Początkujący- problem z doborem obuwia

Locco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: 03:48:57

Nieprzeczytany post

Witajcie :) to jest moj pierwszy post na tym forum.Mam pytanie dotyczace profesjonalnej oceny biomechaniki stop.Posiadam buty Kalenji (z nizszej polki) ale od dluzszego czasu odczuwam dyskomfort podczas biegania.Objawy to bol stawu biodrowego,miesni piszczelowych lewj nogi.Po polmaratonie w Poznaniu bole sie nasilily i nad kostka pojawila sie opuchlizna z ciemnym rumiencem.Gdzie mozna wykonac analize aby dobrac odpowiednie buty do biegania ???Jestem z okolic Poznania. Z gory dzieki za pomoc :)
PKO
Awatar użytkownika
kolcichy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

http://www.asics.pl/running/tech_tours/

Polecam serdecznie. Mi dopasowali prawie idealnie - mam nadzieję. Tylko za buty Asics zapłacisz na pewno więcej niż za Kalenji. Ale po teście zawsze będziesz wiedział jaką masz stopę - wszystkie jej cech potrzebne do wyboru obuwia do biegania.

Pozdrawiam
Piotrek
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A Poznańskim Decathlonie jest kamizelka Achillex (400x dokładniejszy pomiar od videoanalizy).
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
kolcichy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A co to jest? Szukam po necie i nie mogę znaleźć? Podeślesz jakieś linki?

Pzdr,
Piotrek
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kolcichy pisze:A co to jest? Szukam po necie i nie mogę znaleźć? Podeślesz jakieś linki?

Pzdr,
Piotrek
http://www.youtube.com/watch?v=wMUjq1o0DWA
Obrazek
Locco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki bardzo za info :) podskocze do Decathlon'a i sprawdzę co to jest za cacko.Jezeli uda mi sie wytestowac ta "niezwykla kamizelke ",bardzo chetnie podziele sie wrazeniami :) Powiedzcie mi do kiedy trwa akcja "Biegam bo lubie" ??? Niestety w niektore soboty pracuje i nie mialem okazji uczestniczyc w tego typu treningach :lalala: Pozdrawiam :)
Locco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie :) byłem dzisiaj przejazdem w Łodzi i odwiedziłem stołeczny Decathlon.Co prawda nie było tam tej specialnej "kamizelki" ale nie zniechecilem sie.Szukalem lekkich butow idealnych na zawody na 10 km i sporadycznie na polmaratony.Ekspedientka z dzialu bieganie polecila mi KALENJI

Inspid Comp

oraz New Balance 620 WL11

Nie bylo dla mnie rozmiarow.Szukalem tak maksymalnie do 400 zl. Mozecie mi cos polecic ???
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Locco pisze:Witajcie :) byłem dzisiaj przejazdem w Łodzi i odwiedziłem stołeczny Decathlon.Co prawda nie było tam tej specialnej "kamizelki" ale nie zniechecilem sie.Szukalem lekkich butow idealnych na zawody na 10 km i sporadycznie na polmaratony.Ekspedientka z dzialu bieganie polecila mi KALENJI

Inspid Comp

oraz New Balance 620 WL11

Nie bylo dla mnie rozmiarow.Szukalem tak maksymalnie do 400 zl. Mozecie mi cos polecic ???
Mizuno Wave Precision było by idealne tudzież Asics DS Trainer, ale modele z nowej kolekcji przekraczają Twój budżet.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ