Witam. Dziś za pomocą kamery na bieżni sprawdzałem sposób przetaczania stopy. Okazało się, że dość mocno pronuję. Głównym tego powodem jest moja waga (103 kg), dlatego sprzedawca dobrał mi buty, które nie tylko zapewniają wsparcie, ale również amortyzację. Miałem kilka par na nogach, z których pozostały 3 - Brooks Glycerin 8 (but neutralny, bez wsparcia, z amortyzacją), Brooks Trance 10 (but ze wsparciem i amortyzacją) oraz Nike Zoom Equalon 4 (jedyny model z Nike, który prostował mi staw skokowy, a nawet delikatnie kierował kostkę na zewnątrz - sprzedawca stwierdził, że po kilkudziesięciu km wsparcie nieco zmaleje od zużycia i wówczas będzie idealnie, dlatego te buty dłużej utrzymają prawidłowe prowadzenie stopy).
W związku z tym, że najtańszy z tych modeli to Nike Equalon, który kosztuje "jedyne" 340 zł (choć wiem, że rzeczywiście jest to bardzo promocyjna cena), zastanawiałem się, czy moglibyście polecić jakieś buty, które zachowywałyby się podobnie do Equalonów, ale byłyby nieco tańsze. Pytam, bo w sumie miałem okazję wypróbować buty tylko tych dwóch firm. Nie sprawdzałem ani Asics'ów, ani New Balance, ani żadnej innej marki.
Dodam jeszcze, że sprawa jest dość pilna, bo do jutra muszę się zdecydować - buty zostały dla mnie odłożone.
Dzięki za wszelkie informacje.