Nike+ SportWatch GPS

MichalKar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja mam micoacha adidasa i mogę powiedzieć od siebie, ze dla mnie główną zaletą jest ciekawe połączenie strony internetowej, programów treningowych, społecznościówki i fajnych wykresów :-). micoach "gada" z garminem (też moim ukochanym) więc mogę używać oba równocześnie. micoach czy nike+ to tylko urządzenia, które to umożliwiają. tak więc micoach czy nike+ to tylko dodatki do systemu obslugujace dane jakim jest strona www. wbrew pozorom nike tobi to swietnie, gdyby nie ten flash. z tym, ze flash to wierzchnia warstwa, pod tym kryje sie swietna warstwa pomyslu.

dla mnie w garminie brakuje fajnej społecznościówki takiej jak w adidas czy nike. jeśli nike zrobi coś ze swoim masakrycznym flashem to też będzie super. jest endomondo ale brak tam takiej fajnej zabawy jak jest w nike, brak fajnych programów treningowych.

to systemy dla takich ludzi jak ja, których motywuje rywalizacja z innymi i wlasne kolorowe wykresy.
tak więc jeśli ktoś woli w samotności analizować swoje wykresy w sporttracku to na pewno nie jest to urządzenie dla niego.

Nie skreślałbym tych urządzeń, przynajmniej micoacha bo to znam dobrze, jako dla joggerów. z micoachem można się spokojnie przygotować na maraton w 3:00 i to w ciekawy sposób.

zgadzam się jednak, że dla zaprawionych w bojach to niepotrzebne. to dla funu.

Michal
New Balance but biegowy
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Michal jak lubisz swojego garmina (ja swojego FR60 bardzo lubię) i podoba Ci się społecznościówka nike (ją też lubię) to zobacz może to

http://www.awsmithson.com/tcx2nikeplus/

Zgrywasz z garmin connect do nike+ :taktak:
Awatar użytkownika
marek81
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:32

Nieprzeczytany post

Z początku brzmiało nawet fajnie - nowy konkurent na rynku, może ceny troszkę spadną. Niedorobione - bo ze strony najka korzystać się po prostu nie da :wrrwrr: No ale zawsze coś do przodu .. Ale tym stoperem toście mnie rozbawili :hahaha: Nawet moje trzy paski na butach się śmieją :oczko:
ps.
A co do gadźeciarzy.. Z jakim zapałem ludzie bronią garmina zanim wezmą konkurenta do ręki :uuusmiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PiotrSw pisze:
boodzik pisze:Skoro miałbyś nosić footpoda w kieszeni to chyba wygodniej mieć buty nike i włożyć go do buta - wtedy na pewno go nigdy nie zapomnisz.
ale głupio na rowerku stacjonarnym w butach do biegania pomykać, a przynajmniej ja tego nie robię. A trzeba zauwazyć, że stoper, puls - niektórym na rowerze sie przydają
Nie zapominaj, że to jest urządzenie monitorujące trening biegowy, nie rowerowy ;)

Pierwszy bieg ze SportWatchem bardzo udany, bardzo dokładnie pokazywał tempo i dystans, trasa I Biegu Pamięci była w rzeczywistości krótsza niż 10 km. Tutaj możecie zobaczyć jak to wygląda na stronce Nike+ http://nikerunning.nike.com/nikeos/p/ni ... 837534763/

Mam w planach porównanie dokładności pomiaru dystansu z Garminem 310XT i Polarem RS800 :)
RunTomek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tu jest test tego bajeru:

http://www.dcrainmaker.com/2011/04/brie ... h-gps.html

Na zakładce z boku testy wszystkich chyba Garminów,łącznie z niedostępną u nas (jeszcze?) 610-tką.

Pozdrawiam,
T.
MisiekSR
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hmm

Dziś dostałem info na emaila :

zegarek kosztuje 179 funtów plus pas na klatkę do pulsu plus koszty wysyłki z UK czyli przekraczamy dość znacznie kwotę 1000zł :(
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

podoba mi się ten zegarek-zdecydowanie....
ale to że dodatkowo trzeba dorzucić do niego ponad 250 zeta na pasek do HR - kompletnie go dyskwalifikuje.
Jak mówili poprzednicy - za ponad 1000 to można sobie 310XT kupić - a to już jest wyższa szkoła jazdy :)

szkoda, bo to mógłby być niezły gracz na rynku :(
ODPOWIEDZ