kolcichy pisze:
Słuchaj - kup sobie kompres NextCare - okład ciepło/ zimno - dla Ciebie tylko zimno. Włóż do zamrażarki i 3-4 razy dziennie okłady w miejsce, gdzie boli i w promieniu do 20cm. W trakcie okładów trzymaj nogi wyżej niż serce - najlepiej pod kątem 60 stopni od tułowia.
Ja chodziłem i chodzę nadal na masaże, krioterapię, ultradźwięki i lasery - odpukać problemy prawie całkiem ustały.
I rozciągaj się często!!! I biegaj sobie od czasu do czasu delikatnie - musisz "kazać" mięśniom działać.
Pzdr,
Piotrek
Dzięki za info. Poszperam po aptekach za tym kompresem, choć ciężko mi będzie robić okłady 3 razy dziennie - wracam do domu po 16, potem latanie za córką aż pójdzie spać, a jak już zaśnie to sam padam z nóg i też mam ochotę zrobić to samo. A z tym delikatnym bieganiem to też nie będzie łatwo gdyż szybsze chodzenie sprawia mi już ból, próbowałem przebiec się w środę, by sprawdzić stan nogi - ale nie dało rady. Gdzie chodzisz na masaże itp. ? Możesz dać jakieś namiary? Skierował Cię tam jakiś lekarz?
Miałem okazję tylko raz uczestniczyć w zajęciach BBL i bardzo wam zazdroszczę kolejnych spotkań
.