cosik o Kenii

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... zycie.html

Bieganie robi się coraz bardziej chodliwym tematem, szczególnie, że przyszła wiosna. W ciągu ostatnich kilku dni to już trzeci artykuł o bieganiu na stronie głównej gazety.
Krzysiek
PKO
Awatar użytkownika
nimrek3
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

I wysyp sezonowych biegaczy...
Running - my way of life.
Obrazek
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tym wysypem to tragedia co pierwszy biegacz nie potrafi odpowiedzieć cześć. W zimę miałem 100% skuteczność.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chłopaki bez przesady

Każdy ma prawo biegać i im nas więcej tym lepiej. My też kiedyś zaczynaliśmy. Ja np. wiosną a teraz biegam cały rok. Zresztą nie o to chodzi żeby wszyscy biegali non stop, lepiej żeby ktoś się poruszał przez ciepłe miesiące niż w ogóle miał nic nie robić.
Krzysiek
PiotrSw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:co pierwszy
??
No i przepraszam, tez zaczynam biegać dopiero biegać i podobnie jak wy żałuję, że nie zaczynam od razu jako podobny wam zawodowiec.
A co do odpowiadania 'cześć'? Najzwyklej w świecie pierwszy drugi trzeci raz nie byliśmy przyzwyczajeni, ze tak się robi, nie jest normą mówienie cześć do każdego mijanego, nie przyzwyczaiło nas do tego życie.
No i nie widzę nic złego w tych artykułach na gazecie. No może jedno - parę osób więcej obudzi się jutro z zakwasem.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PiotrSw pisze:...No i nie widzę nic złego w tych artykułach na gazecie. No może jedno - parę osób więcej obudzi się jutro z zakwasem.
To, że te artykuły są to jak dla mnie bardzo pozytywnie tak jak i każdy nowo biegający.

pozdrawiam Buniek
Krzysiek
Awatar użytkownika
nimrek3
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pisząc wcześniejszego posta nie chciałem urazić szczerze zaczynającego biegać osobnika. Tylko śmiech mnie ogarnia jak widzę takiego gościa ubranego od stóp po czubek głowy w firmowe ' biegowe ' ubranie i zgrywającego wielkiego biegacza. Po czym zrobi jedno kółko, siada na ławce i wyjmuje papieroska...
Obrazek
lynks
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:40:50
Życiówka w maratonie: 03:33:41

Nieprzeczytany post

Mnie śmiech ogarnia widok tych co to każdemu i w każdych warunkach muszą powiedzieć to swoje "cześć". Rozumiem pozdrawianie obcych biegaczy zimą przy -15 i podczas zamieci
(sam to chętnie wtedy czynie). Wielkie pozdrawianie w wiosenny niedzielny poranek kiedy biegaczy w parkach więcej niż mrówek zajeżdża mi trochę "planem treningowym Magdy M". Sztuczne gesty i tyle.

Świat dryfuje w dziwną stronę, podobnie jest w na górskich szlakach. Dawniej "cześć" słyszało i mówiło się minimum powyżej wysokiego lasu, teraz niedługo wszyscy będą się pozdrawiać już na Krupówkach.
Nie boję się gdy ciemno jest, bo mam latarkę i GPS
Awatar użytkownika
nimrek3
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tutaj się z Tobą zgadzam. Wszystko jest dobrze dopóki jest umiar. Niestety ludzie go nie znają i jak zwykle przesadzają.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ