bieganie w spodnicy

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

atalanta
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

niestety muszę telefon zabierac ze sobą bo mi jest potrzebny w pracy (albo w domu). Klucze też mam pancerne.
Muszę sobie poprzymierzac te pasy z bidonami. Szkoda że u mnie nie ma dobrego sportowego sklepu. Ale może się gdzieś przejadę i znajdę coś dla siebie.

Co do zamieszczonego wyżej of topu - nie mam partnerki ale na szczęście mogą byc również teamy mieszane więc jadę. Yuppi!
New Balance but biegowy
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kredk@ pisze:Jaka wy skarbnica pomysłów jesteście!!! ;-)
. Ale myślę właśnie nad taką nerką na plery na bidon i schowek na tel mieć i drobiazgi.
Myśłicie że da się z tym biegać??? Czy będzie denerwująco-skaczące??? Ma ktoś doświadczenia.:
Wyprobowalam i jedno i drugie, z nerka nie potrafie biegac, skacze w gore i w dol, jest ciezkawa, chlupocze, zaczela mnie przez to ocierac i jest denerwujac, wiec JA nie lubie, wiec zabieram ja tylko na piesze wedrowki.
U mnie taki pas z dwoma bidonkami sie sprawdza, do saszetki wchodzi telefon, klucz i 2 zele na dluzsze wybiegi. http://www.amazon.com/FuelBelt-3409-Wac ... 730&sr=8-4
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Awatar użytkownika
Kredk@
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O dzięki DariaB takie coś też mnie zainteresowało w sklepie. Muszę poprzymierzać, ale to i tak po 5km będzie wiadomo. ;-)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie działa właśnie taki z dwoma bidonami. Dużo lepiej się trzyma niż taki z jednym bidonem po skosie.
Awatar użytkownika
Iwonka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:37
Życiówka w maratonie: 3:48:53

Nieprzeczytany post

Wracając do tematu spódniczki, to ostatnio w Intersport były spódniczki Pro Touch. Ma dwie kieszonki (jedną z tyłu- dość duża oraz mała na kluczyk z przodu).
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie spodniczka na maratonie jesiennym zawiodla, strasznie sie poobcieralam, wewnetrzne strony uda. Nadal w nich biegam, bo lubie, ale na dluzsze wybiegania wcieram wazeline, albo inny Glide.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
bianka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak mi narobilyscie smaka na bieganie w spodniczce ze zwariowalam na jej punkcie, zamowilam i czekam na dostawe! :ble:
Co do kataru podczas biegu, dziewczyny, nauczcie sie strzelac "na bok" :taktak: mi to zajelo pare miesiecy bo nie moglam sie przemoc, wstyd mi bylo ale ze musialam ze soba targac cala paczke chusteczek w koncu sie nauczylam, teraz juz mam problem z glowy, rece wolne! no i jaka dumna z siebie jestem! ciekawe jakbym sie pochwalila kolezankom z pracy o mojej nowej umiejetnosci.. hehehe... i tak jestem uwazana za "inna" bo biegam, bo jak sie biega to sie poci i wyglada glupio... lo jeny.. a jaka masakra by byla gdyby tak wiecej szczegolow im sprzedac, na przyklad o mojej pieknej pamiatce z polmaratonu w postaci dwoch niebieskich pazurkow :hahaha:
Ja biegam z pasem z dwoma malymi bidonami i kieszkonka, idelanie na klucze i zel ale telefon sie juz nie miesci. mi to wogole nie przeszkadza, nakladam na biodra nie w talii i jest super, polecam!
Awatar użytkownika
Iwonka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:37
Życiówka w maratonie: 3:48:53

Nieprzeczytany post

bianka pisze: Co do kataru podczas biegu, dziewczyny, nauczcie sie strzelac "na bok" :taktak: mi to zajelo pare miesiecy bo nie moglam sie przemoc, wstyd mi bylo ale ze musialam ze soba targac cala paczke chusteczek w koncu sie nauczylam, teraz juz mam problem z glowy, rece wolne!
Mnie to nie przekonuje...wole tachać chusteczki :), na półmaratonie warszawskim jakiś koleś prawie "strzelił w bok" na mnie. Jak biegam na bieżni i widzę te wszystkie leżące smarki to aż się słabo robi...
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Iwonka pisze:
bianka pisze: Co do kataru podczas biegu, dziewczyny, nauczcie sie strzelac "na bok" :taktak: mi to zajelo pare miesiecy bo nie moglam sie przemoc, wstyd mi bylo ale ze musialam ze soba targac cala paczke chusteczek w koncu sie nauczylam, teraz juz mam problem z glowy, rece wolne!
Mnie to nie przekonuje...wole tachać chusteczki :), na półmaratonie warszawskim jakiś koleś prawie "strzelił w bok" na mnie. Jak biegam na bieżni i widzę te wszystkie leżące smarki to aż się słabo robi...
Bo smarkanie na bieżnie to szczyt głupoty..Jakby nie można było na trawę :wrrwrr:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
bianka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja pierdziele... ty chyba nie myslalas ze ja o biezni mowie??!! az mi sie slabo zrobilo...
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DariaB pisze:Mnie spodniczka na maratonie jesiennym zawiodla, strasznie sie poobcieralam, wewnetrzne strony uda. Nadal w nich biegam, bo lubie, ale na dluzsze wybiegania wcieram wazeline, albo inny Glide.
Nie biegam w spódniczce ale widziałem w sklepie ten model,...
http://www.craft-poland.pl/craft-active ... gania.html
Rozwiązuje problem obtarć, ma pod spodem krótkie leginsy. Produkt nie jest tani ale to wysoka jakość.

Przy okazji, sprawa bidonu. Ze znanych mi bidonów godny polecenia i sprawdzony jest ten,...
http://www.sklep.napieraj.pl/product-po ... athon.html
Produkt jest,..
- najlżejszy jaki miałem w rękach,
- wykonany z miękkich materiałów co pozwala uniknąć obtarć w talii,
- buteleczki posiadają szczelne, gumowane koreczki co powoduje to, że po kilku kilometrach człowiek połowy płynów nie ma na gaciach. Dodatkowo z przodu miękka kieszonka z zamkiem na klucze, żel, etc. Pas jest miękki, układa się w talii i spuszczając na niego koszulkę nie dominuje nad całą talią. Firma ma dobre, przemyślane produkty lecz często drogie.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bianka pisze:ja pierdziele... ty chyba nie myslalas ze ja o biezni mowie??!! az mi sie slabo zrobilo...
Nie o Tobie pisałem, ale ogólnie. Sam smarkam i pluję na trawnik, choć to brzydkie zachowanie. Tylko nie obnoszę się z tym na środku chodnika i staram robić dyskretnie.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:
DariaB pisze:Mnie spodniczka na maratonie jesiennym zawiodla, strasznie sie poobcieralam, wewnetrzne strony uda. Nadal w nich biegam, bo lubie, ale na dluzsze wybiegania wcieram wazeline, albo inny Glide.
Rozwiązuje problem obtarć, ma pod spodem krótkie leginsy. Produkt nie jest tani ale to wysoka jakość.

Przy okazji, sprawa bidonu. Ze znanych mi bidonów godny polecenia i sprawdzony jest ten,...
http://www.sklep.napieraj.pl/product-po ... athon.html
Produkt jest,..
- najlżejszy jaki miałem w rękach,
- wykonany z miękkich materiałów co pozwala uniknąć obtarć w talii,
- buteleczki posiadają szczelne, gumowane koreczki co powoduje to, że po kilku kilometrach człowiek połowy płynów nie ma na gaciach. Dodatkowo z przodu miękka kieszonka z zamkiem na klucze, żel, etc. Pas jest miękki, układa się w talii i spuszczając na niego koszulkę nie dominuje nad całą talią. Firma ma dobre, przemyślane produkty lecz często drogie.
A ja polecam bidony z Nathana (chyba nie można w Polsce kupić, ale można na necie), Przebiegłam w nim cały maraton, na samo gołe ciało i zero obtarć. RE-WE-LA-CJA!
bianka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:

Dokladnie taka zamowilam! ale fiu fiu.. u nas cena prawie o polowe nizsza.
Ryszardzie, mysle ze w takiej spodniczce wygladalbys super! :)
pozdrawiam!
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raczej wszystkie spódniczki mają pod spodem szorty/legginsy, w tej są faktycznie dosyć długie, mnie się nie podobało po przymierzeniu, bo właśnie było je widać - spódniczka jest od nich krótsza.
ODPOWIEDZ