neutral, 100 kg, asfalt - prosze o ocenę, sugestie

Wave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wersja "14" ma zdecydowanie lepszą amortyzację od "13" m.in. ze względu grubszą tylnią podeszwę oraz lepszą sprężystość poprzez system "ap +" w środkowej częsci podeszwy.

Tak więc ze 100 kg powinny sobie spokojnie dać radę :hejhej:
PKO
joggi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A co z modelem creation?? Na str. mizunousa.com wskazują, że ma jeszcze więcej "protection" (wersja 12) od modelu rider 14. Ciekawe, że w warszawskim sklepie dla biegaczy model creation (co prawda wersja 11) można kupić za 400zł a rider 14 za 420zł. Na stronie z USA odpowiednio 139,99$ (wersja 12) i 99,99$. Swoja drogą czy tak duże dysproporcje w cenie tych modeli (USA/RP) przy niskim kursie $ są powszechne???
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Polak lubi Polaka wydymać...nie wiesz tego?
Zobacz na ceny np sprzętu Apple USA/RP - przy komputerze za 1000$ narzut prawie 2 tysiące.
To samo optyka, lustrzanki...wszystko. Jest coraz lepiej ale ciągle każdy chce ugrać jak najwięcej. Dodatkowo często nie oferując nawet w połowie tak dobrej gwarancji jak w USA.

100 lat za murzynami może już nie ale ciągle daleko.....

Co ciekawe na stronie polskiej mizuno
http://www.mizuno.eu/pl-pol/search/?key ... ite=Szukaj

wynik szukania: 0 items choć jest w decathlonie w ciągłej sprzedaży...
bałagan.
m
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wave pisze:Wersja "14" ma zdecydowanie lepszą amortyzację od "13" m.in. ze względu grubszą tylnią podeszwę oraz lepszą sprężystość poprzez system "ap +" w środkowej częsci podeszwy.

Tak więc ze 100 kg powinny sobie spokojnie dać radę :hejhej:
:trup:

I zbiciem tejże sprężystej pianki po 300km. Super wizja.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
janmariarokita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sawalas pisze:
Wave pisze:Witam,

Jeśli chodzi o markę Mizuno to w doborze obuwia może pomóc ta stronka:

http://www.myprecisionfit.com

pzdr
Jakbym nie wybierał wychodzi jeden but - wave rider 14 - 499 zł :-))
m

hahahaa, u mnie to samo :szok:
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Ja nadal twierdzę, że w naszej tabeli nie ma błędu aczkolwiek na pewno Stratus u ciężkiego biegacza wytrzyma mniej niż u lekkiego. Pięty równie dobrze mogą Cię boleć w Nimbusach, buty cudów nie zdziałają.
Sam Asics na swojej stronie przedstawia Stratusa jako odpowiedni dla max normal weight.
Także zalecanie tego buta dla biegaczy powyżej 85 kg jest niezgodne ze specyfikacją producenta.

Poniżej zestawienie

Obrazek

Potwierdziłem u dwóch biegaczy długodystansowych że stratus jest butem do około 80 kg.
Nie mam nic więcej do dodania
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mszary pisze:sawalas, ja mam 100 kg, biegam po asfalcie obecnie i wczoraj zakupiłem Brooks Vapor 9 (299 zł) i już mam w nich 24 km przebiegu. Wczoraj lekko bolały mnie 3 palce w lewej stopie (buty maja podeszwę wyprofilowaną tak, że "leci" trochę w dół*** ale dzisiaj juz było super i żadnego bólu. Wiem, że po 24 km nie można nic stwierdzić, ale kupiłem te buty oczywiście z polecenia sprzedawcy w RBF Sport w Szczecinie i jestem zadowlony.
wydaje mi sie ze bylyby dla mnie za mało wytrzymałe.
http://www.rbfsport.pl/product-pol-1486 ... por-9.html

nie znam sie moze do konca ale jesli znalazlem w kilku sklepach ze polecają je proponując jako podobne produkty stratusa z ktorego wlasnie rezygnuje - to oznacza ze są chyba mniej wiecej z tej kategorii
(na dole linka są inne podobne buty)

także musze chyba miec cos mocniejszego jako ze po stratusach moje nogi płaczą. mierzyłem nawet brooks gliceryne 7 i byly twardawe dla mnie w porownaniu z innymi markami np nike pegasus.

także jeszcze szukam
m
Pollinus
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:44

Nieprzeczytany post

Ja osobiście używam stratus-ów 4 i przy mojej wadze 97 kg nie zauważyłem żadnych problemów (stopa również neutralna).
Biegam w nich około 3 miesięcy - zrobione trochę ponad 300 km i póki co nie zauważyłem żadnych problemów.
Przesiadłem się na nie ze zwykłych "adidasów" za 50 zł i zauważyłem bardzo dużą poprawę nie tylko w komforcie w trakcie samego biegu, ale także braku bólu kolan i stóp po bieganiu
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no chyba będę trzymał te stratusy w zapasie. może złożyło się kilka czynników na to ze się zraziłem, jednoznaczne opinie ze to but dla lżejszych, początkowe zmęczenie kości i mięśni po rozpoczęciu biegania (obecnie 3 miesiąc od biurka do 5-7 km).
Dam im jeszcze szanse ale około 90 kg lub poniżej (teraz 99 zrzucone z 112)

dzięki za informacje żebym nie tracił nadziei
może biegasz płasko bez mocnego uderzania z pięty i przez to amortyzacja się rozkłada i nie ma tyle do roboty....wiec Ci ładnie oddają energię

w każdym razie czekają na półce i się nudzą...:-))
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ