Bcaa?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam was wszystkich jestem tutaj nowy ale mam następując jak ważne dla mnie pytanie:
Chciałbym poprawić swoje wyniki tzn. kondycję mam w miarę<przydała by się lepsza> ale gorzej z siłą w nogach dlatego zadam wam pytanie czy warto zainwestować w Bcaa czy to coś pomoże ? zwiększy moją siłe? czy warto zakupić jakieś inne witaminy słyszałem cos o jabłecznie<dokładnie nie wiem jak to sie nazywa podobno nabiera sie masy miesniowej przy tym> A głównym celem jest pobiec na 3km ok 9.20-30 Na 1km mam czas 2.49.59 i to bylo rok temu teraz chce pobierz ok 2.40-45 tak samo na 1.5km mój rekord 4.35 a celem jest zejście do 4.20.
Jak znacie jakieś dobre odżywki to możecie mi wymienić ich nazwy i mniej wiecej jak działają ?
Wiek 17lat
Waga ok 60kg
Chciałbym poprawić swoje wyniki tzn. kondycję mam w miarę<przydała by się lepsza> ale gorzej z siłą w nogach dlatego zadam wam pytanie czy warto zainwestować w Bcaa czy to coś pomoże ? zwiększy moją siłe? czy warto zakupić jakieś inne witaminy słyszałem cos o jabłecznie<dokładnie nie wiem jak to sie nazywa podobno nabiera sie masy miesniowej przy tym> A głównym celem jest pobiec na 3km ok 9.20-30 Na 1km mam czas 2.49.59 i to bylo rok temu teraz chce pobierz ok 2.40-45 tak samo na 1.5km mój rekord 4.35 a celem jest zejście do 4.20.
Jak znacie jakieś dobre odżywki to możecie mi wymienić ich nazwy i mniej wiecej jak działają ?
Wiek 17lat
Waga ok 60kg
-
- Rozgrzewający Się
no w tym jest problem całą zimę robilem rozbiegania 10km co dzien a muszę do maja nabrać siły w nogach a po za rozbieganiem zakresy i brzuch grzbiet .Teraz robie od jakeigos tygodnia 100przysiadów przerwa3min 100przysiadów przerwa 3min i 100przysiadów moze cos da ale musze szybko nabrać tej sily do maja mam tylko czas!
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
a nie lepiej pójść na siłownię i poćwiczyć na maszynach nogi?Rumcajs pisze:no w tym jest problem całą zimę robilem rozbiegania 10km co dzien a muszę do maja nabrać siły w nogach a po za rozbieganiem zakresy i brzuch grzbiet .Teraz robie od jakeigos tygodnia 100przysiadów przerwa3min 100przysiadów przerwa 3min i 100przysiadów moze cos da ale musze szybko nabrać tej sily do maja mam tylko czas!
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Siła na siłowni od pasa w dół zahaczając o prostowniki i brzuch, żadna kreatyna nie potrzebna, trening HST i trening z 80-100% CM(ciężar maksymalny). Treningi mieszane, polimeryczne itp.
http://super-sylwetka.pl/component/cont ... us-fortius
http://super-sylwetka.pl/component/cont ... rob-to-sam
pozdro
http://super-sylwetka.pl/component/cont ... us-fortius
http://super-sylwetka.pl/component/cont ... rob-to-sam
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Zaprawiony W Bojach
na siłe wnogach najlpeszy jest przysiad ze sztanga na barkachRumcajs pisze:Witam was wszystkich jestem tutaj nowy ale mam następując jak ważne dla mnie pytanie:
Wiek 17lat
Waga ok 60kg
Tompoz
Tompoz
- Dorotka Gonitwa
- Zaprawiony W Bojach
Posłuchaj Tompoza ma rację. Ze sztanga na taką siłę nóg wyrobić, że sam się zdziwisz. Żadna siłownia Ci nie jest potrzebna. Można ze sztanga robić wykrok do przodu i do tyłu. W miarę wzmacniania możesz sobie zwiększać ciężar. Potrzebna w tym jest tylko systematyczność. Ja to robię i uwierz mi czuje, że to jest to.
-
- Rozgrzewający Się
Ja mam problemy z kolanem i za bardzo to mi nie pozwala do robienia przysiadów ze sztangą <Mam takie jakby pykanie z boku kolana jakby coś sie przestawiało w środku ale odczuwam to gdy wchodzę w szybkie tępo lub robie skip C moze wie ktoś co to jest i jak to zwalczyć ?>A co to te Bcaa moze ktos wytłumaczyć jak to działa coś tam czytałem o tym ale do konca sam nie wiem co to jest.
- Dorotka Gonitwa
- Zaprawiony W Bojach
Co z Twoim kolanem powinien powiedzieć Ci lekarz. ,takie nasz gdybanie nic nie pomoże. Może jesteś za mało rozciągnięty, a może, no właśnie. Idz do lekarza.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
To tak jak bym napisał na siłę w klacie są najlepsze wyciskania na klatę totalny bezsens.tompoz pisze:na siłe wnogach najlpeszy jest przysiad ze sztanga na barkachRumcajs pisze:Witam was wszystkich jestem tutaj nowy ale mam następując jak ważne dla mnie pytanie:
Wiek 17lat
Waga ok 60kg
Tompoz
Barbell Squat, Front Squat, jaki w końcu? Najlepsze są ćwiczenia na siłę i zwinność
-
- Zaprawiony W Bojach
kolego F&F ja po prostu odpowiedziałem na pytanie. gościu zamiast zadać pytanie o siłę użytkową biegową to zadał pytanie o zwiekszenie siły w nogach to mu odpowiedziałem ze przysiad ze sztanga na barkach i tyle.
wyjasnij mi jaki błąd popełniłem.
Co to twojego przykładu z siła na klatę to niestety bardoz źle rozumujesz sam dobrze wiesz że mieście piersiowe to pracuja tka przy okazji w wyciksnaiu leżąc a cała prace silowa wykonuje triceps.
Przysiad ze sztanga na barkach po podstawowe ćwiczenie bazowe itd. itd.
Tompoz
wyjasnij mi jaki błąd popełniłem.
Co to twojego przykładu z siła na klatę to niestety bardoz źle rozumujesz sam dobrze wiesz że mieście piersiowe to pracuja tka przy okazji w wyciksnaiu leżąc a cała prace silowa wykonuje triceps.
Przysiad ze sztanga na barkach po podstawowe ćwiczenie bazowe itd. itd.
Tompoz
Tompoz
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam do nikogo pretensji ale to tak go lekko zbyłeś tą odpowiedzią
Tylko wg. mnie powinno się mieszać przysiad z przodu bo budujesz mięśnie brzucha i nie tylko, przysiad z tyłu także i to jeszcze pełny, pod kątem prostym czy lekko nad, przysiad na pudło itp.
Jestem tego zdania że ćwiczenia powinny być w tym przepadku takie:
przysiady z przodu z tyłu
przysiad na pudło
wykroki
step up
i ćwiczenia na motorykę, reszta na bieżni
...jak bcaa to tylko kompleksy...
pozdro

Tylko wg. mnie powinno się mieszać przysiad z przodu bo budujesz mięśnie brzucha i nie tylko, przysiad z tyłu także i to jeszcze pełny, pod kątem prostym czy lekko nad, przysiad na pudło itp.
Jestem tego zdania że ćwiczenia powinny być w tym przepadku takie:
przysiady z przodu z tyłu
przysiad na pudło
wykroki
step up
i ćwiczenia na motorykę, reszta na bieżni

...jak bcaa to tylko kompleksy...
pozdro
-
- Rozgrzewający Się
Więc już wiem Co to jest BCAA teraz mam pytanie do ludzi którzy spożywają lub spożywali tą odżywkę . Ważę 59-62kg mam 175cm wzrostu i 17lat jak często spożywać tą odżywkę? kiedy ? i będzie ona lepsza w kapsułkach tabletkach czy moze rozpuszczalna ? no i oczywiście jakiej firmy ma być ta odżywka OLIPM? czy może jakaś inna ?
Proszę was o szybką odpowiedz .
Proszę was o szybką odpowiedz .
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Aminokwasy krążą po spożyciu mniej więcej godzinkę zaś przyswajanie trwa nieokreśloną jednostkę czasu więc bo jest to sprawa osobnicza i produktu, należało by więc spożyć odpowiedni posiłek na 1h przed siłownią a po wziąć BCAA, jeżeli nie mamy czasu na jedzenie wziąć na ~40 minut przed siłownią to chyba będzie optymalne i popić dużą ilością wody co spowoduje przyspieszenie przyswajania.
pozdro
pozdro