Poprawa czasu na 6000m w miesiąc?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 55
- Życiówka w maratonie: -
Witam,
Jestem nowy więc proszę z góry o wyrozumiałość:)
Moje pytanie brzmi podobnie jak tytuł tematu, czy da się znacząco poprawić czas w 4 tygodnie na dystansie 6km? Biegam go teraz w czasie 30min, chciałbym przebiec mniej więcej w 26-27. Czy jest to w ogóle wykonalne, jeżeli jest to prosiłbym o konkretne wskazówki biegowe, krótkookresowe plany.
Moje pytanie brzmi podobnie jak tytuł tematu, czy da się znacząco poprawić czas w 4 tygodnie na dystansie 6km? Biegam go teraz w czasie 30min, chciałbym przebiec mniej więcej w 26-27. Czy jest to w ogóle wykonalne, jeżeli jest to prosiłbym o konkretne wskazówki biegowe, krótkookresowe plany.
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Bez problemu zrobisz to przy pomocy środków dopingujących lub biegnąc z górki, a jeżeli chcesz uczciwie to chyba nie trzeba cię pouczać, że uczciwie nic na tym świecie nie przychodzi łatwo i szybko.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
W końcu uczciwy względem siebie forumowicz. Zwykle pytanie tego typu z podobną odpowiedzią kończyły się kasowaniem postów z przekleństwami
, a tu proszę jestem zaskoczony. Zatem powodzenia

Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- Ultimate_Runner
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 34:33
Spokojnie dasz radę, jak to się mówi z "palcem w du.....". Biegaj kilka razy w tygodniu właśnie 6km, mierz sobie czas co trening, to będzie taka twoja motywacja, żeby biegać coraz to lepiej i bić swoje pierwsze rekordy na tym dystansie, dzięki temu już powinieneś w te 4 tygodnie dojść do 27 min. Ewentualnie możesz wrzucić jakieś metody powtórzeniowe typu 3x 2km w tempie na 26-27 min.phml pisze:Witam,
I jeszcze raz cię pocieszę, progresja na początku trenowania przychodzi błyskawicznie ! Ja właśnie na tym dystansie 6km byłem w stanie się poprawić z 25 min do 21 min w około 2-3 miechy ciężkiego treningu :D Przy poziomie 30min zajście do 27 potrwa dużo krócej, więc właśnie jakieś 3-4 tygodnie. Tak jak napisałem wyżej SKUP SIĘ NA BIEGANIU WŁAŚNIE TYCH 6KM I POBIJANIU WŁASNYCH CZASÓW NA TYM DYSTANSIE !! To świetna metoda treningu, a zwłaszcza na takim poziomie i jeżeli chodzi tylko i wyłącznie o zbicie czasu do 27min, ewentualnie tak jak mówię wrzuć raz w tygodniu 3x 2km tempem na 26 min z przerwą 4-5min np. !
Pozdrawiam
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Nie do końca tak to działa, ale oby się udałoUltimate_Runner pisze:Spokojnie dasz radę, jak to się mówi z "palcem w du.....". Biegaj kilka razy w tygodniu właśnie 6km, mierz sobie czas co trening, to będzie taka twoja motywacja, żeby biegać coraz to lepiej i bić swoje pierwsze rekordy na tym dystansie, dzięki temu już powinieneś w te 4 tygodnie dojść do 27 min. Ewentualnie możesz wrzucić jakieś metody powtórzeniowe typu 3x 2km w tempie na 26-27 min.phml pisze:Witam,
I jeszcze raz cię pocieszę, progresja na początku trenowania przychodzi błyskawicznie ! Ja właśnie na tym dystansie 6km byłem w stanie się poprawić z 25 min do 21 min w około 2-3 miechy ciężkiego treningu :D Przy poziomie 30min zajście do 27 potrwa dużo krócej, więc właśnie jakieś 3-4 tygodnie. Tak jak napisałem wyżej SKUP SIĘ NA BIEGANIU WŁAŚNIE TYCH 6KM I POBIJANIU WŁASNYCH CZASÓW NA TYM DYSTANSIE !! To świetna metoda treningu, a zwłaszcza na takim poziomie i jeżeli chodzi tylko i wyłącznie o zbicie czasu do 27min, ewentualnie tak jak mówię wrzuć raz w tygodniu 3x 2km tempem na 26 min z przerwą 4-5min np. !
Pozdrawiam
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl