Odchudzanie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
bartex135
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam. Trenuje juz 3 lata biegi długie i srednie. Mam 179cm wzrostu i waze 70kg. Czy to duza waga ? Czy jestem w stanie zrzucic 3,4,5kg w ciągu miesiaca na takim suplemencie jak Therm Line II ? Czy nie zniszcze sobie tym zdrowia ? Jeśli nie to jaka diete stosowac do tego ? Ile posiłków dziennie. Prosze o rade. Chce zrzucic bo poprostu czuje ze waga troche przeszkadza mi w bieganiu.
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wg mnie powinieneś ważyć 73,5 kg
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1h1min
Życiówka w maratonie: marzenie

Nieprzeczytany post

Jak to policzyłeś? Sam jestem bardzo podobnym przypadkiem, 178 cm 75 kg wagi, zastanawiam się czy waga ta jest prawidłowa czy nie.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wpisujesz w google Kalkulator BMI. Wpisujesz wzrost i wage i bardzo ladnie Wam wskazuje czy waga jest prawidlowa :)

Ogolnie slyszlam gdzies tam kiedys, ze jesli ma sie np 180, powinno sie wazyc 80, 172 - 72 kg itd, ale osobiscie uwazam ze to glupota :)
Poza tym waga to nic, tylko cyferki, bo wystarczy wstac rano aby wazyc mniej, zjesc obfuty posilek aby wiecej, wiec roznie z tym bywa i uwarunkowane jest od czynnikow takze zewnatrznych i sposobu zycia, poniewaz ktos majac 75 kg moze miec sam tluszcza, a drugi przy tej wadze ma miesnie, wiec uwazam, zeby po prostu wziac centymentr do lapki :) pomierzyc sie tu i uwdzie, a po pewnym zcasie ma sie porownanie ... No i przede wszytskim nalzey sluchac swego ciala i obserwowac jak wplywaja na nie produkty ktore spozywamy, to jak je traktujemy i to jak sie w zwiazku z tym czujemy, bo samopoczucie jest kwestia glowna w tym wszytskim :)

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
giggsy11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, odradzałbym stosowanie jakichkolwiek środków o działaniu termogennym... Szczególnie w takie upały jak dzisiaj. Nie ma co się truć moim zdaniem i robić jakichś eksperymentów. To się często bardzo źle kończy.

Z tego co napisałeś, na pierwszy rzut oka- waga dobra, jak nie za mała:-). Jednak waga często jest myląca, dlatego najważniejsza jest własna obserwacja, lustro, miara i poziom tkanki tłuszczowej.

Jeśli nie jesteś zadowolony ze swojego ciała, a już biegasz, czy wykonujesz inne ćwiczenia to powinieneś bardziej zwrócić uwagę na sposób odżywiania. Co jesz, jak jesz, ile, kiedy... Pewne rzeczy wyrzucić ze swojego jadłospisu, pewne dodać. Bardzo ważne jest jedzenie posiłków o stałej porze, powinno ich być 5-6. Z własnego doświadczenia, nie długiego może, ale wiem, że to pomoże. powodzenia.
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nic nie wpisuję wiem w doświadczenia ile powinna ważyć osoba o wzroście X a najlepiej jak bym miał jeszcze zdjęcie sylwetki, bo są pewne różnice w budowie, ale ogólnie jest to proste do okreslenia :)

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ