Witam,
Jutro biegam na 4 km i mam pytanie, czy powinno sie przed biegiem wypić węglowodany (glukoza+maltodekstyna+izomaltuloza)? Na opakowaniu jest napisane:
"zapewniają stabilne wysycenie krwi składnikami energetycznymi przez okres 2 godzin od momentu przyjęcia preparatu. "
"Duża zawartość izomaltulozy i maltodekstryn gwarantuje utrzymanie poziomu insuliny, w trakcie wysiłku, na stabilnym poziomie, gwarantując jednostajnie efektywne zaopatrzenie pracujących komórek mięśniowych w niezbędne składniki energetyczne. "
więc wydaje się korzystne, ale jak się to odnosi do praktyki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Węglowodany przed zawodami
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
http://biegowyblog.wordpress.com/
Biegowy blog - aktualności, recenzje, artykuły i wiele więcej o bieganiu.
Biegowy blog - aktualności, recenzje, artykuły i wiele więcej o bieganiu.
-
- Zaprawiony W Bojach
bieg na 4 km niech ci zajmnie 15-25 minut nie wymaga niczego wystarczy że w ramach 30 minutowej rogrzewki wypijesz sobie poowli izotonik a na 2,5-3 godizny przed biegiem jego poczatkiem zjesz w domu śniadanie tkaie jak zwyklw
Tompoz
Tompoz
Tompoz
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
jak to czytam to mnie skręcarafalkml pisze:Witam,
Jutro biegam na 4 km i mam pytanie, czy powinno sie przed biegiem wypić węglowodany (glukoza+maltodekstyna+izomaltuloza)? Na opakowaniu jest napisane:
"zapewniają stabilne wysycenie krwi składnikami energetycznymi przez okres 2 godzin od momentu przyjęcia preparatu. "
"Duża zawartość izomaltulozy i maltodekstryn gwarantuje utrzymanie poziomu insuliny, w trakcie wysiłku, na stabilnym poziomie, gwarantując jednostajnie efektywne zaopatrzenie pracujących komórek mięśniowych w niezbędne składniki energetyczne. "
więc wydaje się korzystne, ale jak się to odnosi do praktyki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"