Chodzi oto, że czytając wiele artykułów o dietach ... po prostu głupieje ...
Potrzebna jest dieta energetyczna ... nie wiem jak to fachowo nazwać ... taka, która pozwoli osiągnąć maksimum energii.
Do czego jest potrzebna?
- Bieg 1000m
- Bieg 100m
- Pływanie 50m
- Podciąganie
Jednakże z podciąganiem i pływaniem nie powinno być problemów.
Bieg ... czas potrzebny to 3.20 lub mniejszy ... Ostatnio mierzony (bieg przez 700metrów pod górkę, a 300m po prostej ... to 3;33) ... zaiste 1000m po prostej będzie lepszy ... ale mimo wszystko chciałbym wprowadzić dobrą dietę ...
Czas do 4 lipca.
Co Panowie/Panie myślą o takim rozwiązaniu:
Śniadanie: - 8:00
- Chleb razowy z : pomidor, szczypior, salami/szynka, żółty ser, ogórek, cebula, jajko gotowane ( oczywiście warzywa z własnego ogrodu ... a jajka od "prawdziwego" farmera)
- Płatki śniadaniowe ( takie z suszonymi owocami ) + jogurt. [ ale czytałem na forum, że wprowadzają inni do tego: suszone owoce (pestki dyni, migdały itp) ]
Następnie:od 9:00 do 14:00
- Owoce (banan, jabłko lub inne)
- Orzechy
- Czekolada (kawałek czekolady)
- Ryż prażony
Następnie obiad: godz. 14:00
- Ryż brązowy 100gram
- Sałatka warzywna (sałata, szczypior, fasola, pomidor, ogórek)
- Mięso (kurczak lub ryba)
Następnie od godz. 15:00 do 16:00
- Płatki z jogurtem
- Banan
- Czekolada
Od 16:00 do 18:00 - przerwa w posiłkach ... o 18:00 początek treningu ...
- Rozgrzewka ... w tym brzuch (na drążku)
- Krótki bieg ... tak z 2 min.
- Skłony itp ...
- Bieg
- Rozciąganie
Ogólnie wszystko trwa z godzinę max.
Po wysiłku pije sok ... a następnie jem biały ser ze szczypiorem lub jogurtem lub masłem orzechowym ...
Na kolacje jeszcze jakieś kanapki (chleb razowy)
Poniedziałek, Środa, Piątek, Sobota - planuje biegi dłuższe po 30-40 minut ... albo nawet do 60 i/lub ponad 60 minut. Zaś we Wtorki oraz Czwartki - bieg na 1000metrów.
zamierzam wprowadzić do diety ... Carbo Olimpa ...
Moje dane:
Waga: 63kg
Wzrost: 170cm
1. Co zmienić w diecie?
2. Czy mogę nadal ćwiczyć na siłowni ... czy lepiej wyłączyć ćwiczenia siłowe na ten czas z obiegu?
3. Jak dawkować Carbo? (zalecane od 2 do 4 porcji na dzień)
4. Dodać do diety izotoniki?
5. Jakie buty nadają się do biegania po takim jakby piasku (pozostałości po stadionie) ... ?
pozdrawiam.