Witam!
Cały czas biegam w riderach ( aktualnie 12) i chciałem kupić nowe 14, ale poczytałem trochę opinii i bardzo dużo osób narzeka na model 14. Podobno cięższe , węższe i wyższe w kostce- ogólnie niewygodne. Czy ktoś może na ten temat coś powiedzieć?
Pozdrawiam
Serek
Czy ktoś biega w mizuno rider 14 ?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Biegałem w nich.serek pisze:Witam!
Cały czas biegam w riderach ( aktualnie 12) i chciałem kupić nowe 14, ale poczytałem trochę opinii i bardzo dużo osób narzeka na model 14. Podobno cięższe , węższe i wyższe w kostce- ogólnie niewygodne. Czy ktoś może na ten temat coś powiedzieć?
Pozdrawiam
Serek
Wcale nie cięższe, wcale nie węższe. Wyeliminowane są błędy z wersji 13. Co mogę powiedzieć? Dla mnie świetny but. Czołówka obuwia do biegania na ten moment dla neutrala do 85kg.
- serek
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A jak wygląda część naokoło pięty i kostki. Nie jest za wysoka, nie obciera ? I czy jest dalej sprężysty i dynamiczny, bo powiem szczerze, że naczytałem się na forum runnersworld i strasznie krytykują ten model .Ew. co jest poprawione w stosunku do 13 (oczywiście wg Ciebie)
Pozdrawiam
Serek
Pozdrawiam
Serek
Serek
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Dla mnie zapiętek nie jest za wysoki, nie obciera;serek pisze:A jak wygląda część naokoło pięty i kostki. Nie jest za wysoka, nie obciera ? I czy jest dalej sprężysty i dynamiczny, bo powiem szczerze, że naczytałem się na forum runnersworld i strasznie krytykują ten model .Ew. co jest poprawione w stosunku do 13 (oczywiście wg Ciebie)
Pozdrawiam
Serek
Jest dynamiczny, dobrze amortyzuje;
Najlepiej sam przymierz i oceń jak Ci ten but leży. Bo but dla kogoś może być super, a innemu nie będzie pasował wcale.
13 to model relatywnie słaby, mało dynamiczny, szeroki - taki człapak. 14 natomiast dla mnie to inna liga.
- serek
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Najlepiej sam przymierz i oceń jak Ci ten but leży.
Taa, żeby to można było zrobić w moim mieście...
Zaopatruję się w buty w usa. Zamawiam ridery kolejne wersje a obecnie mam jeszcze precision 11.
Ale dziękuję za pomoc, będę myślał.
Pozdrawiam
Serek
Taa, żeby to można było zrobić w moim mieście...
Zaopatruję się w buty w usa. Zamawiam ridery kolejne wersje a obecnie mam jeszcze precision 11.
Ale dziękuję za pomoc, będę myślał.
Pozdrawiam
Serek
Serek