Maraton w Łodzi - dramatyczna końcówka
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Adam, gratuluję zdjęcia na którym jedna z zawodniczek podnosi ręce do góry, druga wyciąga je, żeby zarwać taśmę mety. To się nazywa być w dobrym miejscu w dobrym czasie.
Historia wręcz filmowa ale to jest piękno sportu, wygrać można na ostatnich metrach.
Nie wiesz może czy ktoś to filmował?
Historia wręcz filmowa ale to jest piękno sportu, wygrać można na ostatnich metrach.
Nie wiesz może czy ktoś to filmował?
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
właśnie, tez mnie to zastanowiło,Santiago pisze:czym się różni 42km od maratonu hehe, podejrzewam, że zamiast 42km powinno widnieć 10km bądź 21,097kmRazem wystartowali biegacze i biegaczki na dwóch dystansach 42 km i maratonu.
ale jako że ja jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o maratony to zastanowiło mnie równiez to że:
czy rola peacemakera na maratonie wiąże się tylko z doprowadzeniem do mety, czy on równiez bierze udział w rywalizacji, w sensie w klasyfikacji końcowej?Wśród Pań najpierw biegły razem Agnieszka Janasiak i Arleta Meloch prowadzone przez Piotra Pobłockiego
I co się ogląda na youtube maratony, nawet w Polsce to zawsze wygrywa Kenijczyk
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Oczywiście był błąd w podanych dystansach, 42 km to maraton.
Zdjęcie fajne ale słaba czułość matrycy widoczna gołym okiem, muszę kupić jakiś bardziej czuły.
Nie wiem czy było to filmowane, choć chyba Telewizja Polska filmowała.
Pacemaker zazwyczaj jest w klasyfikacji końcowej - tym razem też jest - Piotr Pobłocki.
O wygrywaniu ciągle Kenijczyków czy w ogóle Afrykanów to już tutaj mnóstwo debat było.
Zdjęcie fajne ale słaba czułość matrycy widoczna gołym okiem, muszę kupić jakiś bardziej czuły.
Nie wiem czy było to filmowane, choć chyba Telewizja Polska filmowała.
Pacemaker zazwyczaj jest w klasyfikacji końcowej - tym razem też jest - Piotr Pobłocki.
O wygrywaniu ciągle Kenijczyków czy w ogóle Afrykanów to już tutaj mnóstwo debat było.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Jak do bieganych zdjęć, to 7D będzie idalnyAdam Klein pisze:Zdjęcie fajne ale słaba czułość matrycy widoczna gołym okiem, muszę kupić jakiś bardziej czuły.
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Podziwiam wolę walki... ale w długodystansowych biegach podobne sytuacje się zdarzają... szczególnie w upał...
Inna sprawa to komentarze do nazwy maratonu "Maraton Dbam o Zdrowie..." w odniesieniu do tego finishu...
Cóż - maraton nie jest najlepszą afirmacją "zdrowia"... i każdy kto choć raz go przebiegł o tym wie...
Poza tym (niech się nikt na mnie nie pogniewa) - w Łodzi zawsze coś się "przydarzy"...
Szkoda, że Agnieszce nie udało się wygrać.
Inna sprawa to komentarze do nazwy maratonu "Maraton Dbam o Zdrowie..." w odniesieniu do tego finishu...
Cóż - maraton nie jest najlepszą afirmacją "zdrowia"... i każdy kto choć raz go przebiegł o tym wie...
Poza tym (niech się nikt na mnie nie pogniewa) - w Łodzi zawsze coś się "przydarzy"...
Szkoda, że Agnieszce nie udało się wygrać.
- kamil9998
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:26
Jak widzę te ręcę uniesione do góry to przypomina mi się sytuacja z Berlina tylko nie pamiętam dokładnie kto ale wiem, że u pań. Jedna etiopka albo kenijka unosi już ręcę w geście triumfu, ogląda się w prawo i w tym momencie zdaję sobie sprawe ze przegrala przez swoja glupote bo wyprzedza ja rywalka
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:43
- Życiówka w maratonie: 03:25:30
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
Ręce nogi i głowy w takim przypadku się nie liczą. Lepiej trzy razy przemyśleć zanim zarzuci się komuś niesportowe zachowanie.Santiago pisze:to kto wygrał w końcu ?
ten co rękoma sobie pomagał i zerwał taśmę, czy ten co przekroczył linię zgodnie z prawem, całym ciałem, noga wykroczna przekroczyła metę jako pierwsza
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Skoro przegrała o 3 setne, a chip był na klatce piersiowej to..Odpowiedź nasuwa się sama.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:07
- Życiówka w maratonie: 4:12:11
Chipy były w numerze.