Musli - śniadaniowa codzienność.
- przemekWCH
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Na pewno dla wielu z was Musli na śniadanie to śniadaniowa codzienność.
Macie jakieś swoje ulubione ? najbardziej wartościowe ? niezastąpione ? musli ?:)
Nie ukrywam, że aktualny produkt już mi nosem wychodzi...
Na pewno dla wielu z was Musli na śniadanie to śniadaniowa codzienność.
Macie jakieś swoje ulubione ? najbardziej wartościowe ? niezastąpione ? musli ?:)
Nie ukrywam, że aktualny produkt już mi nosem wychodzi...
Pozdrawiam
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
sam sobie mieszam płatki owsiane, jęczmienne, orkiszowe, żytnie. Do tego pestki dyni, słonecznika, trochę laskowych i włoskich, rodzynki, migdały. Zalewam ciepłą wodą z dodatkiem łyzki miodu.
- myśka
- Wyga
- Kontakt:
Mi dietetyk polecił tą mieszankę, plus kilka suszonych owoców.Svolken pisze:sam sobie mieszam płatki owsiane, jęczmienne, orkiszowe, żytnie.
- smopi
- Stary Wyga
Też polecam taką mieszankę - można pokombinować z dodatkami w zależności od tego na co jest aktualnie ochota. Osobiście nie stosuję tylko miodu ale za to czasami dodaję suszone morele.Svolken pisze:sam sobie mieszam płatki owsiane, jęczmienne, orkiszowe, żytnie. Do tego pestki dyni, słonecznika, trochę laskowych i włoskich, rodzynki, migdały. Zalewam ciepłą wodą z dodatkiem łyzki miodu.
- janior
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:45
muszę to spróbować, wszystko wyżej wymienione idealnie mi pasuje, zadziwiła tylko końcówka, zamiast ciepłej wody z miodem spodziewałem się jogurtu naturalnego czy nawet mleka, no, no dam znać jak smakowałoSvolken pisze:sam sobie mieszam płatki owsiane, jęczmienne, orkiszowe, żytnie. Do tego pestki dyni, słonecznika, trochę laskowych i włoskich, rodzynki, migdały. Zalewam ciepłą wodą z dodatkiem łyzki miodu.

- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Temat topika brzmi "Musli - śniadaniowa codzienność" trochę się przestraszyłem tego trzeciego słowaSvolken pisze:o co pytasz?F@E pisze:dziennie ?

"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
no to rozwijaj rozwijajF@E pisze:Temat topika brzmi "Musli - śniadaniowa codzienność" trochę się przestraszyłem tego trzeciego słowaSvolken pisze:o co pytasz?F@E pisze:dziennie ?Jeżeli jecie to codziennie no to gratuluję pomyślunku hr hr :D

- przemekWCH
- Stary Wyga
Błąd?F@E pisze:Temat topika brzmi "Musli - śniadaniowa codzienność" trochę się przestraszyłem tego trzeciego słowaSvolken pisze:o co pytasz?F@E pisze:dziennie ?Jeżeli jecie to codziennie no to gratuluję pomyślunku hr hr :D

Pozdrawiam
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tylko na to czekalemF@E pisze:Temat topika brzmi "Musli - śniadaniowa codzienność" trochę się przestraszyłem tego trzeciego słowaJeżeli jecie to codziennie no to gratuluję pomyślunku hr hr :D

Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
* codziennie to samo to już dziwnie brzmi
* codziennie ten sam smak, pomijając inne domieszki które się powtórzą za którymś tam razem itd. itp.
* dochodzi w wielu przypadkach do uczulenia na produkty które jemy w kółko
* nie jest to w pełni pożywne, jedynie co zawiera więcej błonnika
* w przewadze same węglowodany, organizm ma ich na co dzień dużo za dużo
* jedzenie a tym bardziej śniadanie i obiad mają być jak najbardziej zróżnicowane
* to świadczy o wielkim lenistwie, które może poniekąd tłumaczyć się brakiem czasu, ale z doświadczenia to 30% ludu
* jedzenie wciąż tego samego prowadzi w konsekwencji do niedoborów
* śniadanie powinno zawierać odpowiednią ilość białka, tłuszczy wszystkich grup i węglowodany najlepiej złożone
* nie zachowujmy się jak świnie które też jedzą non stop to samo, a może nawet lepiej
pozdro
* codziennie ten sam smak, pomijając inne domieszki które się powtórzą za którymś tam razem itd. itp.
* dochodzi w wielu przypadkach do uczulenia na produkty które jemy w kółko
* nie jest to w pełni pożywne, jedynie co zawiera więcej błonnika
* w przewadze same węglowodany, organizm ma ich na co dzień dużo za dużo
* jedzenie a tym bardziej śniadanie i obiad mają być jak najbardziej zróżnicowane
* to świadczy o wielkim lenistwie, które może poniekąd tłumaczyć się brakiem czasu, ale z doświadczenia to 30% ludu
* jedzenie wciąż tego samego prowadzi w konsekwencji do niedoborów
* śniadanie powinno zawierać odpowiednią ilość białka, tłuszczy wszystkich grup i węglowodany najlepiej złożone
* nie zachowujmy się jak świnie które też jedzą non stop to samo, a może nawet lepiej

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
F@e, a moglbys opisac swoje 7dniowe sniadanie? Serio o to prosze, bo ciekaw jestem jak wygladac powinno prawidlowe menu. Sam jakis czas jadlem 4-5 razy w tygodniu musli z kefirem lub jogurtem, ale mi sie po prostu przejadly i musze troche od tego odpoczac.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Musli jest dobre. Smakuje mi i mogę je jeść codziennie. Co do węglowodanów to gówno prawda, że mamy ich za dużo. Ja nie mam. Zgodnie z zaleceniami Anitey Bean powinienem jeść ich ze 400 gram na dzień. A to jest dużo i ciężko jest mi zjeść aż tyle. A pani Bean jest fachowcem i zna się lepiej od Ciebie.