Catrine - komentarze.

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

mohini
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fakt w tenisówkach biega się nieciekawie. Ja dopiero od roku biegam w obuwiu biegowym i żałuję ,że nie zainwestowałam w nie wcześniej. Pewnie ominęłoby mnie zapalenie okostnej i liczne bóle kostek...Za to teraz kilometry same się biegają. Komfort nieporównywalny :)

Btw, sama jestem na nisko węglowodanowej. Staram się nie jeść więcej niż 100g węglowodanów na dzień. Czasami to wychodzi ,ale biegać jest czasem ciężko szczególnie z samego rana. Wieczorem jakoś idzie. Budzi się we mnie lew ;P
Ciężko coś radzić w tej kwestii, trzeba też obserwować organizm. Samopoczucie tez jest bardzo ważne. Niektórzy mają lekko podwyższony cholesterol z natury i nie wpływa bardzo negatywnie. Cecha osobnicza ;).
... longing for the sun
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Catrine
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: bywa koło 45 minut
Życiówka w maratonie: pracuję nad tym :)

Nieprzeczytany post

Mohini, to co, kiedy się ustawimy na jakiś wspólny bieg? Tylko ostrzgam, ja raczej wolny zawodnik jestem :)
napisz coś więcej :) ile biegasz, jakim tempem, jakie masz życiówki, czy biegałaś już w jakiś biegach ulicznych? Pewnie będę musiała jeszcze sporo poćwiczyć :hejhej:

Co do butów... nadal nie biegam w biegowych, ale wyglądają sto razy solidniej niż trampki :taktak: no ale kontuzji mnie nie pozbawiły, więc muszę zaopatrzyć się w coś lepszego, jak będę mieć fundusze :)

A dieta... Również staram się nie jeść za dużo węglowodanów, a już zwłaszcza prostych. Chociaż ich nie liczę, więc jem pewnie dużo :hej: na pewno więcej niż 100 gamów, nie będę się czarować :) kiepsko u mnie z trzymaniem reżimu dietetycznego ;) W którymś artykule czytałam że w 30 minut po biegu należy uzupełnić glikogen, no i że proste węglowodany są nawet wskazane, więc ostatecznie to mnie przekonało do jabłecznika :)
“We are limited but we can push back the borders of our limitations”
mohini
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Właśnie do tej pory biegałam sama dla siebie ale bardzo chciałabym to zmienić. Biegam regularnie więc fajnie byłoby to wykorzystać. Potrzebuje jakiegoś dodatkowego bodźca i sprawdzenia jak to w końcu z moją formą jest. ;) Kiedyś kolega mi mierzył czas na 5 km. Biegłam wtedy coś ok 24 min. U mnie tempo uzależnione jest od pory w jakiej biegam.Jak już pisałam rano jest tragedia w porównaniu z tym jak biegam wieczorami. :usmiech:

Bardzo chętnie z Tobą pobiegam , musimy się zmówić. Szkoda ,że dzisiaj tak nieciekawie z pogoda bo można bybyło się wybrać :hej:
Chociaż czasem i w strugach deszczu biegam :bleble:
... longing for the sun
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

mohini pisze:Właśnie do tej pory biegałam sama dla siebie ale bardzo chciałabym to zmienić. Biegam regularnie więc fajnie byłoby to wykorzystać. Potrzebuje jakiegoś dodatkowego bodźca i sprawdzenia jak to w końcu z moją formą jest. ;) Kiedyś kolega mi mierzył czas na 5 km. Biegłam wtedy coś ok 24 min. U mnie tempo uzależnione jest od pory w jakiej biegam.Jak już pisałam rano jest tragedia w porównaniu z tym jak biegam wieczorami. :usmiech:

Bardzo chętnie z Tobą pobiegam , musimy się zmówić. Szkoda ,że dzisiaj tak nieciekawie z pogoda bo można bybyło się wybrać :hej:
Chociaż czasem i w strugach deszczu biegam :bleble:
Mohini,
to jest bardzo ladny czas :D Moze wybiez sobie jakis cel biegowy - zawody na 10 czy 15 km, ewentualnie polmaraton (choc ja wyznaje filozofie "malymi kroczkami"),znajdz pod ten bieg plan treningowy i jedz z nim :)
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Caterine,

jak Ci sie chce pocwiczyc, a nie masz sprzetu (butow, basenu etc) to zawsze mozesz wejsc na youtube. Tam jesttaki wesoly pan z wczesnych lat 90-tych w boratowych lajkrach;) i on fika rozne 8-minutowki. Jak raz zrobilam z nim 8 min buns to na drugi dzien dokladnie czulam kazdy miesionek w mojej dupencji...
mohini
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Też czasami z nim ćwiczę. A jak najdzie mnie ochota to puszczam tamilee weeb. Polecam!
... longing for the sun
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:) Widze, ze uzytkowiniczka Mohini sie coraz bardziej aktywuje - fota sie pojawila :D
mohini
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hehe no tak, pomału wychodzę z ukrycia... :bum:
... longing for the sun
Awatar użytkownika
Catrine
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nie dotarłaś dzisiaj na stadion? :-)
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Catrine,

dobrze, ze to tylko wiatr w oczy, a nie jeszcze klody pod nogi... :oczko:
mohini
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no włąśnie nie dotarłąm :( myślałąm ,że dam radę ale zmęczenie wzięło górę... wróciłam z miasta wczoraj o 4 i niestety mi się przysnęło. Ale w przyszłą sobotę myślę ,że się spotkamy. Chyba ,że uda nam się wcześniej ;)
... longing for the sun
Awatar użytkownika
Catrine
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mohini, musimy koniecznie iść w sobotę na ten stadion :taktak:
takie treningi rozwijają dużo bardziej, przynajmniej niż to co ja sobie funduję :D ja się zabiegam, a niewiele z tego mam, ot co ;)

A w ogóle, uprawiasz jeszcze jakąś dyscyplinę sportową prócz biegania? Basen, siłownia, whatever? ;)
Awatar użytkownika
Catrine
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mohini! żyjesz Ty? :) co Ty na to żeby umówić się na jakieś wspólne dłuższe, ale spokojne bieganie?
mohini
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej! Powiadomki mi padły i nie zaglądałam :bum:
Jasne jestem jak najbardziej na tak. Nigdy nie potrafiłam się zmobilizować na dłuższe wybiegania sama. Potrafie biegać do godziny potem mnie zaczyna już to nużyć trochę. A zazwyczaj na koniec podkręcam sobie śrubę i czasami wlokę zwłoki za sobą i nie mam siły na więcej :bum:

Właśnie nie chodzę na siłownię a na basen się wstydzę :bleble:
Brakuje mi czasem urozmaicenia i przećwiczenia innych mięśni. Kiedyś na siłownię chodziłam a teraz trochę ograniczają mnie fundusze. No i fajnie byłoby chodzić z kimś a znajomi wśród których się obracam są antyactiv :lalala:

A w sobotę proponuje jakoś się zgadać i pojechać razem co by nie zabłądzić na stadion :oczko:
... longing for the sun
Awatar użytkownika
Catrine
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mohini,

to tak jak ja, z tą siłownią i basenem :) ale siłownia mnie kusi strasznie!

może pójdziemy w sobotę na biegam bo lubię?:) trochę urozmaicenia, a jakby było nam mało, w co jednak wątpie :P to można gdzieś tam jeszcze potruchtać :) no i będzie okazja się poznać w miłej biegowej atmosferze wśród rozentuzjowanych biegaczy :hej:
ODPOWIEDZ