KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wolfi pisze:Chester, żaden problem wystarczy się zdrzemnąć na jednym filmie. Czarny Łabędź podobno jest nudny:)
Właśnie na to liczę, ew. pośpię na Fighterze, bo już za pierwszym razem trochę mnie nużył ;)
agnieszka_ pisze:Ciekawe, czy na takim maratonie rozdają koce? albo chociaż poduszki pod głowę?
Nie rozdają :) Ale żaden problem przynieść ze sobą.
Obrazek
New Balance but biegowy
vixy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a ja wczoraj z przerwami zrobiłam trening na 3 km i dziś ledwie chodzę :hej: kolejny bieg w czwartek jak mi przejdzie :P co pomaga na zakwasy? :ble:
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aga kocy nie dają, ale możesz sobie nawet śpiwór wziąć:)

Na zakwasy to najpierw profilaktycznie piwo po treningu a dzień później delikatnie rozbiegać, ale ja się nie znam, może są jakieś skuteczniejsze metody:)
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Każdy wiedziec powinien że najlepszym lekarstwem na zakwasy jest kolejny trening :-)

Ja dziś wróciłem do normalnych treningów, Skąpany w słońcu AWF przyjął mnie na 15x200 po 3:25 Eh fajnie jak nie pada i jest cieplo :-)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja lubię przy zakwasach wygrzać się na saunie i do basenu. Polecam basen 50 m z sauną w Jaworznie. Ale najlepiej rzeczywiście klina klinem, czyli kolejny trening. Najgorzej boli, jak się nie zastosuje klina na drugi dzień, dwa dni po treningu.
P.S. Proszę mojego klina nie mylić z alkoholowym, którego też niektórzy polecają :-)
Obrazek
vixy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś byłam na basenie, ale nie umiałam żabką pływać, bo bolało :hej: no ale kraulem było już dobrze. Na kolejny trening nie idę, bo nie dam rady biec. Jedynie co to zrobię sobie szybki marsz. A to jak w takim razie zapobiec zakwasom po kolejnym treningu?
matrix_blue
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bzium pisze:
Chester04 pisze:Zaparkować można bezprośrednio przy stadionie? I widzę że jeszcze i w tym tygodniu parę osób zmierzyło się z Cooperem, za tydzień też przewidujecie jeszcze taką możliwość? :)
Jeśli tylko ktoś jeszcze będzie miał ochotę się po cooperować to oczywiście jest taka MOŻLIWOŚĆ....Zapraszamy
Dziękuję Agnieszko za odpowiedz. W sobotę będę na 100 %. Również chciałbym zrobić test Coopera pierwszy raz w życiu :)
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

vixy pisze:Dziś byłam na basenie, ale nie umiałam żabką pływać, bo bolało :hej: no ale kraulem było już dobrze. Na kolejny trening nie idę, bo nie dam rady biec. Jedynie co to zrobię sobie szybki marsz. A to jak w takim razie zapobiec zakwasom po kolejnym treningu?
Ja na początku popijałem sobie magnez w takich rozpuszczalnych w wodzie tabletkach, i nie było tak źle. Od 4-5 treningu miałem już w miarę spokój z zakwasami.
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po kolejnych treningach zakwasy znikają albo są bardzo słabe, takie nawet przyjemne, jak dla mnie. Jeżeli masz lekkie zakwasy to dobrze, bo to sygnał, że trening był uczciwy, a organizm powinien bez problemu poradzić sobie z regeneracją. Mocne zakwasy nie są najlepsze dla organizmu, ale trzeba na początku to przejść. Nie należy się przetrenowywać, ale tu wolałbym, żeby juz lepiej wypowiadali się nasi trenerzy względnie inni fachowcy po AWFie. Ja jestem praktykiem ze sportów siłowych, a nie biegania. No i lekkim masochistą, lubię zakwasy, choć wiem, że nie są wskazane. Pocieszam się, że inni mają znacznie gorsze używki niż ja moje zakwasy :-).
Obrazek
Awatar użytkownika
emerce
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kochani, jak wiecie, nie ma nic lepszego- i ważnego, jak zajęcia uzupełniające, oraz sauna w ramach odnowy biologicznej.

W Silesia City Center otworzono w marcu nową siłownię Pure. Ceny mają naprawdę przystępne. Są dwa karnety- sama siłownia oraz siłownia i zajęcia fitness. Oprócz tego do dyspozycji jest sauna, bezpłatny internet bezprzewodowy, można bezpłatnie wypożyczać filmy dvd. Są organizowane konkursy, imprezy klubowe. Można pograć w kosza i ping-ponga. Jest mnóstwo urządzeń do ćwiczeń kardio- kilkanaście bieżni, orbitreków, stopery, rowery i wiosła. Nowoczesne urządzenia do ćwiczeń siłowych, zajęcia w obwodach(najlepsze na pozbycie się tłuszczyku). Jak ktoś lubi mamy tez solarium (nowa tuba stojąca). Załoga też jest super.

Jeśli nie jesteście pewni, możecie się umówić na jeden dzień bezpłatnych ćwiczeń. Przyjdziecie tutaj, weźmiecie udział w zajęciach, poćwiczycie, wysaunujecie się i podejmiecie decyzję, czy się zapisujecie. Propozycja dla Was i dla Waszej rodziny.

Zostawcie mi na PW numer telefonu, zadzwonią do Was dziewczyny z obsługi i umówią się na konkretny dzień.

Gorąco Wam polecam ten klub.
Jeśli sie zdecydujecie, na podstawie tego karnetu możecie też ćwiczyć w Pure w Bytomiu i Gliwicach.
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiem Wam tak, obsługa Naprawdę jest bardzo sympatyczna :-)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odezwę się teraz, jak cham, ale nie znam siłowni, gdzie by nie była miłej obsługi. Zwłaszcza przy pewnym poziomie cen. Pewnie moi przedmówcy chcieli jeszcze dodać miła i profesjonalna. Z zainteresowaniem wszedłem na podany link, a tu klapa. Nie do przyjęcia dla mnie jest oferta usług bez cennika. Pewnie jest drogo, jak po skurczybyku i nie chcą właściciele klubu odstraszać cenami. A może ja nie jestem gentlemanem i chcę rozmawiać o kasie. Jeżeli oferta jest na prawdę dobra, jakość usług i super sprzęt to ceny same się obronią. Ciekawe czego się obawiają właściciele tego biznesu. Brak też jest galerii zdjęć. Zęby zjadłem na siłowniach i byłem nawet działaczem sportowym w jednej, dlatego tak krytykuję tę ofertę, proszę bez urazy. Najprawdopodobniej ta oferta nie jest skierowana do mnie, nie jestem tzw. klientem docelowym. Ja za to zupełnie bezinteresownie polecam tanią i przesympatyczna siłownie w Chorzowie, gdzie sauna jest w cenie niedrogiego karnetu Silesian Gym
Mam nadzieję, że te trochę mojej krytyki nikogo nie uraziło. Pozdrawiam!
P.S. Ostatnio uczestniczyłam w czwartek w świetnym aerobicu - a może był to fitness.
Obrazek
Awatar użytkownika
emerce
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

są dwa rodzaje umów, na rok i na czas nieokreślony, od tego zależy wysokość karnetu

poza tym ciągle sa jakies promocje, np na dwa treningi z trenerem(tylko przy zapisaniu)

ja sie zapisywałam bez opłaty wpisowej (w tej chwili ok 60zł) i mam umowę na rok, co miesiąc płacę 125zł i mam wszystko od 6-22.30

a zapomniałam napisać- mają tu też deskę do prasowania i żelazko, kilka razy korzystałam, gdy musiałam elegancko wyglądać po zajęciach

zresztą, co tu dużo opowiadać- trzeba przyjść i sprawdzić
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ej no a ja mam taka sprytną kartę Multisport i jak chcę kiedy chcę mogę się męczyć, saunować w Altusie, Proactivie, i innych bogatych w ofertę :-) Dla mnie zawsze najlepszym wyznacznikiem jest odległość od domu :) do jednej mam 100m do drugiej 200m a do reszty musze dojezdzać... i za to wszystko podobno poieraja mi jakies 12 zeta z wyplaty :) nic tylko żądać od pracodawcy karty Benefit Multisport :)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A co Wy na to, żeby w sobotę, już po treningu, kontynuować zajęcia TUTAJ?

Do 13 zdążymy się jakoś przemieścić.
ODPOWIEDZ