Jakie buty wybrac?http://img402.imageshack.us/g/img7607l.jpg
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegaczem jestem dopiero 3 tydzien mam Nike Air Zoom Structure Triax 11+ zakupilem je juz dosc dawno bo okolo 2 lat temu i duzego przebiegu nie maja poza tym bardziej je "wychodzilem" niz "wybiegalem", chce kupic jakies nowe buty bo boli mnie noga http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d37 ... 85aae.html czerwona kreska to bolacy poczatek piety, brazowa tutaj boli mnie z dwoch stron, a czerwona bol po jednej stronie i idzie przez cala linie jak bylem na gokartach to bol sie ujawnil. I choc te bole nie sa wielkie i jakos strasznie odczuwalne normalnie to o kostke sie boje bo juz mialem 2 razy skrecona, mam nadzieje ze to tylko od tych gokartow. Sklaniam sie tez ku temu, ze te bole sa pewnie normalne dla poczatkujacych biegaczy ale lepiej dmuchac na zimne. Dzisiaj bylem w decathlonie, a pozniej w intersporcie spytalem goscia z intersportu i powiedzial, ze beda w magnoli robic badania i stwierdzac czy ma sie supinacje itp. ale to dopiero 27 kwietnia wiec nie wiem co zrobic z tymi butami czy wstrzymac sie z zakupem, a moze ktos zna takie miejsce we wroclawiu gdzie moglbym zrobic te badania? Tutaj spis butow, ktore byly w miare tanie tylko nie wiem czy to potrzebne skoro jak narazie nie jestem w stanie stwierdzic czy supinator jestem czy kto tam ; d wzrost 173cm waga 60kg biegam 20km/tydz
Eliofeet
Ekiden 200
Nike wl11
Allegory wl11
kiprun 1000 i 2000
Chce sie zmiescic w 300zl mniej wiecej. No i mozecie jeszcze powiedziec co myslicie o aktualnych butach. Ja mam generalnie waska stope, wiec czy to znaczy ze musze szukac butow ktore stawiaja na stabilizacje?
Eliofeet
Ekiden 200
Nike wl11
Allegory wl11
kiprun 1000 i 2000
Chce sie zmiescic w 300zl mniej wiecej. No i mozecie jeszcze powiedziec co myslicie o aktualnych butach. Ja mam generalnie waska stope, wiec czy to znaczy ze musze szukac butow ktore stawiaja na stabilizacje?
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 16:52 przez furry1, łącznie zmieniany 5 razy.
- marek81
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:32
Co do bólu - czy po tych skręceniach kostki byłeś u ortopedy? Masz całe więzadła w kostce? Może jedno słabo się zabliźniło i mocniej pracuje achilles?. Ja tam się nie znam, od tego są ortopedzi
Radzę z nich korzystać.
Co do badań - jeśli masz możliwość zrobić sobie badania to zrób! Po co kupować buty które mogą okazać się dla ciebie złe. Kasa może pójść w błono. A nie daj boże będą potęgowały problem. Wpierw zobacz co ci jest, potem dowiedz się jakie powinieneś kupować buty a na koniec je kup

Co do badań - jeśli masz możliwość zrobić sobie badania to zrób! Po co kupować buty które mogą okazać się dla ciebie złe. Kasa może pójść w błono. A nie daj boże będą potęgowały problem. Wpierw zobacz co ci jest, potem dowiedz się jakie powinieneś kupować buty a na koniec je kup

-
- Dyskutant
Nasuwa mi sie teraz takie pytanie czy ja jestem napronatorem? Przeznaczenie moich obecnych butow nike triax 11 :Szczególnie użyteczny dla nadpronatorów i biegaczy o zwiększonej masie Ciała. Waze 60kg i biegam najczesciej po walach czasem po parku jakims. Tutaj daje linka i jak ktos sie zna to prosze o odpowiedz czy jestem nadpronatorem bo jezeli nie to te buty nie nadaja sie do niczego innego jak wyrzucenia
http://img402.imageshack.us/g/img7607l.jpg/
http://img402.imageshack.us/g/img7607l.jpg/
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 16:42 przez furry1, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Dyskutant
Dzisiaj ide po skierowanie do ortopedy/podiatry a w tej chwili najgorszy bol mam na krawedzi stopy i nieprzyjemne uczucie rozrywania/klucia w srodstopiu, od 2 treningow staram sie biegam na srodstopiu bo bolalo mnie podbicie stopy
- marek81
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:32
Jak już będziesz u tego ortopedy to wymęcz go o wszystko co się da
Nie biegaj na siłę. Pamiętaj,że przy lądowaniu na śródstopiu mięśnie pracują troszkę inaczej niż przy lądowaniu na pięcie. Lądując na pięcie sporą część obciążeń bierze na siebie but, przy lądowaniu na śródstopiu mięśnie pracują trochę intensywniej. Jeśli bieganie na śródstopiu nie sprawia ci problemów, łydki i piszczele to wytrzymują to Lataj. Jeśli masz jakieś problemy, to fajnie jest poćwiczyć w domu ćwiczenia siłowe na nogi. Gdy nogi są silne to i śródstopie przychodzi łatwiej
A i podbiegi czy szybsze przebieranie nogami sprawia mniej problemów
ps. Takie ćwiczenia powinny być standardem te 2x w tygodniu

Nie biegaj na siłę. Pamiętaj,że przy lądowaniu na śródstopiu mięśnie pracują troszkę inaczej niż przy lądowaniu na pięcie. Lądując na pięcie sporą część obciążeń bierze na siebie but, przy lądowaniu na śródstopiu mięśnie pracują trochę intensywniej. Jeśli bieganie na śródstopiu nie sprawia ci problemów, łydki i piszczele to wytrzymują to Lataj. Jeśli masz jakieś problemy, to fajnie jest poćwiczyć w domu ćwiczenia siłowe na nogi. Gdy nogi są silne to i śródstopie przychodzi łatwiej

ps. Takie ćwiczenia powinny być standardem te 2x w tygodniu

- run
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z tych zdjęć wynika, że masz dywan w ulice, po którym można jeździć samochodzikami, którego nigdy nie miałem i to była moja trauma w dzieciństwie. Wszyscy koledzy mieli tylko nie ja 
Masz raczej poprawną budowę stopy ale jeśli możesz to skorzystaj np z badania Asics FootID albo adidas FootScan. Sprawdź na stronce Asicsa kiedy będą mieli badania w Twoim mieście.

Masz raczej poprawną budowę stopy ale jeśli możesz to skorzystaj np z badania Asics FootID albo adidas FootScan. Sprawdź na stronce Asicsa kiedy będą mieli badania w Twoim mieście.
-
- Dyskutant
haha tyle ze ja mialem jak juz przestalem bawic sie samochodzikami ; P. Czyli te buty tylko mnie obciazaja i lepiej juz zebym biegal w tenisowkach? Na badanie ide, ale dopiero 26 kwietnia w intersporcie beda robili w moim miescie. Pod koniec wczorajszego biegu mialem duzy bol z boku kolana tutaj wiecej info http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 57#p319457
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt: