Ścieżki Biegowe - Lublin
- emstol
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam,
Ja też się dołączę do akcji. Poniżej to co udało mi się zrobić. Osobiście preferuję wersję z EKG
Ja też się dołączę do akcji. Poniżej to co udało mi się zrobić. Osobiście preferuję wersję z EKG
- emstol
- Dyskutant
- Kontakt:
Chwila minęła Deklaracja możliwa już do ściągnięcia z naszej strony. Wszelkie informacje o członkach, jak się zapisać do LSB oraz jak przesłać do nas info o sobie można znaleźć tu http://bieganie.lublin.pl/members.Piotr Kitliński pisze:Witam !!!
deklaracje członków chwilowo dostępne są podczas spotkań na Ścieżce Biegowej, w przyszłości na stronie LSB poprzez stronę wyżej wymienioną
- emstol
- Dyskutant
- Kontakt:
Właśnie zostały opracowane wyniki, opis imprezy oraz galeria zdjęć biegu Polska Biega 2011. Zapraszamy do lektury na http://bieganie.lublin.pl/events/show/9
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:04
- Życiówka w maratonie: 3:11:36
Witam, chcialbym serdecznie zaprosic wszystkich chetnych do Janowa Lubelskiego na I Bieg Partyzantow ktory odbedzie sie 5 czerwca o godz. 11:00 (zapisy 8:00-10:00, wyjazd na miejsce startu przed Pomnikiem Partyzantow w lasach janowskich na Porytowym Wzgorzu o 10:00). Trasa liczy 12km i jest to wznowienie tradycji biegowych w naszym miescie a sam bieg byl organizowany w latach 80-tych zeszlego wieku. Mamy nadzieje, ze impreza ponownie zgromadzi wielu entuzjastow biegania bo sama trasa jest urozmaicona - 6km lesnym duktem a nastepnie tyle samo droga asfaltowa az do mety na pieknym rynku w centrum miasta.
Mysle, ze ta impreza na stale zagosci w kalendarzu biegow w naszym regionie. Prosze powiadomic znajomych a ci niech powiadomia swoich znajomych itd.
wszystkie informacje znajdziecie tu: http://www.bieg.lja.pl a wszelkie pytania prosze kierowac na obecne forum lub na adres biegpartyzantow@o2.pl
z biegowym pozdrowieniem - organizatorzy
Mysle, ze ta impreza na stale zagosci w kalendarzu biegow w naszym regionie. Prosze powiadomic znajomych a ci niech powiadomia swoich znajomych itd.
wszystkie informacje znajdziecie tu: http://www.bieg.lja.pl a wszelkie pytania prosze kierowac na obecne forum lub na adres biegpartyzantow@o2.pl
z biegowym pozdrowieniem - organizatorzy
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, 11:01 przez wojcik77, łącznie zmieniany 1 raz.
"If you fail to prepare - prepare to fail."
- Radek1967
- Wyga
Zgodnie z zapowiedzią moje klasy od dzisiaj projektują logo naszego Stowarzyszenia.
W ciągu 1-2 tyg. powinniśmy mieć sporo prac.
Może uda nam się wybrać coś ciekawego, może zasugerujemy się jakimś pomysłem.
W końcu te dzieciaki pracowały ponad 2 miesiące z grafika komputerową ( Corel Paint Shop Pro 11).
W ciągu 1-2 tyg. powinniśmy mieć sporo prac.
Może uda nam się wybrać coś ciekawego, może zasugerujemy się jakimś pomysłem.
W końcu te dzieciaki pracowały ponad 2 miesiące z grafika komputerową ( Corel Paint Shop Pro 11).
Jeśli chcesz pobiegać przebiegnij milę. Jeśli chcesz doświadczyć nowego życia przebiegnij maraton
- ewcze
- Dyskutant
- Kontakt:
Moja (kolejna) propozycja logo
- Radek1967
- Wyga
Michale, jaki kształt, rozmiary powinno mieć to logo aby pasowało nam do strony?
A może coś na kształt banneru na całą szerokość strony?
Jeśli chcesz pobiegać przebiegnij milę. Jeśli chcesz doświadczyć nowego życia przebiegnij maraton
- emstol
- Dyskutant
- Kontakt:
Powinno być bardziej poziome niż pionowe i mieć odpowiednią kolorystykę Ale witryna www nie będzie jedynym miejscem gdzie będzie widniało logo. Logo będzie również drukowane na koszulkach i plakatach. Więc trzeba wziąć to pod uwagę.Radek1967 pisze:Michale, jaki kształt, rozmiary powinno mieć to logo aby pasowało nam do strony?
- xedi69
- Wyga
No, no czekamy na więcej propozycji. Proponuję, aby każdy z nas, który (która) przedstawia poszczególne propozycje jakoś je ponazywał (ponazywała) np. X(xedi69), A(ewcze), A(Radek1967), B(emstol) itd.
Ja w dalszym ciągu pracuję nad logo i niedługo pokażę swoją (swoje) propozycje.
Aha, bym zapomniał. Wiecie, że w szkole mojej siostrzenicy pan od informatyki zlecił całej klasie zaprojektowanie jakiegoś logo jakiemuś towarzystwu czy stowarzyszeniu.
Czy wszyscy nauczyciele informatyki w Lublinie dostali jakieś wytyczne z kuratorium oświaty? Kto wie, może tak, zlecenie przyszło odgórnie. Chyba, że trener Piotr pociągnął za swoje sznurki.
Następny mój projekt, ale pracuję dalej:
D(xedi69):
Dla formalności objaśniam:
Jest to grafika wektorowa połączona z obrazkiem z ciągniętym z sieci. Jeśli się mylę Radku to proszę mnie popraw. Ten mój projekt został stworzony przeze mnie w programie Corel Draw9 i wyeksportowany do jpg, abym mógł go przedstawić na naszym forum.
Ja w dalszym ciągu pracuję nad logo i niedługo pokażę swoją (swoje) propozycje.
Aha, bym zapomniał. Wiecie, że w szkole mojej siostrzenicy pan od informatyki zlecił całej klasie zaprojektowanie jakiegoś logo jakiemuś towarzystwu czy stowarzyszeniu.
Czy wszyscy nauczyciele informatyki w Lublinie dostali jakieś wytyczne z kuratorium oświaty? Kto wie, może tak, zlecenie przyszło odgórnie. Chyba, że trener Piotr pociągnął za swoje sznurki.
Następny mój projekt, ale pracuję dalej:
D(xedi69):
Dla formalności objaśniam:
Jest to grafika wektorowa połączona z obrazkiem z ciągniętym z sieci. Jeśli się mylę Radku to proszę mnie popraw. Ten mój projekt został stworzony przeze mnie w programie Corel Draw9 i wyeksportowany do jpg, abym mógł go przedstawić na naszym forum.
Pozdrawiam Robert.
- ewcze
- Dyskutant
- Kontakt:
Witam!emstol pisze:Powinno być bardziej poziome niż pionowe i mieć odpowiednią kolorystykę Ale witryna www nie będzie jedynym miejscem gdzie będzie widniało logo. Logo będzie również drukowane na koszulkach i plakatach. Więc trzeba wziąć to pod uwagę.Radek1967 pisze:Michale, jaki kształt, rozmiary powinno mieć to logo aby pasowało nam do strony?
Wymienię warunki, jakie powinno spełniać logo:
1. max 3 kolory,
2. prosta (!!!) grafika,
3. może zawierać litery (skrót LSB),
4. wcale nie musi zawierać pełnej nazwy Stowarzyszenia,
5. ma być przygotowane w postaci wektorowej,
6. rownież w wersji czarno-białej (grafika jednobitowa, bez skali szarości),
7. kolory określone wartościami CMYK,
8. bez gradientów i cieni,
9. krój czcionki czytelny,
10. nie ignoruj symboliki barw.
Proponuję przeczytać również TE ZASADY.
Poza tym chciałam skrytykować moją poprzednią propozycję logo:
1. nieadekwatna sylwetka biegacza (my raczej tak nie startujemy )
2. wykres ekg sugeruje, że to jakiś wysiłek zabójczy (też chyba nie pasuje do LSB).
3. lepiej byloby opisać to na trójkącie, nie na kwadracie.
4. skrót LSB lepiej dać poziomo na piersi biegacza.
Moja aktualna propozycja logo, jeszcze niedokończona.
Pozdrawiam
Ewa
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, 11:58 przez ewcze, łącznie zmieniany 2 razy.
- ola87
- Wyga
Mnie sie bardzo podobaja propozycje Michala. Wersja EKGbardziej moze sugerowac, ze to wysilek zdrowy dla serca
Ponizej przedstawiam moje propozycje, wyslalam je mailem, ale nie do wszystkich.
Mnie jakos nie widzi sie kolor zielony.
Ponizej przedstawiam moje propozycje, wyslalam je mailem, ale nie do wszystkich.
Mnie jakos nie widzi sie kolor zielony.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, 17:07 przez ola87, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam na blog biegowy https://sportsjunkie.pl
- emstol
- Dyskutant
- Kontakt:
Tak, w ogóle do kiedy można robić te loga? Bo mam jeszcze jeden pomysł ale aktualnie muszę się zająć czym innym po godzinach.
Wreszcie pierwsza osoba, która poprawnie zrozumiała moje intencje Olga, Twoje prace się nie wyświetlają. Jak coś, to prześlij je do mnie a ja wrzucę je na nasz serwer.ola87 pisze:Mnie sie bardzo podobaja propozycje Michala. Wersja EKGbardziej moze sugerowac, ze to wysilek zdrowy dla serca
- Radek1967
- Wyga
Tak sobie pomyślałem, że 250 głów to nie kilka i rzuciłem pomysł swoim uczniom.xedi69 pisze:
...Aha, bym zapomniał. Wiecie, że w szkole mojej siostrzenicy pan od informatyki zlecił całej klasie zaprojektowanie jakiegoś logo jakiemuś towarzystwu czy stowarzyszeniu.
Czy wszyscy nauczyciele informatyki w Lublinie dostali jakieś wytyczne z kuratorium oświaty? ...
Wg. kuratorium i naszego kochanego MEN powinniśmy pracować na lekcjach z Paintem, uczyć wpisywania tekstu z klawiatury, czatowania, etc...
Paranoja...
A że nasze dzieciaki uczymy czegoś więcej, między innymi korzystania z poważniejszych programów graficznych (Corel Paint Shop Pro, Photoshop) (mimo 1 ! godziny informatyki tygodniowo),
to sądzę, że powinniśmy otrzymać sporo ciekawych propozycji.
Ja ze swojej strony dałem im na to 2 tygodnie (od tego poniedziałku).
W miarę napływu prac będę wrzucał co ciekawsze na forum.
A może zaproponuję też coś od siebie
Radek
-
- Dyskutant
Jestem co prawda niestowarzyszony, ale Wam kibicuję. Obecnie przebywam w Lublinie. Jeśli mogę coś zasugerować, to uwzględnienie w logotypie barw Lublina i Lubelszczyzny, tj. biel-czerwień i zieleń. I tu podobają mi się propozycje ewcze. Tylko zamiast konturu wyimaginowanej zabudowy ze skylinersami wstawiłbym kontur Starówki. No i aż dziw bierze, że mieszkańcy Koziego Grodu w swoim logo nie chcą wykorzystać tak wdzięcznego motywu jak Wasza gadzina z herbu miasta. Proponowałbym w logo ewcze zamiast runnera brykającego Koziołka!
Logo pozostałych do mnie nie przemawiają. To z ekg zbyt "techniczne", to z biegaczem w słuchawkach przekombinowane, propozycja biegnącej pary xediego69 do rozważenia. Postawcie na barwy Lubelszczyzny i Koziołka to was zindywidualizuje! Zająłbym się tym sam, ale nieczasowy jestem, no i zdolności chyba nie posiadam. Owocnej burzy mózgów!
Logo pozostałych do mnie nie przemawiają. To z ekg zbyt "techniczne", to z biegaczem w słuchawkach przekombinowane, propozycja biegnącej pary xediego69 do rozważenia. Postawcie na barwy Lubelszczyzny i Koziołka to was zindywidualizuje! Zająłbym się tym sam, ale nieczasowy jestem, no i zdolności chyba nie posiadam. Owocnej burzy mózgów!
-
- Dyskutant
Dzisiaj rano myślałem mniej więcej o tym samym co Joggi Gdyby w tle logo była panorama lubelskiej Starówki (ten widok od strony Bystrzycy - chyba każdy, kto był choć raz w Lublinie, zapamiętał go!), byłoby super
Zbyt dużo zbyt szybkiego biegania powoduje nadmierną konsumpcję tlenu przez mięśnie - co w efekcie skutkuje niedotlenieniem mózgu i pisaniem głupot na forum!