzisiaj spotkali na bieganiu
to oglądałbym tylko wasze plecy (co napewno by mi się baaaardzo nie podobało) i wdychał kurz jaki po sobie zostawiacie
Pozdrawiam
Dziewczyny gratuluje postępów!!! Normalnie jestem aż zazdrosny! Gdybyśmy się dzisiaj spotkali na bieganiu
![oczko :oczko:](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Pozdrawiam
-
- Stary Wyga
pełnazapału ja mam tez takie wrażenie... siedzę w pracy i myślę ze jak przyjdę to włożę cichobiegi i w las ale nie niestety rozsądek podpowiada "daj sobie jeden dzień na regenerację"..pewnie też potrzebuję sie dobić
musze pomyśleć jeszcze w jaki sposób..ptak tak tak ty skromniacho pewnie ...a juz nie pamiętasz kto mnie zostawił w tyle z 30 minutowym biegiem
super ze jesteście
...jeszcze będziemy maratony biegać!!!
ps. a gdzie ta nasza reszta początkujących pum....![:sss:](./images/smilies/sss.gif)
![:echech:](./images/smilies/echech.gif)
ps. a gdzie ta nasza reszta początkujących pum....
![:sss:](./images/smilies/sss.gif)
-
- Wyga
- Kontakt:
- giggsy11
- Wyga
obecnynemi pisze: ps. a gdzie ta nasza reszta początkujących pum....
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
-
- Dyskutant
Ja robię 8-12 i zaczęłam od drugiego tygodnia (a właściwie od niedzieli pierwszego, bo wcześniej robiłam 30 minut)
biegam raczej wolno i podziwiam Was, że osiągacie takie prędkości ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)