Bieganie, a Sex !

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Fredzio_Monroe
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Poprawny język Fredzia nie pasuje do Bukiego, podejrzany jest dla mnie jedynie nick - był to już kiedyś jeden Fredzio :)

Wg badań fizjologów chyba szwedzkich - sex przed zawodami dla mężczyzn jest niewskazany, dla kobiet wskazany.
Wielkie dzięki Adam za odpowiedź. A masz może jakiś artykuł na ten temat w zanadrzu, chodzi mi o link do artykułu o tym zagadnieniu. Oczywiście jeżeli nie sprawi ci to problemu, bo sam nie znalazłem jeszcze konkretnego artykułu na ten temat, który został by poparty jakimiś badaniami na danej grupie osób itp.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

to ja tak tylkko jak by ktoś nie zauważył:
fredzio
69
ktoś ma bezsenne noce...
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22

Nieprzeczytany post

i odnośnie nicku "Fredzio_Monroe" trzeba dodać że buki na dniach założył temat o tym że fredzio był dzieckiem marilyn monroe :D czy jakos tak
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Eee, nie popadajcie w paranoję podejrzliwości. Buki nie byłby się w stanie wg mnie tak wysilić, żeby pisać poprawnym językiem.

Co do tych Szwedów - to nie mogę tego znaleźć, może to tylko w mojej głowie było? :)
W książce Petera Janssena Lactate Threshold Training jest komentarz, że "wierzy się" że stosunek przed zawodami może wpłynąć na spadek formy. Ale on to komentuje, że to przesądy.
Jeśli jednak przyjąć, że testosteron jest hormonem mobilizującym (przynajmniej mężczyzn) do działania a po stosunku poziom testosteronu chyba spada - to jakaś logika w tym jest. Pytanie tylko czy na długo spada.

To jest trochę informacji:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/a ... 36125.html
Awatar użytkownika
Kosteczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:to ja tak tylkko jak by ktoś nie zauważył:
fredzio
69
ktoś ma bezsenne noce...

Hmmm.... dlaczego noce?? Zawsze mnie uczyli że pm to post meridiem czyli po naszemu po południu :bum:
Now I know I am on my road...
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

mnożą się jak drożdże...
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:mnożą się jak drożdże...
Drozdze paczkuja ale mniejsza o to. Najglosniej muczy krowa ktora najmniej mleka daje ;-)
kacperek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:02:03

Nieprzeczytany post

W większości liczących się reprezentacji piłkarskich na 24h przed meczem zabrania się zawodnikom uprawiania stosunku.
Fredzio_Monroe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Eee, nie popadajcie w paranoję podejrzliwości. Buki nie byłby się w stanie wg mnie tak wysilić, żeby pisać poprawnym językiem.

Co do tych Szwedów - to nie mogę tego znaleźć, może to tylko w mojej głowie było? :)
W książce Petera Janssena Lactate Threshold Training jest komentarz, że "wierzy się" że stosunek przed zawodami może wpłynąć na spadek formy. Ale on to komentuje, że to przesądy.
Jeśli jednak przyjąć, że testosteron jest hormonem mobilizującym (przynajmniej mężczyzn) do działania a po stosunku poziom testosteronu chyba spada - to jakaś logika w tym jest. Pytanie tylko czy na długo spada.

To jest trochę informacji:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/a ... 36125.html
Dzięki Adam za info i tego arta. Tobie Kacper też dzięki za te info dotyczące piłkarzy.
Co do reszty to z całym szacunkiem ale nie wiem o co wam chodzi. Nie wiem, może mam do czynienia z grupą zdesperowanych prawiczków weteranów, których rozdrażnił ten temat, czy może z zespołem czystych chłopców, na prawdę nie mam pojęcia co was tak rozdrażniło i skąd te uprzedzenia. Panowie, bardzo mi przykro z powodu waszych problemów, ale proszę - nie zakłócajcie dyskusji na ten normalny temat i dajcie ludziom podzielić się swoimi opiniami, trochę wyrozumiałości.

Pozdrawiam.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A po jaka cholere ci te informacje ? Nie od dzis wiadomo ze seks oslabia kolana (w sensie silowym, bron boze nie stawy same w sobie) i niepotrzeba do tego zadnej fachowej wiedzy a jedynie wlasne organoleptyczne doswiadczenia. Jesli o tym nie wiesz to znaczy ze sam jestes prawiczkiem i probujesz ... no wlasnie co ?
Fredzio_Monroe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

fantom pisze:A po jaka cholere ci te informacje ? Nie od dzis wiadomo ze seks oslabia kolana (w sensie silowym, bron boze nie stawy same w sobie) i niepotrzeba do tego zadnej fachowej wiedzy a jedynie wlasne organoleptyczne doswiadczenia. Jesli o tym nie wiesz to znaczy ze sam jestes prawiczkiem i probujesz ... no wlasnie co ?
Jakoś nie spotkałem się u siebie z tym problemem, ale dzięki za info ;d A wątek założyłem żeby poznać opinię wielu osób na ten temat i chodzi mi głównie o sprawy związane z rozluźnieniem po stosunku, stanem psychicznym czy poziomem hormonów... a chce poznać opinię większej rzeszy ludzi na ten temat, szczególnie tych którzy próbowali stosunku przed jakimś ważniejszym startem, bo może mi się to przydać i myślę, że wielu osobą też :hejhej:
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio_Monroe pisze:
fantom pisze:A po jaka cholere ci te informacje ? Nie od dzis wiadomo ze seks oslabia kolana (w sensie silowym, bron boze nie stawy same w sobie) i niepotrzeba do tego zadnej fachowej wiedzy a jedynie wlasne organoleptyczne doswiadczenia. Jesli o tym nie wiesz to znaczy ze sam jestes prawiczkiem i probujesz ... no wlasnie co ?
Jakoś nie spotkałem się u siebie z tym problemem, ale dzięki za info ;d A wątek założyłem żeby poznać opinię wielu osób na ten temat i chodzi mi głównie o sprawy związane z rozluźnieniem po stosunku, stanem psychicznym czy poziomem hormonów... a chce poznać opinię większej rzeszy ludzi na ten temat, szczególnie tych którzy próbowali stosunku przed jakimś ważniejszym startem, bo może mi się to przydać i myślę, że wielu osobą też :hejhej:
No to wez swoja dziewczyne lub kobiete (nie wiem ile masz lat) i kochaj sie z nia do osiagniecia orgazmu (uwaga ! ta ostatnia czesc bardzo wazna !) a nastepnie wstan z lozka (czy gdzie tam sie kochaliscie) i sprobuj zrobic pare przysiadow. Zobaczymy czy nie bedziesz czul roznicy. Dzizas, ze tez sie dalem wciagnac w ten temat :bum:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

a później opisz nam to wszystko na forum, żebyśmy się czegoś nauczyli.
Jak nic erotoman-gawędziarz z problemami.
Fredzio_Monroe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:a później opisz nam to wszystko na forum, żebyśmy się czegoś nauczyli.
Jak nic erotoman-gawędziarz z problemami.
Widzę tutaj powrót zakompleksionego prawiczka weterana. Chłopie, a może ty masz po prostu problemy z prostatą i stąd twoje pozostałe kompleksy ? :hejhej: Już sam nie wiem, ale pewnego czasu był reklamowany na rynku taki lek na podobne problemy - hmm... prostamol uno czy jakoś tak... może jeszcze trafisz na jakąś ofertę :lalala: Myślę jednak, że twoje problemy nie są wystarczającym powodem do zaśmiecania tego wątku, więc proszę - zbastuj chłopie i idź po prostamol :taktak:

Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00

Nieprzeczytany post

A mnie się gdzieś o oczy obiło, że sex, pod warunkiem, że udany, jest jak najbardziej wskazany.

Nie wiem jak tam u Was Panowie z kondycją :ble: , tudzież ile czasu potrzebujecie... ale ja tam nie czuję żadnych negatywnych skutków, osłabień czy innych problemów. Wręcz przeciwnie :uuusmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ