Program na Androida

Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

myśka pisze:ja mam ta z decathlona i wg mnie jest super. GPS łapie bez problemu, mój htc reaguje na dotyk jakby nie było folii. Dla mnie lux.
A jaki model tego HTC masz? Bo zastanawiam się czy mój Samsung się zmieści? Tą opaskę masz:

http://www.decathlon.com.pl/PL/opaska-n ... 159904453/

??
PKO
col
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: będzie 27.03.2011
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Często zdarza się że mam rozładowany telefon lub zaraz padnie bateria, Garmin zawsze czeka gotowy by towarzyszyć mi w czasie biegania. Zostawiam wtedy mój podstawowy telefon zresztą z Androidem i GPS-em do ładowania włączam samsunga solid zakładam garmina i ruszam. Wcześniej myślałem że ważną funkcją telefonu jest odtwarzacz mp3 ale od 2 miesięcy delektuję się dźwiękami otoczenia niezależnie czy jest to pole, las , droga czy miasto. :hej:
Ludzie dzielą się na tych, co kochają bieganie i tych, co jeszcze nie wiedzą, że kochają bieganie.
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

smopi pisze:
myśka pisze:ja mam ta z decathlona i wg mnie jest super. GPS łapie bez problemu, mój htc reaguje na dotyk jakby nie było folii. Dla mnie lux.
A jaki model tego HTC masz? Bo zastanawiam się czy mój Samsung się zmieści? Tą opaskę masz:

http://www.decathlon.com.pl/PL/opaska-n ... 159904453/

??
Wildfire.
Dokładnie ta.
Na szerokość jeszcze większy niż mój się zmieści, na wysokość może jeszcze 1 cm luzu.
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

myśka pisze:Wildfire.
Dokładnie ta.
Na szerokość jeszcze większy niż mój się zmieści, na wysokość może jeszcze 1 cm luzu.
Dzięki! Czyli mój Galaxy Mini też powinien się zmieścić. Przy okazji podjadę do Decathlonu i sprawdzę.
Munir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co myślicie o Endomondo?
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

smopi pisze:Czyli mój Galaxy Mini też powinien się zmieścić. Przy okazji podjadę do Decathlonu i sprawdzę.
I jak, pasi?
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

myśka pisze:
smopi pisze:Czyli mój Galaxy Mini też powinien się zmieścić. Przy okazji podjadę do Decathlonu i sprawdzę.
I jak, pasi?
Tak, pasuje. Ale ostatecznie kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/sportowe-etui-na-rami ... 71960.html
Wykonanie takie sobie ale na razie się sprawdza. Ty zdaje się biegasz z miCoach? Jakie są Twoje wrażenia? Ja zacząłem realizować plan 10k < 50min. i na razie jestem bardzo zadowolony. Wielkie słowa uznania dla Adidasa za bezpłatne udostępnienie aplikacji na telefony z Androidem.
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

z miCoach biegałam, ale jakoś przestałam używać. Natomiast mąż biega z cardioTrainerem czy jakoś tak i jest o wiele bardziej zadowolony. GPS lepiej łapie i wykresy lepsze
YOYO1971
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mam pytanko, czy wszystkie te programy pobierają opłaty za transmisje GPS? czy jest jakaś alternatywa tak jak w nawigacji samochodowej na darmowe korzystanie podczas biegania. A np. potem telefon można połączyc z internetem przez Wi-fi żeby wgrać statystyki. Z góry dzięki za odpowiedź
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

YOYO1971 pisze:mam pytanko, czy wszystkie te programy pobierają opłaty za transmisje GPS? czy jest jakaś alternatywa tak jak w nawigacji samochodowej na darmowe korzystanie podczas biegania. A np. potem telefon można połączyc z internetem przez Wi-fi żeby wgrać statystyki. Z góry dzięki za odpowiedź
Z tego co wiem za utrzymanie systemu GPS płaci Departament Obrony USA :) więc za za transmisję GPS nie płacimy.
No chyba, że chodzi Ci o transmisję GPRS i to już jest inna bajka opłata za transfer pobierana jest wg. stawek operatora. Ponieważ jest mowa o Andreoidzie to każdy użytkownik tego systemu wie, że system ten bez internetu traci baaaaardzo dużo.
Ja robię tak wyłączam dostęp do netu na czas treningu - gdy biegnę nie muszę patrzeć na mapę - po powrocie do domu łączę się po WiFi i ładuję trening na stronę. W czasie biegu dostęp do netu jest wymagany tylko wtedy gdy chcemy aby ktoś nas mógł obserwować - ale są programy które przesyłają współrzędne SMS-em lub potrzebujemy mapy, a nie mamy map w trybie offline - tak jak w przypadku np.endomondo.
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hmmm, ja nie płace na gpsa czy coś tam. Włączam aplikację do biegania, biegam, a w domu przez wifi przesyłam dane na kompa.
No chyba, że takie rzeczy, to tylko w Erze :)
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

myśka pisze:hmmm, ja nie płace na gpsa czy coś tam. Włączam aplikację do biegania, biegam, a w domu przez wifi przesyłam dane na kompa.
Przepraszam, a co to za skrót gpsa - nie znam go no chyba że Chciałeś napisać gps'a :)
Pisałem wcześniej że za używanie GPS'u płaci Departament Obrony USA bo jest to system amerykański opracowany na ich potrzeby. Płacimy tylko za transmisję danych i to tylko pod warunkiem, że korzystamy z netu poprzez operatora telefonu. WiFi nie korzysta z danych dostarczanych przez operatora.
Dobrze Pisałeś, że nic nie płacisz ale tyko pod warunkiem, że zgrywasz dane na serwer z wykorzystaniem WiFi, spróbuj zrobić to samo za pomocą danych pakietowych - GPRS, Eadge , 3G, UMTS lub HSDPA i zobacz co się dzieje. Jesteś w Erze - T-Mobile, więc może masz taryfę która ma w sobie pewien pakiet danych wtedy nawet nie widzisz, że za coś płacisz.
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

też używam miCoach'a, jednak denerwuje mnie, że na stronie nie udostępniają naszego czasu na danym kilometrze. Zastanawiam się nad Endomondo...
Do biegania nakłonił mnie mój synek.
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

artujawo1 pisze:
myśka pisze:hmmm, ja nie płace na gpsa czy coś tam. Włączam aplikację do biegania, biegam, a w domu przez wifi przesyłam dane na kompa.
Przepraszam, a co to za skrót gpsa - nie znam go no chyba że Chciałeś napisać gps'a :)
Pisałem wcześniej że za używanie GPS'u płaci Departament Obrony USA bo jest to system amerykański opracowany na ich potrzeby. Płacimy tylko za transmisję danych i to tylko pod warunkiem, że korzystamy z netu poprzez operatora telefonu. WiFi nie korzysta z danych dostarczanych przez operatora.
Dobrze Pisałeś, że nic nie płacisz ale tyko pod warunkiem, że zgrywasz dane na serwer z wykorzystaniem WiFi, spróbuj zrobić to samo za pomocą danych pakietowych - GPRS, Eadge , 3G, UMTS lub HSDPA i zobacz co się dzieje. Jesteś w Erze - T-Mobile, więc może masz taryfę która ma w sobie pewien pakiet danych wtedy nawet nie widzisz, że za coś płacisz.
Tzn czekaj. żebyśmy się dobrze rozumieli.
1. Jestem Ona nie On :D
2. Pisząc gpsa miałam na myśli skrót myślowy do GPS'a
3. A teraz jeśli chodzi o płacenie. Mówisz, że płacę tak czy siak za to. Ok, ale jak mam wbudowany odbiornik?
To tak samo, jakbym miała odbiornik np Holux'a i podłączyła przez USB do telefonu/laptopa. Mogę go używać, a przecież nikomu nie płacę za transmisję tylko za sam odbiornik ok 150 zł. Bez problemu używają go kierowcy w TIRach. I nic nie płacą. Ja jadąc autem też używam nawigacji z telefonu, jednak nie płacę za transmisję, tylko płacę ( w sumie za pirata nie płacę) za licencję do aplikacji. Tak samo jest w innych aplikacjach na telefon/smartphone które używają GPS'a.

Aha, jeszcze jeśli chodzi o GPS w połączeniu z WIFI, to gdy mam legalny program - np. miCoach to mam włączony i internet i GPS, natomiast przy lewiźnie mam tylko GPS żeby nie przyłapał mnie producent oprogramowania teoretycznie. Tak na wszelki wypadek. Więc używanie GPS jest niezależne od posiadania internetu. Tak jak nie używają go kierowcy a używają w/w Holux'a.
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sorry za pomyłkę Ad.1
Ad. 2 Nigdy nie pisałem, że płacisz za korzystanie z GPS'u. System działa na tak ja radio - w bardzo ogromnym uproszczeniu oczywiście - gdzieś tam nad nami "wiszą" satelity i emituje sygnał - za to płaci departament obrony. Ty i ja płacimy tylko raz - za odbiornik.
Ad.3 Płacimy za dostęp do internetu - jeśli Korzystasz w domu z WiFi - to opłacasz abonament za dostęp do sieci. Operator telefonu nie pobiera opłaty. Jeśli Korzystasz z dostępu do internetu poprzez telefon płacisz :(.
Reasumując korzystanie z GPS'u jest bezpłatne.
Dostęp do internetu jest płatny.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ