Ból podbicia

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Mam problem z bolącym i opuchniętym podbiciem prawej stopy poniżej kostki. Pierwszy raz zdarzyło mi się to w tym roku na nartach(zaczynam jeździć). Ból był ciężki do zniesienia, stopa aż siniała w tym miejscu. Musiałem odpinać buty w kolejce i na krzesełku bo bym nie wytrzymał (trochę to pomagało). Od 2 miesięcy truchtam i niestety ból powrócił (źle dobrane obuwie?). Oczywiście nie jest tak jak po nartach, ale trochę mnie to martwi...czuję spory dyskomfort szczególnie po dłuższym wolnym wybieganiu. Po wyjęciu nogi z buta ból pojawia się przy mocnym wyginaniu palców do góry. Może ktoś coś doradzi co z tym zrobić? Zdjęcia poniżej
http://i.imgur.com/Eq46S.jpg
http://i.imgur.com/gTk30.jpg
PKO
Ned
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może zbyt mocno wiążesz buty?
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To raczej nie wina sznurowania. Próbowałem już i lekko i mocno, bez efektu. Może ma ktoś jakieś inne pomysły?
Pozdrawiam
Stasznis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem niemalże pewien że ból podbicia na nartach jest związany z Twoją techniką narciarską. Buty mogą mieć na to niewielki wpływ.
w trakcie jazdy (jestem Pewien!)
-odchylasz się do tyłu
-napinasz stopy aby złapać równowagę
-zaczyna boleć

Pochyl się w przód
naciskaj w trakcie jazdy na języki
wyreguluj odpowiednio buty może nie są za ciasne a wręcz ciut z luźne ?

Jeśli chodzi o bieganie to nie jestem pewien ale stawiam na rozcięgno podeszwowe ?

Pozdrawiam
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady co do nart :hej: Nie jestem jednak do końca przekonany, ale nie pozostaje nic innego jak poczekać do kolejnej zimy. Gorzej, że pojawiło się to przy bieganiu...choć ostatnio jakby jest lepiej. Pytanie tylko czemu? Stopa się przyzwyczaiła, wzmocniła?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ