Co dla szerokiej stopy?

Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegam od jakiegoś czasu na zmiane w Xodusach i Triumph'ah 5. Wszystko byłoby ok ale ostatnio zaczeły pojawiać mi się bąble. Były też wcześniej, zawsze po wewnętrznych stronach stopy (w najszerszym fragmencie) ale skóra tam mocno stwardniała i nic się nie działo ale teraz chcę się pozbyć tych zrogowaceń. Buty są odpowiednio większe, dopasowane w profesjonalnym sklepie. W jakich modelach mogę wybierać jeśli chodzi o te trochę szersze? Chętnie zostałbym przy Saucony. Chodziłoby mi o jakieś dobrze amortyzowane, waże 87/186, większość trasy to leśne drogi, stopa neutralna, tygodniowy przebieg 60km.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie znam modelów Saucony. New Balance robił kiedyś te same modele butów w różnych szerokościach. Nie wiem czy dalej tak robią a jeśli tak, to czy dystrybutor sprowadza do Polski te szersze.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A które marki mają trochę szersze buty? Nie mówie że od razu 2E ale z tego co pamiętam Pegasusy są dość szerokie, co jeszcze?
Nani
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52min

Nieprzeczytany post

Ja bym raczej polecał NB szersze.
Stratusy niby miały być z asicsa szersze, jednak na moją stopę za wąskie.
Ogólnie problem jest z szerszymi stopami :(
Próbuję ratować się wiązaniami sznurowadeł, ale na dłuższe wybiegania i tak wiele to nie daje.
Awatar użytkownika
Mac
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:40
Życiówka w maratonie: 04:41

Nieprzeczytany post

Czy biegałeś w butach innych firm?
Mam w sumie podobny problem co Ty, z tym że tylko w jednych butach - Pegasusach(model 26 i wcześniejszy), w Adidasach nic takiego mnie nie spotkało.
Rozwiązaniem okazała się wymiana wkładek w Pegasusach, normalnie mają one taką jakby plastikową, dosyć sztywną, wziąłem tą z adidasów, która jest taka piankowa, dużo bardziej elastyczna.
Maciek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nike są szerokie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miałem podobny problem - zgrubienia od wewnętrznej strony stopy. Problem dotyczył jednej stopy - tej szerszej rzecz jasna.
W sauconach guide i w new balancach rozmiar 2E jest ok. Chociaż to pewnie zależy od szerokości twojej stopy.
Przemkoq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja mam szeroką stopę i mogę polecić Columbia Ravenous, są naprawdę luźne w obrębie palcy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ