bieganie w spodnicy

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

spodobala mi sie kiedys taka jedna spodniczka do biegania i wlasnie niedawno nasz znajomy, ktory ma sklep powiedzial, ze ma z nowej firmy spodniczki i chyba sobie kupie. Nie wiem jeszcze ktory wybrac taka ktory ma wszyte majtki czy ze spodenkami. Jakie sa wasze doswiadczenia z bieganiem w spodnicy?

Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Ulaa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Biegałam latem w spódniczce z wszytymi krótkimi, obcisłymi spodenkami i było ok. Z tym że ja mam luźniejszą i krótszą niż ta ze zdjęcia.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mierzyłam kilka spódniczek zeszłego lata, wszytskie mieły wszyte pod spód krótkie spodenki. Różniły się tym, że w niektórych materiał spódniczki był taki sam jak spodenek, dość gruby, a w jednej była to cienka tkanina, coś jak oddychająca koszulka. I te, w których obie wartswy materiału były grube, to zdawały mi się za ciepłe na lato i jeszcze przy próbie truchtania w miejscu denerwowało mnie obijanie sie grubego materiału spódniczki o nogi (spódnica była szersza niż na Twoim zdjęciu). Ta z cienką wierzchnią warstwą (to był asics bodajże) zrobiła na mnie dużo lepsze wrażenie, kolorki też były fajne, nie zdecydowałam się na nią tylko ze względu na cenę, bo nie była niezbędnym zakupem.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak juz pisalam na moim blogu mam spodniczke i nawet dwa razy w niej biegalam. Jestem z niej bardzo zadowolona. Kupilam model z wszytymi majtkami. Matrerial spodnicy jest dosc cienki, taki jak koszulki biegowej. Biega sie super, nic nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I ja dołączyłam do zaspódniczkowanych jak można obejrzeć na blogu. Spódniczka ma pod spodem wszyte bokserki, jak się doczytałam później, odcinając metki - kompresyjne. W kroku wstawka z "majtkowego" materiału, całość zaprojektowana do noszenia bez dodatkowej bielizny pod spodem. Kobieca i wygodna. Mąż jest na tak, nawet sobie w żartach rozprawiał nad niezbędnością tych bokserek, ale przypomniałam mu, że nierzadko biegam w innym towarzystwie niż wyłącznie jego własne. :bum: Mierzyłam też spódniczkę firmy Carft, czarna, też leciutka, ciekawy krój z zakładkami, ale wewnętrzne spodenki, za długie, wystają spod spódniczki i psują wizualnie efekt. Nabyłam za to szorty z wszytymi slipkami z tej samej serii i są świetne, niesamowicie lekkie i cienkie, boczki rozciągliwe, komfort pełen. Jestem gotowa na lato!
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odkrylam "skorts" skrzyzowanie spodnicy i szortow zeszlego lata i tylko w nich biegalam cale lato, szczegolnie dobre w upaly, a zeszloroczne lato bylo szczegolnie upalne
Mam i takie z lekkiego materialu i ciezszego i oba sa fajne. Bokserki sa dodatkowo kompresyjne. Wszystkie beigajace kobiety wygladaja bardzo kobieco.
Chyba sie zupelnie na spodnice przesiade, po sciagnieciu legginsow.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moja ma wszyte majtasy :) swietnie mi sie w niej biega
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zazdroszczę Wam dziewczyny! Też bym chciała w spódniczce! Niestety, mam grube uda i przy bieganiu mi się ocierają. Kilka kilometrów i krew spływa :echech: . Muszę je osłaniać.
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale z wszytymi spodenkami moze by bylo ok?
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Alexia, i ja mam trochę obawy w tym temacie, w udach absolutnie drobinka nie jestem. Dlatego na pewno na długim wybieganiu wypróbuje przed połówką. Z drugiej strony obawiałam się też spodenek do pół uda, bo czasem szorują w biegu kolanem o kolano, ale w końcu nigdy nie miałam z nimi żadnego problemu. Spódniczki są różnej długości, a spodenki są tylko ciut krótsze niż spódnica, więc może coś dla siebie jeszcze wypatrzysz.
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spódnica na trening albo na górkę, gdzie krok nierówny, taktycznie na dłuższe i szybsze tuptanie po ulicy leginsy i szafa gra :)
blink
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Limeryk okolicznościowy...

Facet z okolic Miami,
Nocami biegał i dniami.
Wieczorem, o poranku,
Non stop i bez ustanku,
Wyłącznie za spódniczkami.
Każdy pije według własnego pragnienia...

Obrazek
Awatar użytkownika
Catrine
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: bywa koło 45 minut
Życiówka w maratonie: pracuję nad tym :)

Nieprzeczytany post

Dzisiaj widziałam koleżankę na treningu w spódniczce. Mega świetnie wyglądała, a ja się wypacałam w spodniach.
zazdroszczę Wam, posiadaczi biegowej spódniczki :hej:
“We are limited but we can push back the borders of our limitations”
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

kurka, myślałam do dziś, że to musi być mało wygodne, ale potem sobie przypomniałam, jak ja nie lubię biegowych spodenek, które ciągle podjeżdżają, obcierają etc. hmmm, może jednak spódniczka? muszę mocno pomyśleć i jakieś pomierzyć chyba, bo coś mi świta w głowie, że może być ok, wbrew moim obawom ;)
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aska, mialam te same obawy, spodenki mnie kilka razy obtarly na dlugich wybiegach, w spodnicy jest mi po prostu wygodniej, i mniej sie TAM :oczko: poce w lecie, bo jest lepsze wietrzenie. W tej chwili nie biegam w spodenkach wcale.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
ODPOWIEDZ