wzrost: 169 cm
waga: 47-49 kg
staż biegowy: regularnie od roku
Od kiedy skończyłam 8 lat zaczęłam trenować koszykówkę, dyscyplina ta była bardzo długo w moim życiu bo aż kolejne 8 lat. Chcąc nie chcąc były od czasu do czasu treningi biegowe, zazwyczaj interwały. Odcinki jakie wyznaczali nam trenerzy nie sprawiały mi większych problemów więc zawsze czułam ten niedosyt, że jeszcze nie pracuje na tyle na ile mnie stać.
W międzyszkolnych zawodach sportowych startowałam zawsze na odcinkach 100m, 200m aż przyszły przełaje. Trasa 800m bardzo mi się spodobała i stwierdziłam że im dłużej tym lepsza będzie zabawa. Zaczęłam coś sama biegać, na początku sporadycznie 1-2 razy w tygodniu wybierałam trasę 3 km, wciągnęło mnie i niecały rok temu wybrałam dystans który najbardziej mi odpowiada - 5-7 km. To jest to ! :D

2011:
- 5 km<20 min
- godzina biegu ciągłego
2012:
- poprawić czas na 5km
- wystartować w kilku biegach na 10km
- trenować regularnie
- zaliczyć sezon bez kontuzji
6 czerwca 2011 roku

Dystans: 3.7 km
Czas: 15:58
Tempo: 00:04:17 km/h
Prędkość: 13.99 km/h
Trasa

Pierwszy trening po 3 dniach przerwy, niestety ale nie miałam czasu na bieganie. Na początku bez problemów, później zrobiło się nieco trudniej ale dałam radę. Przez chwilę zmieniłam nieco tempo na wolniejsze żeby nabrać sił i udało się, końcówka bezproblemowa.