MOTYWACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

60% biegaczy w tym i ja zaczyna biegać, żeby schudnąć. Zapoznajcie sie z inna motywacją (znalazłem na stronie biegaczka.com.pl)

Pewnego dnia syn zapytał ojca:
- Tato, czy przebiegniesz ze mną maraton?

Ojciec się zgodził. I przebiegli razem pierwszy maraton.

Innym razem syn znów zapytał:
- Tato, czy pobiegniesz ze mną znów maraton?
- Tak, mój synu – odpowiedział ojciec.

Któregoś dnia syn zapytał ojca:
- Tato, czy pokonasz ze mną Ironman’a?

Ironman jest trudniejszy – płynie się w nim dystans prawie 4 km, następnie rowerem pokonuje 180 km i po tym wszystkim biegnie się maraton – 42,2 km.

Ojciec się zgodził.

Historia wydaje się taka prosta. Dopóki nie obejrzysz filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=ZOZPs4HS ... ded#at=252
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
kri100f
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20
Życiówka w maratonie: 04:26:40

Nieprzeczytany post

:szok: God, poryczałem się... mocne!
Kto ma nogi do biegania... niechaj biega :)
Judge.B.
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

też jakiś czas temu to widziałem, niesamowite. Facet przebiegł kilkadziesiąt maratonów, kilka razy Ironmana, a mi jest trudno ruszyć dupsko, żeby 10 km przebiec. Swoją drogą ciekawa sprawa, bo z tego co słyszałem to Dick Hoyt (ojciec) wcześniej nie był jakimś biegaczem, i pewnie gdyby nie potrzeba syna to by nigdy takich dystansów nie biegał, aż tu nagle wyszło na jaw, że ma do tego niesamowite predyspozycje. Tak jakby psychiką i ciałem biegacza obdarować 2 osoby.
Judge.B.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

haha, dobre ;) niestety 2 dni temu się rozchorowałem, i póki nie zejdzie mi gorączka to z biegania nici. Pozostaje bieganie.pl ;)
Pozdrawiam!
malami
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

po raz kolejny piękny przykład na to że moc tkwi w psychice..a szczególnie w tym przypadku także w poświeceniu i miłości dla drugiej osoby,która nie zna granic...jak prozaicznie to teraz pewnie brzmi..:)
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

co do ironmana to tu jest ciekawy filmik: http://www.joemonster.org/filmy/35599/Zawody_Ironman
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

Niestety ten film w pierszym linku i ten w drugim jest niedostepny w moim kraju. Czy to jest taki film w ktorym ojciec biegnie, plynie jedzie pchajac niepelnosprawnego syna??? Jesli tak to znam ten film. Jest piekny. Oczywiscie i u mnie tez poplynely lzy.
Mysle, ze warto zwrocic uwage na napis, ktory pojawia sie na koncu filmu "wszystko moge w tym ktory mnie umacnia - w Jezusie Chrystusie" Filipan 4,13 mysle, ze to byla prawdziwa motywacja tych sportowcow i moc, ktora dala sil by pokonac razem te dystanse.
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Motywacja

Terrence Stanley Fox (ur. 28 lipca 1958, zm. 28 czerwca 1981) - kanadyjski lekkoatleta i działacz na rzecz walki z nowotworami. Uznany za jednego z największych bohaterów narodowych Kanady.

Był studentem i sportowcem amatorem, który zamierzał zostać nauczycielem wychowania fizycznego. W wieku 22 lat w wyniku choroby nowotworowej stracił nogę powyżej kolana. Po tym fakcie Fox zdecydował się przebiec w poprzek Kanady, od jej Wschodniego do Zachodniego wybrzeża. W czasie biegu, nazwanego Marathon of Hope - Maraton Nadziei, zbierane były składki na fundusz walki z nowotworami. Fox rozpoczął swój bieg 12 kwietnia 1980 w St. John's na Nowej Fundlandii od symbolicznego zanurzenia swej sztucznej nogi w falach Oceanu Atlantyckiego i napełnienia baniaka wodą, którą zamierzał wylać pod koniec biegu do Oceanu Spokojnego. W wyniku postępu choroby nowotworowej (przerzuty do płuc) Fox zmuszony był 1 września 1980 do przerwania swego biegu w okolicach Thunder Bay w zachodnim Ontario, po przebiegnięciu w ciągu 143 kolejnych dni ogółem 5300 km przez Nową Fundlandię, Nową Szkocję, Wyspę Księcia Edwarda, Nowy Brunszwik, Quebec i Ontario. Fox przebiegał więc każdego dnia około 42 kilometrów - długość maratonu. Wkrótce po przerwaniu Maratonu Nadziei, Fox zmarł.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Terry_Fox
Obrazek
malami
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bawareczka pisze:Niestety ten film w pierszym linku i ten w drugim jest niedostepny w moim kraju. Czy to jest taki film w ktorym ojciec biegnie, plynie jedzie pchajac niepelnosprawnego syna??? Jesli tak to znam ten film. Jest piekny. Oczywiscie i u mnie tez poplynely lzy.
Mysle, ze warto zwrocic uwage na napis, ktory pojawia sie na koncu filmu "wszystko moge w tym ktory mnie umacnia - w Jezusie Chrystusie" Filipan 4,13 mysle, ze to byla prawdziwa motywacja tych sportowcow i moc, ktora dala sil by pokonac razem te dystanse.

Tak Bawareczko,dokładnie o ten film chodzi, widzę ze za granica tez znany,pewnie już na całym świecie :)
malami
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

olotraper pisze:Motywacja

Terrence Stanley Fox (ur. 28 lipca 1958, zm. 28 czerwca 1981) - kanadyjski lekkoatleta i działacz na rzecz walki z nowotworami. Uznany za jednego z największych bohaterów narodowych Kanady.

Był studentem i sportowcem amatorem, który zamierzał zostać nauczycielem wychowania fizycznego. W wieku 22 lat w wyniku choroby nowotworowej stracił nogę powyżej kolana. Po tym fakcie Fox zdecydował się przebiec w poprzek Kanady, od jej Wschodniego do Zachodniego wybrzeża. W czasie biegu, nazwanego Marathon of Hope - Maraton Nadziei, zbierane były składki na fundusz walki z nowotworami. Fox rozpoczął swój bieg 12 kwietnia 1980 w St. John's na Nowej Fundlandii od symbolicznego zanurzenia swej sztucznej nogi w falach Oceanu Atlantyckiego i napełnienia baniaka wodą, którą zamierzał wylać pod koniec biegu do Oceanu Spokojnego. W wyniku postępu choroby nowotworowej (przerzuty do płuc) Fox zmuszony był 1 września 1980 do przerwania swego biegu w okolicach Thunder Bay w zachodnim Ontario, po przebiegnięciu w ciągu 143 kolejnych dni ogółem 5300 km przez Nową Fundlandię, Nową Szkocję, Wyspę Księcia Edwarda, Nowy Brunszwik, Quebec i Ontario. Fox przebiegał więc każdego dnia około 42 kilometrów - długość maratonu. Wkrótce po przerwaniu Maratonu Nadziei, Fox zmarł.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Terry_Fox
Olo rozumiem ze to kolejna motywacyjna historyjka i nie jest to jeden z bohaterów z wyżej wymienionego filmu?bo się już zamieszałam..
Awatar użytkownika
Carmel
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

malami pisze:po raz kolejny piękny przykład na to że moc tkwi w psychice..
Dokladnie
Awatar użytkownika
Flapjack
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:00

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:co do ironmana to tu jest ciekawy filmik: http://www.joemonster.org/filmy/35599/Zawody_Ironman
Moj faworyt zawiera te same fragmenty ale wg mnie jest duzo lepiej zmontowany zobacz sam :D
http://www.youtube.com/watch?v=jv2aI46F07M

To moj firmik motywacyjny nr 1
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widze ich od lat na trasie bostonskiego maratonu, zawsze w ogonie, ale zbieraja owacje jak elita. Wszyscy ich znaja....
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ