Czy ktoś biega w mizuno rider 14 ?

Awatar użytkownika
serek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Cały czas biegam w riderach ( aktualnie 12) i chciałem kupić nowe 14, ale poczytałem trochę opinii i bardzo dużo osób narzeka na model 14. Podobno cięższe , węższe i wyższe w kostce- ogólnie niewygodne. Czy ktoś może na ten temat coś powiedzieć?
Pozdrawiam
Serek
Serek
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

serek pisze:Witam!
Cały czas biegam w riderach ( aktualnie 12) i chciałem kupić nowe 14, ale poczytałem trochę opinii i bardzo dużo osób narzeka na model 14. Podobno cięższe , węższe i wyższe w kostce- ogólnie niewygodne. Czy ktoś może na ten temat coś powiedzieć?
Pozdrawiam
Serek
Biegałem w nich.

Wcale nie cięższe, wcale nie węższe. Wyeliminowane są błędy z wersji 13. Co mogę powiedzieć? Dla mnie świetny but. Czołówka obuwia do biegania na ten moment dla neutrala do 85kg.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
serek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jak wygląda część naokoło pięty i kostki. Nie jest za wysoka, nie obciera ? I czy jest dalej sprężysty i dynamiczny, bo powiem szczerze, że naczytałem się na forum runnersworld i strasznie krytykują ten model .Ew. co jest poprawione w stosunku do 13 (oczywiście wg Ciebie)
Pozdrawiam
Serek
Serek
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

serek pisze:A jak wygląda część naokoło pięty i kostki. Nie jest za wysoka, nie obciera ? I czy jest dalej sprężysty i dynamiczny, bo powiem szczerze, że naczytałem się na forum runnersworld i strasznie krytykują ten model .Ew. co jest poprawione w stosunku do 13 (oczywiście wg Ciebie)
Pozdrawiam
Serek
Dla mnie zapiętek nie jest za wysoki, nie obciera;
Jest dynamiczny, dobrze amortyzuje;
Najlepiej sam przymierz i oceń jak Ci ten but leży. Bo but dla kogoś może być super, a innemu nie będzie pasował wcale.

13 to model relatywnie słaby, mało dynamiczny, szeroki - taki człapak. 14 natomiast dla mnie to inna liga.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
serek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Najlepiej sam przymierz i oceń jak Ci ten but leży.

Taa, żeby to można było zrobić w moim mieście...
Zaopatruję się w buty w usa. Zamawiam ridery kolejne wersje a obecnie mam jeszcze precision 11.
Ale dziękuję za pomoc, będę myślał.
Pozdrawiam
Serek
Serek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ