Badania sportowe
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Zadanie może banalne, ale muszę zrobić badania potrzebne do licencji PZLA. Podpowiecie mi gdzie?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Lekarz sportowy, na pieczątce: "upoważniony do orzekania w sporcie amatorskim.....oraz w sporcie kwalifikowanym" wydaje zaświadczenie na podstawie badania organoleptycznego (więc wybierz jakiegoś przystojnego maczo
) i dostarczonych wyników EKG spoczynkowe, morfologia, glukoza, mocz. Zaświadczenie ważne przez 6 miesięcy. Dopytaj się w klubie jakiej treści ma być zaświadczenie, ja latałem dwa razy. Samo"zdolna do uprawiania sportów lekkiej atletyki "może być niesatysfakcjonujące dla PZLA.
I miłego ścigania na imprezach rangi mistrzowskiej

I miłego ścigania na imprezach rangi mistrzowskiej

- beata
- Ekspert/Trener
Kiedyś "robiło się" zawsze w COMS-ie na Skrze. 2-3 godziny z reguły wystarczały na zaliczenie wszystkich wymaganych specjalistów i otrzymanie orzeczenia, tylko warto mieć zrobioną wcześniej morfologię, mocz, itp.
Może zdzwoń i zapytaj, jak tam teraz to wygląda?
Może zdzwoń i zapytaj, jak tam teraz to wygląda?
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
czytałem problemach z tym u Nagora na blogu, podobno nie dopuszczono kogoś na MP na 10 km chyba bo miał pieczątkę od złego lekarza hmmm .... dla mnie to głupota
zacytuje może
"Co gorsza, przyczepiono się do kompletnej pierdoły - tego, że lekarz, który przybił pieczątkę, nie ma uprawnień do badania osób powyżej 21 roku życia. Rozumiecie to? Lekarz jak najbardziej sportowy, regularna pieczątka, tylko działaczowi nie pasuje. Następnym razem będzie to musiał być koniecznie lekarz o brązowych oczach. A znajdź teraz człowieku fachowca z odpowiednią pieczątką! Nie ma takiej opcji. Nie ma żadnej listy takowych, bo jest ochrona danych osobowych. Obdzwoń więc wszystkich lekarzy w całym kraju, może przypadkiem trafisz na tego, który ma odpowiedni dla PZLA papier, o ile powie Ci prawdę. I wiadomość o tym dostajemy dzień przed końcem zgłoszeń, chociaż papierki leżały w PZLA miesiąc. No ale rozumiecie, w takim wielkim, poważnym związku jest wiele rzeczy do zrobienia, bankiety, wyjazdy, autografy - pewnie czasu nie mieli... Całe szczęście, że załatwiając wszystko na ostatnią chwilę, goniąc jak szaleni, po dwóch dniach stresu i dziesiątkach telefonów zdążyliśmy skompletować makulaturę pół godziny przed końcem zgłoszeń. Inni nie mieli tego szczęścia [...] I co najlepsze - do startu nie dopuszczono broniącej tytułu mistrzyni Polski Agnieszki Ciołek, również czepiając się do czegoś w papierach! ... "
całość na blogu
pozdrawiam
zacytuje może
"Co gorsza, przyczepiono się do kompletnej pierdoły - tego, że lekarz, który przybił pieczątkę, nie ma uprawnień do badania osób powyżej 21 roku życia. Rozumiecie to? Lekarz jak najbardziej sportowy, regularna pieczątka, tylko działaczowi nie pasuje. Następnym razem będzie to musiał być koniecznie lekarz o brązowych oczach. A znajdź teraz człowieku fachowca z odpowiednią pieczątką! Nie ma takiej opcji. Nie ma żadnej listy takowych, bo jest ochrona danych osobowych. Obdzwoń więc wszystkich lekarzy w całym kraju, może przypadkiem trafisz na tego, który ma odpowiedni dla PZLA papier, o ile powie Ci prawdę. I wiadomość o tym dostajemy dzień przed końcem zgłoszeń, chociaż papierki leżały w PZLA miesiąc. No ale rozumiecie, w takim wielkim, poważnym związku jest wiele rzeczy do zrobienia, bankiety, wyjazdy, autografy - pewnie czasu nie mieli... Całe szczęście, że załatwiając wszystko na ostatnią chwilę, goniąc jak szaleni, po dwóch dniach stresu i dziesiątkach telefonów zdążyliśmy skompletować makulaturę pół godziny przed końcem zgłoszeń. Inni nie mieli tego szczęścia [...] I co najlepsze - do startu nie dopuszczono broniącej tytułu mistrzyni Polski Agnieszki Ciołek, również czepiając się do czegoś w papierach! ... "
całość na blogu
pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Zatem nie będzie to banalne...
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
no ale PZLA nie ma jakiejs listy? dla mnie to nie pojete
-
- Rozgrzewający Się
Listy z czym?- Bawareczko Jak narazie to PZLA jest na czarnej liście i niewiele robi by ten fakt zmienićBawareczka pisze:no ale PZLA nie ma jakiejs listy? dla mnie to nie pojete

DOM jeśli planujesz jakiś start w niedalekiej przyszłośći to nie zwlekaj ze złożeniem papierów, bo to chwilę trwa(kilka tygodni) zanim Warszawa dostanie dokumenty, odeśle je do Okręgowego <wpisać właściwe>ZLA, a oni prześlą Ci odcinek zgłoszenia i licencję lekkoatletyczną. No wiem, wiem z Warszawy jesteś

- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
no listy z wykazem lekarzy uprawnionych do stawiania pieczatek