Rekordy absurdu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie to nie byłem ja. Mam brązowego psa ale dobermana. O którym spalonym domu mówisz? tym nad kanałkiem w pobliżu osiedla Akacjowa?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie, jest taki spalony dom (a w zasadzie resztki spalenizny po nim) w miejscu, gdzie schodzi się przedłużenie Fabrycznej w stronę Radości i droga, która idzie równolegle do osiedla i w pewnym momencie staje się żółtym szlakiem w stronę Zagórza.
Marek T.
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Herson, a kiedy ty biegasz? Coś pisałeś ostatnio o kontuzji i o powrocie do biegania, ale rozumiem, że jesteś już na chodzie. Ja co prawda preferuję start o 4:19, ale może z raz byśmy się spotkali? A swoją drogą, nie sądzisz że warto byłoby napisać coś do Wiadomości Sąsiedzkich na temat biegania (albo Biegania)? Tam jest głównie o rowerach, ale zauważyłem, że w porach, w których ja biegam, w lesie nie ma żadnych rowerzystów, za to jest sporo runnerów. Dziwne, że nikt się o nich u nas nie zatroszczył. Może przy okazji pikniku rowerowego ktoś chciałby zorganizować jakiś bieg?
Marek T.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na razie nie mam określonej pory tj. czasami rano
(weekendy), w tygodniu 19-22. Bieg zaczynam w lesie przy nowym boisku piłkarskim ( Gimnazjum ), dalej do stawu w lesie, koło sanatorium Zagórze, żółty szlak.... Ale to było kiedyś - obecnie do sanatorium i powrót trochę inną drogą. A co do spotkania bardzo chętnie - szkoda tylko, że nie będziemy mogli wspólnie pobiegać
( obecnie mój statut to znowu początkujący ).
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na razie nie mam określonej pory tj. czasami rano
(weekendy), w tygodniu 19-22. Bieg zaczynam w lesie przy nowym boisku piłkarskim ( Gimnazjum ), dalej do stawu w lesie, koło sanatorium Zagórze, żółty szlak.... Ale to było kiedyś - obecnie do sanatorium i powrót trochę inną drogą. A co do spotkania bardzo chętnie - szkoda tylko, że nie będziemy mogli wspólnie pobiegać
( obecnie mój statut to znowu początkujący ).
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdybyscie panowie mogli rodzic dzieci, to zrozumielibyscie, ze 6 tygodni bez biegania to jest ZADNA przerwa.
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A to oznacza, że zaistniała już konieczność podziału na kategorie męską i żeńską. Niebywałe!!!
Marek T.
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hmm no to wtrące swe ciekawe trasy co do rekordów tras...
Pierwszy rekord obejmuje teren Karkonoszy! Wychodząc po lekkim śniadanku (8:00) na trening z Poręby Szklarskiej pojechałem PKS-em do ..Karpacza. Tam po zwiedzeniu Świątyni Wang (polecam -podobno drewniana zbita bez jednego gwoździa!a kto w Tej Świątyni weźmie ślub to ma szczęście gwarantowane!) pobiegłem na Śnieżkę i przebiegłem całą granią (włąściwie granicą Polsko-Czeską) do ...Poręby Szklarskiej. A ..przybiegłem tam na 18:00... wyszło tego sporo ... (ponad 40)

Drugi swój rekord (też górski) notuję tym razem w moich ulubionych Beskidach. Tam to wybiegając z Centrum Wisły zrobiłem duuuuuuuuużą pętle poprzez Wisłę Gościejów, Kubalonkę, Stecówkę, Przysłop, Baranią Górę, Zielony Kopiec, Skałki Malinowskie, Biały Krzyż (Salmopol), Czupel, Wisłę Mialinkę do Wisły Centrum (42km z okładem). Wspomnę że miałem być na 14:00 na obiedzie a ..byłem na 16:00 (obiad zimny!) a ,..jeszcze wieczorkiem potruchczyłem sobie zakwaszony 6 km i zrobiłem żółwie rytmy.

Hmm wydaje mi się że lubię ekstrema górskie i "zajazd" w górach bo to ..niesamowicie podnosi kondycje na nizinach! (można to nazwać - nawiazując do tematu o dopingu- takim naturalnym EPO -:)

Co do pory biegania to ..najpóźniej 22:30 , najwcześniej 6:00.  

Stasiar (JanS)
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podzial na kategorie meska i zenska powinien byc tez obecny w "bieganiu o dziwnych porach", do tego kobiety mniej sa sklonne z powodu zloczyncow.
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Proponuje jescze jedną Dziwną podkategorię ....
Ale moze wpier troszku o mym niecodziennym wyczynie.Chciałem pobiec rok temu wiosną maraton (w kwietniu) i w/g teorii Wielkich Myślicieli Biegania musiałem jakoś sprawdzić swą formę. W planie miałem przebiec półmaraton lecz w kalendarzu imprez nic o obrębie 100km od miejsca gdzie mieszkam i owej daty nie było wiec ....przebiegłem półmaraton na ...STADIONIE! Ludzie widząc mnie krązącego niczym sputnik, to główkami kręcili na potęgę:)
Oczywiście wpier trasę sobie odmierzyłem krawieckim metrem (musiałem oznakować miejsce końca biegu bo to 21.0975) i ...prawie 53 kółka zrobiłem:)

TAK! To kolejny dowód iż chcącego nie ma nic trudnego (No chcącego i zarażonego bieganiem!)
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to pobiles moje 23 kolka na nadmorskim deptaku....
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Dwie paczki na imprezie w ciagu kilku godzin przy piwie koszmar.
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jako inicjator tego tematu czuję się odpowiedzialny za uporządkowanie wkradającego się powoli w naszą dyskusję galimatiasu. Dlatego w najbliższym czasie (2-3 dni) postaram się posegregować zaproponowane wyczyny w logiczne kategorie. Inaczej na tym temacie padnie rekord bałaganu. A propos - przez ile kolejnych dni udało wam się wyjść na trening (z podkategoriami - tylko biegowy i dowolny inny)?
Marek T.
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na temat rekordu biegowego bez dnia przerwy to ..hmm przez pewne wakacje (chyba 94 lub 95) postanowiłem sobie dziennie wychodzić na trening i ..mi sie udało! 2 miesiące (62 dni bez dnia przerwy) biegusiałem. W tym czasie zaliczyłem blisko w sumie 1000 km (no bez 32km-:) i przyznam ze wtedy sie jeszcze uczyłem w liceum i czasem wychodziłem 2 razy dziennie na trening! Tak głęboko połknąłem tego bakcyla biegowego że aż ..o mało bym sie udusił -:))))

innym rekordem moze być np. kwestia JAK DŁUGO JUŻ ZAJMUJESZ SIE BIEGANIEM? (lata)

Albo ....   hmm pomyśle i napisze jutro!
Może wydamy księge ...rekordów (www) BIEGANIA (pl)!:)
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Jedno pytanie jaki jest sens tego watku ?
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
ODPOWIEDZ