Witam mam pytanie co jest przycznyną bólu bioder po dłuższej przerwie w bieganiu.
Nie biegałem miesiąc (choroba) i zacząłem od wybiegań 6 km. Przez 2 tygodnie utzymywał się ból bioder
Mówisz, że po chorobie? W takim razie pasuje mi co nie co to do układanki, a mianowicie w lutym tego roku miałam straszne zapalenie krtani, antybiotyki itp. Krótko po tym czasie zaczęło bolec mnie lewe biodro. Lekarz rodzinny dał skierowanie do chirurga. Tam zrobiłam USG i wyszedł mi wysięk grubości 6,5 mm. Oznaczało to branie tabletek oraz tydzień leżenia w pozycji żabki. Plus do tego na 1,5 miesiąc zero poważniejszych wysiłków [nie było mowy o bieganiu, absolutnie]. W końcu w maju zaczęłam ponownie biegac, znów przyplątała się choroba i znów biodro dało się we znaki. Wynik taki sam. I znów leżenie itp. Chirurg mówił, że muszę teraz bardzo uważac, bo każde przeziębienie może oznaczac kolejny wysięk. Więc jem dużo warzyw i owoców, więcej ryb, ogólnie zdrowo. Teraz dopiero w przyszłym tyg. wracam do normalnego życia, czyli z bieganiem:) Mam nadzieję, że pomogłam:)