Wasze Pytania

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
grastabakalator
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy dla początkującego biegacza, chcącego schudnąć, lepszą metodą jest wykonywanie jak najdłuższych biegów ciągłych, czy krótszych tras, ale o większej intensywność. Jeśli i to i to, to jak oba elementy zbilansować. Podkreślam, nie chodzi o poprawianie swoich wyników na zawodach itp. ale tylko spadek wagi.
pozdrawiam
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam pytanie: ile jeszcze kont założysz Dawid?

Rada dla pozostałych użytkowników - ignorujcie Bukiego, może się zniechęci.

I nie korzystajcie z jego porad, nie ma wiedzy ani doświadczenia by ich udzielać.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
grastabakalator
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ważę 91. Chciałbym zejść do 82-83 kg. Tłusty jestem głównie na brzuchu. Bieganie staram się wspomagać ćwiczeniami z szóstki Weidera. Obecnie biegam sobie rekreacyjnie ( człapię ) 30-50 minut co drugi dzień.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grastabakalator:

spalanie tłuszczu nie odbywa sie miejscowo w zależności od wykonywanych ćwiczeń, więc ćwicząc brzuszki w jakiejkolwiek postaci wzmocnisz mięśnie brzucha ale niekoniecznie pozbędziesz się tłuszczu.

By zgubić nadwyżkę kilogramów po pierwsze, potrzebna jest porządna dieta (rozumiana jako sposób żywienia, a nie bezmyślne obcinanie kalorii) z ujemnym bilansem energetycznym, dla której pomoca są ćwiczenia, które powodują szybsze spalanie kalorii oraz przyspieszają metabolizm.

Dla Twoich celów wystarczy żebyś biegał co drugi dzień, nie mniej niż 40 minut (dopiero po 20-30 minutach biegu organizm zaczyna sięgać po tłuszcze jako źródło energii). Na koniec spokojnych treningów ro sobie 4-6 przebieżek, czyli odcinków ok. 20 sekund bieganych szybko, luźno, swobodnie, ale nie na maksa.
Raz w tygodniu możesz podczas treningu zamiast biec jednostajnym tempem zrobić fartlek.
O fartleku znajdziesz artykuł na stronie bieganie.pl, po informacje o odżywianiu zapraszm do działu odżywanie na sfd.pl

Pamiętaj, że istotą chudnięcia jest ujemny dzienny bilans kaloryczny, deficyt ten nie może być większy niż 500 kcal.

Powodzenia, pozdrawiam.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
piotrek92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Proponuje nie pisać nic w tym wątku, niech spam pisze sam do siebie pod różnymi nickami. Z drugiej strony dziwię się, że naczelny jeszcze nie zablokował mu ip..

Dodam jeszcze że taki zwrot jak "trener kadrowy" nie występuje w języku polskim. Z resztą taka osoba pisała by z klasą i nie używała "potrójnych" znaków interpunkcyjnych łącznie z emotikoną ":/".
"A co zdobyte nigdy nie będzie szczytem." - PFK
100 - 12.11 (2011)
400- 53.78 (2011)
600- 1.26.72 (2010)
800- 1.59.36 (2010)
1000- 2.43.4 R (2011)
1500- 4.18.18 (2009)
2000- 6.05.00 (2009)
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00

Nieprzeczytany post

ok. to ja mam do trenera_kadr pytanie:
po 1 pomińmy kwestie czy jest to jakiś Dawid, czy buki czy ktokolwiek inny kto zaśmieca forum
(zostawmy to admin.) i czy słowo tr_kadr występuje czy nie. Jakkolwiek trenując często się z nim spotkałem jako potocznie uzywane.
Więc tak - jeśli jest pan trenerem to w jakim klubie?. I jaką pan kadrę trenuję? Wojewódzką?
Bo trener kadry polski raczej ma inne rzeczy do roboty niż pisać na forach?
Więc jak?
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Jak pobiec 800m ponizej 2:06 :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Pozd.
Rolli
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Jak pobiec 800m ponizej 2:06 :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Pozd.
Rolli
Rolli, straciłeś okazję, mogłeś od razu się zapytać, jak pobiec poniżej 1:40 :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

runner2010 pisze:
Rolli pisze:Jak pobiec 800m ponizej 2:06 :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Pozd.
Rolli
Rolli, straciłeś okazję, mogłeś od razu się zapytać, jak pobiec poniżej 1:40 :)
Hey! To nie dla mnie... ja juz pobieglem sub 2:06. Ale Buki nie dal rady tego zlamac... to dla niego. Od jego prywatnego trenera. :spoczko:

Poz.
Rolli
Farson
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej,

Jak wygląda bieganie z oponą?To znaczy co jest potrzebne, jakaś lina do wspinaczki i uprząż?Samą oponę już mam(nie, nie na brzuchu ;) ), ale nie wiem jak ją "zamontować", aby było to w miarę wygodne.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ