Wieloetapówka biegowa w Polsce?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A o Biegu Pamięci Dzieci Zamojszczyzny to kolega nie słyszał? Ma to już kilka edycji. Dwadzieścia kilka. Jak się o czymś pisze, dobrze wcześniej poczytać.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Przyznaję, że ja też nie słyszałem, mam nadzieję, że nikt z Zamojszczyzny się nie obrazi.
-
- Zaprawiony W Bojach
W zeszłym roku na mecie czwartego etapu zameldowało się 145 osób w tym 31 na wózkach i rolkach. W sumie w czterech biegach do pokonania było 100 km (najdłuższy etap 30, najkrótszy 15). No i w tym roku impreza odbywa się po raz dwudziesty piąty. Wiem że nikt z bieżni tam nie biegał, najlepszym z Polaków był Jarosław Janicki, więc nie jest to ktoś całkiem anonimowy.
No i są wielodniowe biegi na orientację, (2, 3, 5, i jedna sześciodniówka) W Polsce jest ich kilka, (maksymalnie pięciodniówka, sześciodniówka jest w Szkocji), ale to inna nieco zabawa, inna też organizacyjnie.
Tu wychodzi że macie dobre rozeznanie w światku wyczynowym, w fizjologii treningu, wysiłku i tu jesteście z cała pewnością najbardziej wiarygodną stroną w Polsce, to w imprezach amatorskich już mniej. Czy słyszeliście o imprezie której zniknięcie opłakuję do dziś - Półmaratonie Kubusia Puchatka?
A tak ogólnie - dobrze że ruszyliście taki temat. Może Bieganie.pl zorganizuje taką imprezę? Bo też uważam że jest to coś co może być interesujące dla biegaczy.
No i są wielodniowe biegi na orientację, (2, 3, 5, i jedna sześciodniówka) W Polsce jest ich kilka, (maksymalnie pięciodniówka, sześciodniówka jest w Szkocji), ale to inna nieco zabawa, inna też organizacyjnie.
Tu wychodzi że macie dobre rozeznanie w światku wyczynowym, w fizjologii treningu, wysiłku i tu jesteście z cała pewnością najbardziej wiarygodną stroną w Polsce, to w imprezach amatorskich już mniej. Czy słyszeliście o imprezie której zniknięcie opłakuję do dziś - Półmaratonie Kubusia Puchatka?
A tak ogólnie - dobrze że ruszyliście taki temat. Może Bieganie.pl zorganizuje taką imprezę? Bo też uważam że jest to coś co może być interesujące dla biegaczy.
-
- Wyga
Fredzio. To tak jakby ktoś napisał, że przydałoby się zorganizować setkę w Polsce, bo żadnej nie ma, a on taką przebiegł w Niemczech. Dla mnie by to oznaczało, że nie wie o czym pisze. Zresztą autor nie czyta tekstów, które poleca, bo zachęca do przeczytania relacji Piotra Karolczaka, w której jak byk stoi: "Sama idea touru biegowego natomiast, aż prosi się o kilka zdań poważniejszego omówienia, zwłaszcza w kontekście popularności jedynej polskiej wieloetapówki, o której mi wiadomo (Zamość; w 2008 roku frekwencja ok. 150 osób)."Adam Klein pisze:Przyznaję, że ja też nie słyszałem, mam nadzieję, że nikt z Zamojszczyzny się nie obrazi.
Bieg w Zamościu jest uważany za jedną z kilku najlepiej zorganizowanych imprez w Polsce. Niestety, jeszcze tam nie startowałem, ale słyszałem tylko dobre, a raczej tylko entuzjastyczne opinie. Warto mu poświęcić osobny materiał.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Co? O Czteroetapowym Biegu Pokoju Pamięci Dzieci Zamojszczyzny w Zamościu nie słyszeliście? Dodam tylko info ze strony z regulaminem: "Bieg składa się z czterech etapów, pokonywanych jeden etap dziennie, których łączny dystans wynosi 100 km. Na wynik końcowy biegu składa się łączny czas wszystkich etapów. Trasa posiada atest PZLA." Fajną relację z tej imprezy napisał Konrad Różycki:
http://konrad.rozycki.waw.pl/index.php/ ... niem-w-tle
Chciałabym też wspomnieć, że co i rusz w Bydgoszczy odbywają się dwumaratony (dwa maratony dzień po dniu) : http://dwumaraton.pl/. Nie wiem, ale może i więcej tam wielomaratonów było.
Sama nie startowałam jeszcze w wieloetapówkach, ale kiedyś chętnie spróbuję. I to raczej w tych góskich (o ile będą).
http://konrad.rozycki.waw.pl/index.php/ ... niem-w-tle
Chciałabym też wspomnieć, że co i rusz w Bydgoszczy odbywają się dwumaratony (dwa maratony dzień po dniu) : http://dwumaraton.pl/. Nie wiem, ale może i więcej tam wielomaratonów było.
Sama nie startowałam jeszcze w wieloetapówkach, ale kiedyś chętnie spróbuję. I to raczej w tych góskich (o ile będą).
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Mirza - do przeczytania tekstu Piotra Karolczaka zachęcałem JA- to mój "twórczy"
wkład w tekst Maćka.
A że zachęcałem już nie pamiętając, że Piotrek dwa lata temu napisał o zamojskiej wieloetapówce - to moja wina, a nie Maćka.
Przyznaję, że nie jestem dobrze zorientowany z imprezach, co zresztą Wojtek napisał.

A że zachęcałem już nie pamiętając, że Piotrek dwa lata temu napisał o zamojskiej wieloetapówce - to moja wina, a nie Maćka.
Przyznaję, że nie jestem dobrze zorientowany z imprezach, co zresztą Wojtek napisał.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Do tego potrzebny jest zespół osób, które są w stanie się w to zaangażować, ja mogę co najwyżej pomóc w promocji.Wojtek W pisze: A tak ogólnie - dobrze że ruszyliście taki temat. Może Bieganie.pl zorganizuje taką imprezę? Bo też uważam że jest to coś co może być interesujące dla biegaczy.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
uwaga techniczna: - te moje etapy (z czasami) podaliście w odwrotnej kolejności.
i jeszcze, ku pokrzepieniu serc, profil ostatniego etapu:

zdrówko
i jeszcze, ku pokrzepieniu serc, profil ostatniego etapu:

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Poprawione.kulawy pies pisze:uwaga techniczna: - te moje etapy (z czasami) podaliście w odwrotnej kolejności.
-
- Rozgrzewający Się
Czesc
jestem autorem tego tekstu. Zatem brak info o biegu Zamojszczyzny obciaza mnie. Jest taki bieg - to ekstra. Inna rzecz, ze ja o innych imprezach biegowych marze (co nie ozncza, ze Zamosc jest be)
Dwumaraton w Bydgoszczy to jeszcze inna kategoria.
W koncu
Ide trenowac. Przyda sie, jak sie taka wieloetapowka pojawi
dziekuje za uwagi
maciek
jestem autorem tego tekstu. Zatem brak info o biegu Zamojszczyzny obciaza mnie. Jest taki bieg - to ekstra. Inna rzecz, ze ja o innych imprezach biegowych marze (co nie ozncza, ze Zamosc jest be)
Dwumaraton w Bydgoszczy to jeszcze inna kategoria.
W koncu
- o to mi wlasnie chodzilo! O napieranie w gorach. Kilka dni. Spanie pod jednym dachem, moze w namiotach. I jeszcze w parach - bo to rowniez uwazam za istotne.Sama nie startowałam jeszcze w wieloetapówkach, ale kiedyś chętnie spróbuję. I to raczej w tych góskich (o ile będą).
Ide trenowac. Przyda sie, jak sie taka wieloetapowka pojawi

dziekuje za uwagi
maciek
- pioropusz
- Wyga
Główny Szlak Sudecki imienia Mieczysława Orłowicza (GSS) – szlak turystyczny, znakowany kolorem czerwonym POL Szlak czerwony.svg, prowadzący od Świeradowa-Zdroju do Paczkowa przez najciekawsze partie Sudetów. Całkowita długość szlaku 350 km. Zajefajny pomysł...choć całkiem sporo tego wychodzi....
http://www.dailymile.com/people/MateuszW , www.off-trail.pl
-
- Wyga
Nie jest tak źle. Mam rozpisane km - od 30 do 50 paru km. No, gdzieś chyba 60 wychodzi. Tak czy inaczej, zamierzam to przebiecpioropusz pisze:Główny Szlak Sudecki imienia Mieczysława Orłowicza (GSS) – szlak turystyczny, znakowany kolorem czerwonym POL Szlak czerwony.svg, prowadzący od Świeradowa-Zdroju do Paczkowa przez najciekawsze partie Sudetów. Całkowita długość szlaku 350 km. Zajefajny pomysł...choć całkiem sporo tego wychodzi....