Jakie skarpetki?

Wojtiii
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 44:28
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja biegam w x-socks sky i wlasciwie nie mam na co narzekac. Kupilem je za ok 35 zł z przeceny wiec da sie to jeszcze przezyc, chociaz i tak duzo. Jest roznica w porownaniu do moich poprzednich bawelnianych ale napewno nie warta ok 80 zł. Za niewiele wiecej mozna kupic podstawowe buty :). Jakbym tyle zaplacil to bym chyba jednak zalowal, ze grubo przeplacilem. Jedno im trzeba przyznac, to to ze sa prawie niezniszczalne, wiec zakup pewnie sie zwroci.
PKO
Awatar użytkownika
Catrine
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: bywa koło 45 minut
Życiówka w maratonie: pracuję nad tym :)

Nieprzeczytany post

Ja polecam skarpetki medyczne, generalnie dla diabetyków przeznaczone, ale są mega fajne - antybakteryjne, antygrzybicze, stopa się nie poci, działaja jak dezodorant, bezuciskowe, tyle że są cienkie (co mi osobiście bardziej pasuje niż jakieś specjalne sportowe skarpetki wzomacnione na palcach czy piętach). Koszt 10 zł para, ale wg mnie opłaca się ;)
“We are limited but we can push back the borders of our limitations”
krzychu91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Może nie jest to jakieś super mądre, ale po moich problemach z odciskami po praktycznie każdym biegu (pęcherze pod palcami + z tyłu na kostce) wkurzyłem się, pojechałem do decathlona i wziąłem najdroższe skarpetki jakie były na wieszaku (Kalenji Run Kapteren Strap) - http://www.hikinggear.de/wp-content/upl ... Socken.jpg
3 dni, 25km i ANI JEDNEGO odcisku. Wcześniej biegałem w run-100 i nie było kolorowo. Za te swoje zapłaciłem 39,99. Chyba kupię jeszcze jedną parę. Polecam
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hmmm, ja biegalem sporo w X-socks i byly super. Mam tez X-socks do skitouringu i lepszych na nogach nie mialem.

TYlut
dominik32
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To jakiś żart? To dołączę, moim zdaniem bez wydania co najmniej 50 dych od pary nie da się biegać. W stopy wdaje się gangrena a łydki na skutek przeciążeń wychodzą poza kolano.
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ta, ale 50zł to tylko na dystanse do 5km! Potem trzeba dołożyć po 20zł na każde następne 5km!

Taka gangrena to nic, tania skarpeta (do 50zł) nasiąka potem i powoduje dodatkowe, kilkunastogramowe obciążenie stóp biegacza, co może fatalnie wpłynąć na uzyskany czas!

A skarpety z systemami odzyskiwania wody z potu, niczym we fremeńskich filtrfrakach - to jest pomysł! - dzięki dwumetrowym rurkom wystającym z butów biegacz mógłby pić odzyskaną wodę podczas biegu!
przemek1979
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bardzo nie lubie cienkich i syntetycznych - dlatego kupiłem Icebreakery. Sprawiaja wrazenei jakby byly na chlodniejsze dni ale nic bardziej mylnego. Bardzo komfortowo mi sie w nich biega. O ile pamietam są trochę droższe niż przecietnie skarpetki, ale 20 zl w tą czy tamtą jak będę ich używam caly sezon nie robi mi roznicy.
Awatar użytkownika
buddha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:58
Życiówka w maratonie: 3 h 12 min

Nieprzeczytany post

Duncan pisze:Mam mały problem. Posiadam tylko jedną parę biegowych skarpet, tych z Tchibo. Nie narzekam na nie, są wygodne i przede wszystkim nie robią mi się bąble. Chętnie bym ich dokupił więcej ale się nie da. Jest cos sensownego w rozsądnej cenie?
Co powiecie o tych skarpetach?

http://allegro.pl/kalenji-run-50-skarpe ... 87641.html

lub

http://www.rbfsport.pl/product-pol-1158 ... lorow.html

Odnośnie kalenji run 50 to zakupiłem trójpak (znaczy 3 pary ;P) i wcale nie jestem w stanie w nich biegać. Odciski pojawiają się błyskawicznie. Lepiej już biegało mi się w skarpetach biegowych z lidla. Natomiast teraz biegam w Kalenji Run 800 i nie żałuje żadnej wydanej złotówki.
kag
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52 min.
Życiówka w maratonie: 4:36

Nieprzeczytany post

cyt. Bardzo nie lubie cienkich i syntetycznych - dlatego kupiłem Icebreakery. Sprawiaja wrazenei jakby byly na chlodniejsze dni ale nic bardziej mylnego. Bardzo komfortowo mi sie w nich biega.

Ja także polecam skarpety z wełny merino (icebreaker produkuje własnie takie skarpety), ale tylko na zimowo-jesiennei wczesnowiosenne miesiące. Używałam Teko i Smartwooli. Jednak na lato zdecydowanie wolę skarpety Lurbel. Zdecydowanie najlepsze z przeze mnie używanych, to samo dotyczy odzieży Lurbel.
Sama przyjemność biegania w tych ciuchach
http://www.ceneria.pl/wyszukiwarka,0,0, ... 1&q=Lurbel (polecam zakładkę Posłuchaj eksperta przy tych produktach).
Awatar użytkownika
noyle
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
Duncan pisze:a coś z przedziału do 20zł/para?
Kalenji Run 500 - 19,99zł dwie pary
Kalenji Run 800 29,99 jedna para,
Trzeba patrzyć po bocznych wieszakach lub alejkach
wczoraj znowu kupiłem Kalenji Run 800 2 pary za 26 zł
Obrazek
Awatar użytkownika
monter
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 0:47:58

Nieprzeczytany post

Ja się zastanawiam nad kupnem tych:
(kliknij po szczegóły)Obrazek
Ktoś ich doświadczył?
Nie przypuszczałem, że skarpety potrafią tyle kosztować (45 zł) ;) Choć po nich znalazłem jakieś CEPy kompresyjne z ceną całkiem kosmiczną ;)
Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 19:31 przez monter, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Dobrego biegacza poznajemy po tym, że dużo pije - w przeciwieństwie do jego butów. :)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie wolę wyprzedaż starej linii run100 w deca (5,49 za parę). Jak dla mnie na lato są bezkonkurencyjne. To najcieńsze skarpetki jakie mam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ