WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30

Awatar użytkownika
rudiger
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

beata pisze: Tak, Entre jest już zgłoszone do Ekidenu - ale mnie tam nie ma :).
Spokojnie, dam radę pobiec z Wami - swoją drogą, przy odpowiednio opracowanej logistyce da radę biegać w dwóch sztafetach i znam takich, co tak robili :hejhej: .
Update w sprawie Ekidena: zgłosiłem drużynę BiegamBoLubię :usmiech: Zrobiłem przelew online więc nie powinno być problemu z rejestracją - chyba zdążyliśmy. Na razie cztery osoby się finalnie zdeklarowały: Kas, Beata, Svolken i ja. Dwie martwe dusze są na liście więc czekamy na następnych chętnych.
Patrząc na skład to mamy spory rozstrzał w możliwościach: od tych którzy przemierzają tysiące kilometrów rocznie po absolutnego amatora jak ja :usmiech: Zachęcam pozostałych: wystąpmy pod sztandarem BBL i sławmy imię tej wspaniałej akcji na Ekidenie! :hej:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

@rudiger - w sobotę 14 maja pojawię się na Wawelskiej, więc swoją działkę przyniosę :) Z kompletem nie powinno być problemów skoro tyle osób przychodzi na BBL :)
Awatar użytkownika
bennykuleczka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:46

Nieprzeczytany post

rudiger pisze:
beata pisze: Tak, Entre jest już zgłoszone do Ekidenu - ale mnie tam nie ma :).
Spokojnie, dam radę pobiec z Wami - swoją drogą, przy odpowiednio opracowanej logistyce da radę biegać w dwóch sztafetach i znam takich, co tak robili :hejhej: .
Update w sprawie Ekidena: zgłosiłem drużynę BiegamBoLubię :usmiech: Zrobiłem przelew online więc nie powinno być problemu z rejestracją - chyba zdążyliśmy. Na razie cztery osoby się finalnie zdeklarowały: Kas, Beata, Svolken i ja. Dwie martwe dusze są na liście więc czekamy na następnych chętnych.
Patrząc na skład to mamy spory rozstrzał w możliwościach: od tych którzy przemierzają tysiące kilometrów rocznie po absolutnego amatora jak ja :usmiech: Zachęcam pozostałych: wystąpmy pod sztandarem BBL i sławmy imię tej wspaniałej akcji na Ekidenie! :hej:
Hej,
ja chętnię wezmę udział, muszę tylko jeszcze wyjazd z 29ego przesunąć na inny termin, ale nie powinno być problemu.
mogę biec dowolny odcinek, chociaż 7,195 to trochę dziwna odległość i musiałbym siąść z kalkulatorem i trochę policzyć, żeby wstrzelić się na trasie w odpowiednie tempo :)

Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
rudiger
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bennykuleczka pisze: ja chętnię wezmę udział, muszę tylko jeszcze wyjazd z 29ego przesunąć na inny termin, ale nie powinno być problemu.
mogę biec dowolny odcinek, chociaż 7,195 to trochę dziwna odległość i musiałbym siąść z kalkulatorem i trochę policzyć, żeby wstrzelić się na trasie w odpowiednie tempo :)

Pozdrawiam,
Tomek
Tomek, jeśli będziesz już pewny, że możesz startować, to ślij do mnie wiadomość PW z danymi.
Zgodnie z przewidywaniami dołączyła do nas Kinka :usmiech: Ciągle czekamy na szóstą osobę.
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: ok. 46 minut.

Nieprzeczytany post

Zazdroszczę Wam występu, aczkolwiek ja też nie będę się nudził. :oczko: Będę trzymał kciuki Kinka. :hej: Niestety nie mam pewności czy będę mógł wziąć udział w 10ce 21 maja. :(
Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal :))
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ile czasu trwają sobotnie spotkania na Wawelskiej? Akurat w tę o 11:00 jest ciekawe spotkanie o żywieniu w Carolinie, więc czy się wyrobię?
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Ile czasu trwają sobotnie spotkania na Wawelskiej? Akurat w tę o 11:00 jest ciekawe spotkanie o żywieniu w Carolinie, więc czy się wyrobię?
Zajęcia trwają do ok. 11ej.
Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal :))
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to trzeba się będzie zerwać wcześniej.
Kas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja się zarejestrowałam na bieg Wisły 21 maja. Podoba mi się trasa i to, że jest taki bezstresowy i niezobowiązujący (brak pomiaru czasu :hejhej: ). Ale wtedy już chyba odpuszczę sobie BBL, bo to by mógł być nadmiar szczęścia
Awatar użytkownika
jaackaal
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:52:04

Nieprzeczytany post

To kto jeszcze będzie na Biegu Wisły - 21 Maja ?
Wiem że biegnę ja i Kas a ten Reaktor Atomowy się wycofał :hej: boi sie że nie dobiegnie :bum:
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jaackaal pisze:To kto jeszcze będzie na Biegu Wisły - 21 Maja ?
Wiem że biegnę ja i Kas a ten Reaktor Atomowy się wycofał :hej: boi sie że nie dobiegnie :bum:
Ja niestety prawdopodobnie nie wyrwę się z pracy tego dnia. :zero:
Zapraszam do odwiedzin:
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
liskak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To ja się w sobotę wybiorę, już nie mogę na tyłku usiedzieć, a kolana bolą nadal, może koś podpowie co zrobić, żeby nie bolały? :bum: :jatylko:
Awatar użytkownika
jaackaal
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:52:04

Nieprzeczytany post

liskak pisze:To ja się w sobotę wybiorę, już nie mogę na tyłku usiedzieć, a kolana bolą nadal, może koś podpowie co zrobić, żeby nie bolały? :bum: :jatylko:
Wymienić :bum: :oczko:
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słuchajcie, jutro ma miejsce bardzo fajna akcja przeprowadzana na uczelni Łazarskiego.

W skrócie można zasięgnąć bezpłatnej opinii różnych specjalistów i wziąć udział w przeróżnych badaniach mianowicie:
Szczegółowy wykaz godzin porad specjalistów i przeprowadzenia badań profilaktycznych

Badanie poziomu cukru 9 – 13
Badanie poziomu cholesterolu 9 – 13
Badanie poziomu ciśnienia 9 – 19
Badanie tkanki tłuszczowej 13 – 19
Spirometria 13 – 19
Cardioscan 9 – 19
Komputerowe badanie wzroku 9 – 19

Porady dietetyka 13 – 19
Porady położnej 13 – 19
Porady psychologa 13 – 19
Porady dermatologa 13 – 19
Zapraszam do odwiedzin:
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Reaktor, dzięki za info :nienie: !

Szczególnie "porady położnej" - wśród biegaczy - będą się cieszyły zapewne dużym zainteresowaniem :hahaha: - ale reszta wydaje się być ok :spoko: :).
Warto czasem czegoś się o sobie dowiedzieć - ja np. ostatnio dowiedziałam się, że mam chore zatoki :ojnie: . Pewnie jak większość - kiedyś wyczynowych - sportowców trenujących przez cały rok na powietrzu. Zatem czapki i opaski wskazane! Ale na szczęście - na razie - jeśli czapka, to chyba taka od słońca, z daszkiem ;) : ciepło, aż miło.

Żeby kolana nie bolały, trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, no i mieć dobre buty. Chociaż osobiście jestem zwolenniczką tego pierwszego. A czasem trzeba rozciągać ... biodra i pośladki ;), serio: częstym powodem bólu kolan u biegaczy jest zbyt duże napięcie i przykurcz pasma biodrowo-piszczelowego, struktury ciągnącej się od biodra aż po kolano.
Przy problemach z kolanami dobra jest jazda na rowerze - praca mięśni stabilizujących kolano w odciążeniu, czyli nie ma bezpośredniego obciążenia bolącego już stawu, a mięśnie wzmacniamy. O to właśnie chodzi w większości kontuzji, żeby wzmocnić mięśnie i struktury okołostawowe. Kiedy staw jest dobrze ustabilizowany a mięśnie przejmują większość obciążeń, staw jest chroniony i nie ma ryzyka kontuzji.

Jak tam sytuacja z Ekidenem? Ile osób aktualnie mamy zadeklarowanych :)?
ODPOWIEDZ