Ścieżki Biegowe - Lublin

zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze raz dziękuję Piotrze za Test Coopera, nie wypowiadałem się jeszcze, a dobrze się bawiłem.
Z okazji Świąt Wielkiej Nocy,
wszystkim życzę, zdrowia, kondycji, ciekawych tras i pokonywania samego siebie!
Pozdrawiam,
zby
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Obrazek
Zdrowych, Wesołych Świąt życzę wszystkim.
No i oczywiście zasobnych zajączków. :hejhej:
Pozdrawiam Robert.
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chciałbym poprosić w info w sprawie Biegu przez wąwóz. Fajnie byłoby zerwać z lubelską tradycją informowania o biegu na dzień przed imprezą. Przydałby się jakiś obrazek/banner czy cóś do rozreklamowania.
Awatar użytkownika
Radek1967
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dołanczam sie do prośby o info.
Przy okazji, czy zmierzył ktoś dystans dookoła naszego Zalewu Zemborzyckiego ?
Wiem, że jest ok 12 km ale konkretnie ile?
Jeśli chcesz pobiegać przebiegnij milę. Jeśli chcesz doświadczyć nowego życia przebiegnij maraton
mitura.net
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jaszczomb pisze:Chciałbym poprosić w info w sprawie Biegu przez wąwóz. Fajnie byłoby zerwać z lubelską tradycją informowania o biegu na dzień przed imprezą. Przydałby się jakiś obrazek/banner czy coś do rozreklamowania.
Świetny pomysł. ja na przykład nie wiem czy Ścieżki Biegowe w Lublinie będą organizować bieg w ramach akcji Polska Biega. Zbieram tu znajomków amatorów, chętnych do biegania, ale na mapie imprez nie ma biegu w wąwozie. Panie Piotrze, proszę o info czy taka akcja się szykuje czy nie. Ja już wydrukowałem dla znajomych zgłoszenia hehe. Może pospolite ruszenie zrobimy i pobijemy rekord liczebności biegaczy?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Cieszę się, z dużego zainteresowania co do akcji Polska Biega.
Bieg na pewno sie odbędzie i jest znana data tj. niedziela 15 maja 2011 roku.
Razem ze Zbyszkiem i Zarządem Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego chcemy zorganizować bieg, w którym wystartuje 2,3 a nawet 5 razy więcej osób niż dotychczas. Oczywiście decyduja sprawy finansowe. Wiemy już na jakie źródła nie możemy liczyć ale jestem po kilku rozmowach i przymierzamy sie do otrzymania fajnych nagród. W tym roku będziemy już toczyć rywalizację o miejsca. Chcemy nagrodzić najepsze 3 osoby w poszczególnych biegach a wiele nagród (ciekawe ile to będzdzie wiele) losować wśród wszystkich uczestników. Gdyby nie formalności papierwkowe to już dawno informacje byłyby na forum. Niezawodnie możemy liczyć na Lubellę, kwestie papierkowe są w toku z Nike (sklepem Adrenaline Nike Lublin Plaza) trwają rozmowy z Decathlonem i może jeszcze ktoś popatrzy na nas dobrym wzrokiem lub ktoś z Zarządu dogadał się z jakimś sponsorem.

15 maja 2011 roku w niedzielę. Dlaczego??? Ponieważ nie chcieliśmy aby nasza impreza pokryła się z inną akcją Polska Biega nad Zalewem. Po wspólnych rozmowach w sobotę jest bieg nad Zalewem a w niedzielę na Ścieżce Biegowej.

Jak są pytania to proszę zadawać na forum lub na najbliższych zajęciach 30 kwietnia . Zapraszam do Wąwozu LSM na godzinę 10.00 na wspólne bieganie. Jeśli będzie wola to pobiegamy trasy, które będą na Polska Biega.

Pozdrawiam Piotr K Trener Ścieżek Biegowych w Lublinie
Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A my dzisiaj z Olą i jej sympatycznym pieskiem Nero odbyłyśmy baaaaaaardzo przyjemny bieg po wiosennym lesie (Stary Las). Trasa długości ok 10 km - podobnie jak tydzień temu.

Zachęcam jeszcze raz do przyłączenia się do naszych leśnych biegów - warunki są świetne, przyroda jest piękna i ożywcza! :-) Startujemy o godzinie 7 rano - dzień tygodnia do ustalenia smsowo, na gg bądź tutaj na forum.
mitura.net
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Panie Piotrze, dziękuję za info, pewnie nie tylko ja się cieszę że coś wiadomo :)
Na razie mimo tego jestem lekko skonfudowany...bo 14 i 15 maja pracuje od 9-21, ech. Jeśli uda mi się załatwić zastępstwo to na pewno się stawię i mam nadzieję zabiorę ze sobą kilka osób :)
Jak już będzie wiadomo o której godzinie startujemy,y to proszę o info,
Pozdrawiam Piotrek.
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Zapraszam na jutrzejsze wspólne bieganie.
Sobota godz. 10.00 Wąwóz LSM (od strony ul. Nadbystrzyckiej)
Piotr Kitliński
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sobotni bieg nazwijmy: Bieganie po żółtym dywanie.

Oto kilka fotek z wczorajszego biegania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Gdyby ktos chciałby świętować 3 maja na sportowo to podaję linka do biegu w Puławach:

http://www.ptkkf.pulawy.pl/2010/index.p ... &Itemid=70

Powodzenia !!!
Awatar użytkownika
buddha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:58
Życiówka w maratonie: 3 h 12 min

Nieprzeczytany post

Na początek chciałbym powitać wszystkich lubelskich biegaczy. Chętnie dołączę się do wspólnego biegania pojawiając się z sobotę z wąwozie.

Pomysł Kingi na trasę po starym gaju również mi się podoba, tym bardziej że zazwyczaj biegam w tamtej okolicy. Poranna pora jest jak najbardziej ok. Czekam na propozycję dokładnej daty.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
ola87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jutro o 6.45 na petli przy starym gaju biegamy Kinga,Nero, mozliwe ze Robert i ja. Zapraszamy!!
Zapraszam na blog biegowy https://sportsjunkie.pl :)
Awatar użytkownika
buddha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:58
Życiówka w maratonie: 3 h 12 min

Nieprzeczytany post

Jutro niestety obowiązki nie pozwolą mi na to. Czy wiecie już kiedy biegniecie następnym razem?
I napiszcie na której pętli. Czy chodzi o tą która znajduje się na ul. Filaretów (pomiędzy ul. Bursztynową a Wyżynną) czy chodzi o nową pętlę obok ul. Agatowej.

Pozdrawiam Paweł
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sobotę na Ścieżkę Biegową zawita ponownie olimpijka Dorota Gruca. Będzie można więcej porozmawiać, dowiedzieć się coś o karierze Doroty. Będzie to nasze z Dorotą ostatnie spotkanie ponieważ ponownie opuszcza nasz kraj.
Zapraszam !!!
sobota godz. 10.00 Wąwóz LSM przy tablicy Ścieżek Biegowych

PODAJĘ TEZ REGULAMIN BIEGU PRZEZ WĄWÓZ NA ŚCIEŻCE BIEGOWEJ 15 maja 2011r

Uwaga !!! Funkcjonuje już strona Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego http://www.bieganie.lublin.pl

PIERWSZY BIEG PRZEZ WĄWÓZ
Akcja „Polska Biega”
15 maja 2011 r.

I. ORGANIZATOR
Lubelskie Stowarzyszenie Biegowe (LSB)

II. CEL I ZAŁOŻENIA IMREZY:
• promowanie aktywności fizycznej w różnych grupach społecznych i środowiskowych;
• popularyzacja chodu i biegania jako najprostszych form rekreacji fizycznej;
• promowanie wolontariatu sportowego oraz rozwijanie – poprzez sport – aktywnej postawy obywatelskiej;
• propagowanie zdrowego trybu życia;
• promocja miasta Lublin.

III. TERMIN I MIEJSCE
15 maja 2011 roku
start i meta – Wąwóz Rury (między dzielnicami Czuby i LSM) od strony ulicy Nadbystrzyckiej

IV. DYSTANS I TRASA BIEGU
godz. 10.00 – biegi dzieci i młodzieży (4 biegi) 1000 m – szkoły podstawowe i gimnazja
godz. 11.00 – bieg główny 4000 m
godz. 12.00 – zawody Nordic Walking 2000 m
trasy o nawierzchni asfaltowo-ziemnej

V. WARUNKI UCZESTNICTWA
Biegi dla dzieci i młodzieży
1. Prawo startu mają uczniowie szkół podstawowych i gimnazjów.
2. Uczestnicy rywalizują w określonych kategoriach.
3. Startujący zobowiązani są posiadać aktualne badania lekarskie, za co odpowiedzialność ponoszą zgłaszający (szkoły, rodzice, opiekunowie).
4. Osoby niezrzeszone w grupy wypełniają oświadczenie o stanie zdrowia i odpowiedzialności.
5. W przypadku osób niepełnoletnich wymagane jest oświadczenie podpisane przez opiekuna prawnego.

Bieg Główny
1. W biegu mogą startować osoby zrzeszone w grupy i niezrzeszone.
2. Uczestnicy rywalizują z uwzględnieniem podziału na kobiety i mężczyzn.
3. Wymagane są aktualne badania lekarskie. Zawodnicy nieposiadający aktualnych badań startują na własną odpowiedzialność – wymagane jest wypełnienie oświadczenia o stanie zdrowia i odpowiedzialności.

Nordic Walking
1. W marszu mogą startować osoby zrzeszone w grupy i niezrzeszone.
2. Wymagane są aktualne badania lekarskie. Zawodnicy nieposiadający aktualnych badań startują na własną odpowiedzialność – wymagane jest wypełnienie oświadczenia o stanie zdrowia i odpowiedzialności.

VI. ZGŁOSZENIA
• W dniu zawodów od godziny 8.30 w Biurze Zawodów zlokalizowanym w pobliżu startu i mety zawodów w Wąwozie Rury przy ulicy Nadbystrzyckiej.

VIII. KLASYFIKACJA
Prowadzona będzie klasyfikacja generalna indywidualna z podziałem na kobiety i mężczyzn.

IX. NAGRODY
• W klasyfikacji generalnej kobiet i mężczyzn za zajęcie miejsc 1-3 przyznawane są nagrody rzeczowe.
• W klasyfikacji szkół podstawowych i gimnazjów dziewcząt i chłopców za zajęcie miejsc 1-3 przyznawane są nagrody rzeczowe.
• Nagrodzeni w poszczególnych klasyfikacjach nie są uwzględniani podczas losowania dla wszystkich uczestników, którzy ukończyli rywalizację, zatem nagrody nie dublują się.
• Nagroda w biegu głównym dla najlepszej kobiety i najlepszego mężczyzny pochodzącego z powiatu hrubieszowskiego.

X. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Bieg odbędzie się bez względu na warunki atmosferyczne.
2. Każdy startujący w biegu głównym i w Nordic Walking musi posiadać numer startowy i kartę startową; dzieci biegają z karteczkami wg wzoru IMIĘ NAZWISKO ROCZNIK SZKOŁA.
3. Każdy zawodnik ma obowiązek zapoznać się z regulaminem biegu i zobowiązany jest do jego przestrzegania.
4. Zawodnik ponosi pełną odpowiedzialność za własne działania i zachowanie, zgodnie z kodeksem cywilnym.
5. Pobranie numeru startowego przez zawodnika będzie równoznaczne z akceptacją regulaminu biegu.
6. Za rzeczy zaginione podczas imprezy Organizator nie odpowiada.
7. Koszty organizacyjne ponosi Organizator.
8. Organizator nie pobiera żadnych opłat startowych.
9. Ostateczna interpretacja regulaminu należy do Organizatora.
ODPOWIEDZ