Połowka i co dalej?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Duncan pisze:maciej: to śr tempo i przeważnie biegne je cały trening (równe tempo), powiedzmy że 13km jestem w stanie to utrzymać, potem trochę wolniej ale nie przekraczam 5:30
Średnie tempo z połówki wyszło ci 6:10 czyli o minutę wolniej niż twoje tempo treningowe.
Albo źle rozłożyłeś siły i osłabłeś w drugiej części a co za tym idzie strasznie zwolniłeś albo ... treningi biegasz za szybko :niewiem:
PKO
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja fatalnie rozłożyłem siły, zwyczajnie dałem się ponieść tłumowi. Powinienem biec mniej więcej 5:05 do 5:25 i wtedy byłoby ok, do 14-15km było dobrze w potem tempo drastycznie spadło tak że 17-20km to było w zakresie 6:20-8:18. Śr tempo z połówki wg garmina to 5:43
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pisałeś, że połówka na 2:10 (domyślam się, że chodzi o 2 godziny 10 minut). Działanie arytmetyczne (130 minut podzielone przez 21,097) daje średnie tempo 6:10 (dokładnie to 6,192 minuty) czyli 6:10 (po zaokrągleniu do pełnych sekund).
Może powinieneś oddać tego garmina do serwisu :smutek:
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie pomyślałem, garmin trochę dodał od siebie bo go nie kalibrowałem stad ta różnica
beeko
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Duncan pisze:Nie pomyślałem, garmin trochę dodał od siebie bo go nie kalibrowałem stad ta różnica
To, żeby była jasność, te tempa treningowe też podajesz wg tego nieskalibrowanego Garmina?
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No troche mnie to tempo 5:00 na treningu a poznie 2:10 zdziwilo i wprowadzilo w kompleksy treningowe ;)
Bo ja trening easy biegne 6:00 a polowke zrobilem na srednim tempie 5:17.
To chyba moze cos nie tak z ta Twoja kalibracja.

TYlut
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skalibruje go dziś na boisku i sprawdze. Trasa w Poznaniu miała niby atesty tylko nie wiem czy tablice z oznaczeniami były idealnie postawione na danych kilometrach. Przecież 21km mijało się przy wejściu na Malte i powinno zostać 97m a na bank było sporo więcej do hangarów. Jak porównywałem dystanse garmina z mapami to błąd był 2-3% ale w Poznaniu koszmarnie mi się to rozjechało i pokazał w sumie 22,8km. Może też dlatego że miałem bardzo nierówne tempo
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ