Jak to po co? Przecież to nie ja jestem adminem i nie ja decyduje o reklamach na forum. Napisałem to ponieważ zwykle jest tak, ze agencja przedstawia kreacje wydawcy, który ą akceptuje lub odrzuca i wyszedłem z założenia, ze na taka formę promocji się zgodziłeś. A zwykle po rozpoczęciu emisji ewentualne jej zakończenie przez wydawcę wiąże się z karami. I tyle...Adam Klein pisze:Ale po co opowiadasz takie farmazony?
No i super. Reklamy to normalka, serwis musi się utrzymać i niczego dziwnego czy złego w tym nie ma. Byle nie były tak nachalne, ze aż dwa watki o nich powstały na forumJa dopiero dzisiaj usiadłem na dłużej do komputera i nawet nie widziałem przez ostatnie dni wiele co się z tą reklamą dzieje (a jak prze chwilę widziałem forum to mi się nie chciało czytać wątków o reklamie), to jest pomyłka techniczna, dzisiaj wieczorem nic z tym nie zrobię ale jutro będzie ok.
Tylko że w takiej sytuacji tracisz treści, które nie są reklamami a które są zajawiane przez ten sam serwer który wrzuca reklamy.piter82 pisze:jedyny plus jest tego, że zmusiło mnie to do zainstalowania ad blocka i teraz blokuje sobie wszystkie reklamy łącznie z baneraminigdy bieganie.pl nie było dla mnie takie przejrzyste
Ale tego syfu nie ma prawie w całej Europie ,a ja co dzień muszą oglądać to "gó...." co zasłania mi widoki np na Holepil pisze:jest to rzeczywiście plaga, szczególnie gdy jedzie się autem do jakieś znanej miejscowości i ~10km przed zaczyna się istne bombardowanie reklamami :Pblink pisze:A' propos samej reklamy.Adam Klein pisze:Niedługo ma być dostępny.
Z tą internetową można sobie, stosunkowo łatwo, poradzić. Spokojnie da sie z tym żyć.
Zdecydowanie gorzej jest z otaczającym nas krajobrazem. Tu potrafimy przejść samych siebie. Zniszczymy cokolwiek tylko zniszczyć się da! I nie można tego zablokować, zasłonić, czy wyłączyć temu prąd... To powinno być karane długoletnim więzieniem. I to bez możliwości skorzystania ze spacerniaka!
hah tak mi się przypomniało,gdy pierwszy raz wyjechałem do Włoch to rzuciło mi się w oczy właśnie brak przypadkowych reklam (przynajmniej na północy) - w większości przypadków do firm prowadzą małe tabliczki, zdaję się czarne z żółtym napisem nazwy firmy - chyba jest to jakoś unormowane, bo wszystkie były takie same, proste..
to jakby ktoś mi powiedział, że skoro już oglądam film na Polsacie, to muszę oglądać reklamy (ktore niejednokrotnie trwają tyle czasu co film) które lecą w trakcie filmu - tAAAa jasne, przełączam wtedy na inny program i nikt mnie nie przekona, żeby zmuszać się do ich oglądaniakubako83 pisze:Jeśli ktoś jest zainteresowany, to poniżej znajdzie link to artykułu i dyskusji na temat blokowania reklam w sieci. Zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy AdBlocka i innych tego typu aplikacji mają swoje racje i zapewne jak zwykle należy szukać złotego środka.
http://antyweb.pl/ankieta-korzystacie-z ... rawie-tak/