Pulsometr do interwałów

matty
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam, tak jak zaznaczylem w tytule szukam pulsometru do treningu interwalowego, w szczegolnosci do hiit

bieganie nie jest dla mnie celem samym w sobie a srodkiem do osiagniecia jakiegos tam sukcesu na polu innej dyscypliny ze tak powiem :)

co do ceny to chcialbym wydac tyle ile bedzie potrzeba na sprzet bardzo dobrej jakosci, ale bez zbednych bajerow( mam za mala wiedze, zeby ocenic, co jest zbedne) zdaje sie na Was.

fajnie byloby, zeby dalo sie to polaczyc z komputerem.

z podobnym wysilkiem co bieganie mialem juz do czynienia i do konca nie jestem tak bardzo zielony. po prostu wraz ze zmiana aury chcialem wiecej cwiczyc na dworzu zamiast na silowni, dlatego taki sprzet jest mi niezbedny

Pozdrawiam
PKO
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Garmin FR60 będzie ok
Awatar użytkownika
ContactLost
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:01

Nieprzeczytany post

Też szukam czegoś właśnie do HIIT, tylko, że im taniej tym lepiej ;) czy Sigma PC-9, PC-15 się nada?
about.me
Biegam po Szczecinie (Gumieńce) 5 - 15km, 5:45 - 6:30 min/km, jeśli masz ochotę na wspólne biegi to pisz maila :)
@: majkel.w@gmail.com
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

matty pisze:witam, tak jak zaznaczylem w tytule szukam pulsometru do treningu interwalowego, w szczegolnosci do hiit
Słuchajcie, nie rozumiecie jednej sprawy. Że HIIT - to maksymalnie intensywne odcinki - ale krótkie: 20-30 sekund. Więc używanie do tego pulsometru to absolutna pomyłka - co niby wam ma po 20 sekundach pokazać pulsometr? Zastanawialiście się nad praktycznym zastosowaniem czy poprostu wydaje się wam że bez takiego gadżetu nie da się tego zrobić?
Awatar użytkownika
ContactLost
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:01

Nieprzeczytany post

Czytałem i słuchałem różnych opinii o HIIT i wszyscy zgodnie twierdzą, że pulsometr się przyda. Chodzi głównie o sprawdzenie spadku tętna do odpowiedniej wartości bo na wyczucie... ciężko wyczuć po ekstremalnym wysiłku ;) Ponadto okazuje się, że ludzi, którzy robili HIIT bez pulsometru, po czym przy którymśtam treningu założyli "zegarek" i okazało się, że to co wydawało im się wcześniej High Intensive, okazało się co najwyżej Medium Intense ;)
Dlatego pytamy.
about.me
Biegam po Szczecinie (Gumieńce) 5 - 15km, 5:45 - 6:30 min/km, jeśli masz ochotę na wspólne biegi to pisz maila :)
@: majkel.w@gmail.com
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22

Nieprzeczytany post

ContactLost pisze:Ponadto okazuje się, że ludzi, którzy robili HIIT bez pulsometru, po czym przy którymśtam treningu założyli "zegarek" i okazało się, że to co wydawało im się wcześniej High Intensive, okazało się co najwyżej Medium Intense ;)
Bo ten trening do łatwiejszych nie należy, a amatorom nie specjalnie wychodzi bieganie na maksymalnej wydolności, mało kto jest w stanie zmusić się do takich intensywności.

Co do pulsometrów sigma pc-15 ma funkcję miedzyczasów więc na interwały się nadaje.
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
https://www.strava.com/athletes/mbujala
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarlaxle pisze:
ContactLost pisze:Ponadto okazuje się, że ludzi, którzy robili HIIT bez pulsometru, po czym przy którymśtam treningu założyli "zegarek" i okazało się, że to co wydawało im się wcześniej High Intensive, okazało się co najwyżej Medium Intense ;)
Bo ten trening do łatwiejszych nie należy, a amatorom nie specjalnie wychodzi bieganie na maksymalnej wydolności, mało kto jest w stanie zmusić się do takich intensywności.

Co do pulsometrów sigma pc-15 ma funkcję miedzyczasów więc na interwały się nadaje.
Nie rozumiesz chyba co oznacza funkcja międzyczasów. Międzyczas się łapie wciskając przycisk, a interwały to odcinki czasowe które się ustawia i zegarek je odlicza i informuję o finałach tego odliczania. Także reasumując, nie wprowadzaj w błąd. Sigma Pc-15 nie ma interwałów.
pozdro
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22

Nieprzeczytany post

Strasznie ciężko zerknąć na zegarek i złapać czas, na pewno lepiej wydać 300zł+++ niż kupić sigme za 100zł.

Tym bardziej że kolega wspominał że głównie chodzi mu o puls.
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
https://www.strava.com/athletes/mbujala
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na dłuższą metę to kłopotliwe. Jeśli by chodziło tylko o interwały to chyba Timex jakiś niedrogi już by miał . Z pulsometrów to rzeczywiście chyba od 200-300 w górę.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matty pisze:witam, tak jak zaznaczylem w tytule szukam pulsometru do treningu interwalowego, w szczegolnosci do hiit

bieganie nie jest dla mnie celem samym w sobie a srodkiem do osiagniecia jakiegos tam sukcesu na polu innej dyscypliny ze tak powiem :)

co do ceny to chcialbym wydac tyle ile bedzie potrzeba na sprzet bardzo dobrej jakosci, ale bez zbednych bajerow( mam za mala wiedze, zeby ocenic, co jest zbedne) zdaje sie na Was.

fajnie byloby, zeby dalo sie to polaczyc z komputerem.

z podobnym wysilkiem co bieganie mialem juz do czynienia i do konca nie jestem tak bardzo zielony. po prostu wraz ze zmiana aury chcialem wiecej cwiczyc na dworzu zamiast na silowni, dlatego taki sprzet jest mi niezbedny

Pozdrawiam
kolejny wychowany na portalach fitness albo na poradnikach dla panienek z gazet Naj i Klaudia. Jak ci załatwię urządzenie techniczne niezbędne w tym twoim super treningu hiit czy jak tam go zwał tylko powiedz mi jedną rzecz w jakiej dyscyplinie i jaką cechę motoryczną masz zamiar budowac poprzez ten twój HIIT ??

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobrze zorganizowany trening metaboliczny jakim jest HIIT na siłowni jest to jednym z wielu narzędzi do kontrolowania ilości tkanki tłuszczowej i wysokiej kondycji ale nie należy przeginać z tym ćwiczeniem ;)

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ