Silesia Marathon 2011
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
było hardcorowo - padało, wiało i ok 5 stopni było. brr. strugi na ulicach, kałuże po kostki i jeszcze trudna trasa - cięgle pod górę lub ostro w dół! ale jestem mega szczęśliwa i zadowolona.
organizatorzy spisali się a 6 z malutkim minusem za brak na mecie koców (czy kocy - jak się pisze:-) ) termicznych, wolontariusze mili i chętni do pomocy i nawet kibiców trochę było i dopingowali ciepłym słowami.
Gratuluję Orgom i wszystkim uczestnikom bo łatwo nie było i do zobaczenia za rok (bo takiej imprezy na pewno nie odpuszczę!)
organizatorzy spisali się a 6 z malutkim minusem za brak na mecie koców (czy kocy - jak się pisze:-) ) termicznych, wolontariusze mili i chętni do pomocy i nawet kibiców trochę było i dopingowali ciepłym słowami.
Gratuluję Orgom i wszystkim uczestnikom bo łatwo nie było i do zobaczenia za rok (bo takiej imprezy na pewno nie odpuszczę!)
- Alexia
- Zaprawiony W Bojach
Szodan, podpisuję się pod Twoimi słowami dwiema rękoma. To był hardcor! Ale ja i tak miałam dobrze, że biegłam półmaraton. Jestem pełna podziwu dla maratończyków!
Też chciałabym, by mój udział w tej imprezie stał się tradycją. To bardzo dobry bieg!
Też chciałabym, by mój udział w tej imprezie stał się tradycją. To bardzo dobry bieg!
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
Po raz 3-ci startowałem (drugi raz maraton, w zeszłym roku "tylko" połówka). Będę startował co rok, jak zdrowie pozwoli. Wielkie dzięki dla Organizatorów, Kibiców i Wolontariuszy! Pogoda fatalna tym bardziej uznanie dla nich! I nie przejmujcie się niesprawiedliwymi, moim zdaniem, ocenami i komentarzami, dla mnie, prawdziwego z dziada pradziada Ślązaka było pieknie! I nie wyobrażam sobie innego miejsca do startu jak WPKiW i mety w innym miejscu niż Spodek. I nie wyobrażam sobie Silesia Marathon bez Nikisza (dlatego w zeszłym roku tylko półmaraton biegałem
), i chyba już nie wyobrażam sobie sezonu bez tej imprezy! Mój debiut maratoński był właśnie na tej imprezie w 2009 roku. Jak obiecałem niedawno, mimo, że tego nie planowałem, że jeśli będzie trasa z pierwszej edycji to pobiegnę cały dystans, i pobiegłem i w nagrodę zrobiłem życiówkę
.
Pięknie było i ze względu na aurę specyficznie
, już czekam na edycję 2012.
Trzimcie się i widzymy się na bezrok!

Pięknie było i ze względu na aurę specyficznie

Trzimcie się i widzymy się na bezrok!

Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- Nom
- Stary Wyga
Ja chopie, dobrze prawisz
Kule bele, takiej masakry jeszcze nie przeżyłem biegając. To znaczy się przeżywałem, ale nie przez 42km. To był surwiwal momentami. Ręce wszystkim skostniały i każdy na swój sposób radził sobie z dawkowaniem żeli, iso i wody. Jak? pewnie różnie z tego co widziałem. Nie będę rozpisywał jaka była pogoda, gdyż zdjęcia w dużej mierze to obrazują. Po prostu fatalna i mocno wpłynęła na sam maraton. Cieszy fakt, że taki start pewnie zapamiętam do końca życia i nie tylko ja.
Trasa trudna ? No tak, łatwa nie jest, ale to w końcu maraton. Nie miało być łatwo, a industrialny charakter odcinków nieźle opisuje region. Niestety wszystko poszarzało i jakby przyblakło przez "kubły" wody lejące się z nieba.
Gratuluję wszystkim, którzy ukończyli. Wielki ukłon dla wszystkich, wspierających kibiców i ludzi organizujących samą imprezę. Wątpię, iż był ktokolwiek komu nie było zimno
Za to pełna dramaturgia i poetycki sznyt zakończony w miarę pozytywnie.
Dobra, idę odpocząć trochę, być może jeszcze podzielę się spostrzeżeniami lecz nie dziś.
Pozdrawiam, dobra robota biegacze
p.s. obstawiałem taką aurę i się nie pomyliłem nic a nic hehe.
Kule bele, takiej masakry jeszcze nie przeżyłem biegając. To znaczy się przeżywałem, ale nie przez 42km. To był surwiwal momentami. Ręce wszystkim skostniały i każdy na swój sposób radził sobie z dawkowaniem żeli, iso i wody. Jak? pewnie różnie z tego co widziałem. Nie będę rozpisywał jaka była pogoda, gdyż zdjęcia w dużej mierze to obrazują. Po prostu fatalna i mocno wpłynęła na sam maraton. Cieszy fakt, że taki start pewnie zapamiętam do końca życia i nie tylko ja.
Trasa trudna ? No tak, łatwa nie jest, ale to w końcu maraton. Nie miało być łatwo, a industrialny charakter odcinków nieźle opisuje region. Niestety wszystko poszarzało i jakby przyblakło przez "kubły" wody lejące się z nieba.
Gratuluję wszystkim, którzy ukończyli. Wielki ukłon dla wszystkich, wspierających kibiców i ludzi organizujących samą imprezę. Wątpię, iż był ktokolwiek komu nie było zimno

Dobra, idę odpocząć trochę, być może jeszcze podzielę się spostrzeżeniami lecz nie dziś.
Pozdrawiam, dobra robota biegacze

p.s. obstawiałem taką aurę i się nie pomyliłem nic a nic hehe.
- silesiamarathon.pl
- Wyga
Pragnę złożyć wszystkim startującym bardzo serdeczne słowa podziękowania za start w Naszym biegu. Cieszę się, że udało nam się bieg zorganizować a jeszcze bardziej miło mi przeczytać kilka ciepłych słów jakie po biegu otrzymujemy od startujących.
Gratuluję wszystkim ukończenia zawodów rozgrywanych w tak trudnych warunkach.
Podkreślę słowo "Nasz" bo przecież bieg oragnizują biegacze.
Miło nam było widzieć Was na mecie Silesia Marathon.
Dziękuję również wszystkim, którzy wspierali nasze działania i pomogli nam zorganizować tegoroczną edycję Silesia Marathon.
Pozdrawiam serdecznie,
Bohdan
Gratuluję wszystkim ukończenia zawodów rozgrywanych w tak trudnych warunkach.
Podkreślę słowo "Nasz" bo przecież bieg oragnizują biegacze.
Miło nam było widzieć Was na mecie Silesia Marathon.
Dziękuję również wszystkim, którzy wspierali nasze działania i pomogli nam zorganizować tegoroczną edycję Silesia Marathon.
Pozdrawiam serdecznie,
Bohdan
Silesia Marathon - Twój bieg. Twoje zwycięstwo!
- jasiozary
- Stary Wyga
- Kontakt:
Udało mi się zebrać kilka porządnych galerii :
http://galeria.nastadiony.pl/polska-zac ... ia-maraton
http://galeria.nastadiony.pl/polska-zac ... ia-maraton
http://nastadiony.pl
info + galeria + stadiony
info + galeria + stadiony
- Herman
- Rozgrzewający Się
Tradycją się staje, że dla uczestników Silesia Marathon przygotowujemy kilka prawdziwie złotych medali. Również i w tym roku 5 złotych medali trafi do rąk zawodników, którzy ukończyli nasz bieg.
Z uwagi na fakt, iż pogoda nie sprzyjała spotkaniu uczestników zaraz po naszych zawodach postanowiliśmy rozlosować medale tydzień po biegu.
W tym roku jeden medal rozlosowaliśmy wśród uczestników obchodzących 3 maja urodziny. Szczęśliwcem okazał się:
- nr 324 Witold Kreihs
Kolejne 3 złote medale rozlosowaliśmy wśród wszystkich, którzy ukończyli Silesia Marathon 2011. Medale trafią do następujących zawodników:
- nr 3182 Aleksander Kusz
- nr 307 Grzegorz Olejnik
- nr 2032 Olga Brańska-Dobrowolska
Piąty medal zostanie przeznaczony dla zwycięzcy konkursu. Wiecej już wkrótce na portalu facebook >>>
Z uwagi na fakt, iż pogoda nie sprzyjała spotkaniu uczestników zaraz po naszych zawodach postanowiliśmy rozlosować medale tydzień po biegu.
W tym roku jeden medal rozlosowaliśmy wśród uczestników obchodzących 3 maja urodziny. Szczęśliwcem okazał się:
- nr 324 Witold Kreihs
Kolejne 3 złote medale rozlosowaliśmy wśród wszystkich, którzy ukończyli Silesia Marathon 2011. Medale trafią do następujących zawodników:
- nr 3182 Aleksander Kusz
- nr 307 Grzegorz Olejnik
- nr 2032 Olga Brańska-Dobrowolska
Piąty medal zostanie przeznaczony dla zwycięzcy konkursu. Wiecej już wkrótce na portalu facebook >>>
- Herman
- Rozgrzewający Się
Certyfikat ukończenia
Aby pobrać lub wydrukować certyfika ukończenia Silesia Marathonu, należy wejść na stronę podaną poniżej, odnależć swój wynik i kliknąć, a następnie kliknąć "Wydrukuj Certyfikat":
- maraton
- półmaraton.
Aby pobrać lub wydrukować certyfika ukończenia Silesia Marathonu, należy wejść na stronę podaną poniżej, odnależć swój wynik i kliknąć, a następnie kliknąć "Wydrukuj Certyfikat":
- maraton
- półmaraton.
- Herman
- Rozgrzewający Się
Puchar Śląska 2011 w biegach ulicznych.
Za nami dwa biegi: Silesia Eco Run rozegrany na dystansie 15 km oraz Silesia Marathon (42,195 km).
W klasyfikacji prowadzą Szymon Knobloch z Piekar Śląskich oraz Aleksandra Jachimczyk z Chrzanowa.
Wynik po dwóch biegach
Za nami dwa biegi: Silesia Eco Run rozegrany na dystansie 15 km oraz Silesia Marathon (42,195 km).
W klasyfikacji prowadzą Szymon Knobloch z Piekar Śląskich oraz Aleksandra Jachimczyk z Chrzanowa.
Wynik po dwóch biegach