Niemarkowy sprzęt

gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Eddie pisze:. Taki klient lubi pewnie w ciepłym usiąść zmierzyć kilka par butów, nic nie kupić po czym zamówić na allegro czy innym portalu znacznie taniej. Czego by pewnie bez mierzenia w sklepie nie zrobił :)
a z tym to różnie bywa: ostatnio Małżonce spodobał się pewien model, przymierzała, truchtała po sklepie, z tydzień chyba leżał w domu przed pierwszym użyciem (w tym sklepie można było zwrócić);
a po pierwszym prawdziwym biegu zeznała: straszne "kopytka"!
podobnie było z butami narciarskimi - tu też znacznie lepiej sprawdziły się zakupy "w ciemno" przez Internet;
pzdr
gl
PKO
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eddie pisze:Jak chodzi o cenę butów to pamiętaj, że nikt nie prowadzi sklepów stacjonarnych charytatywnie. Czynsz, oświetlenie, lokal, obsługa coś kosztują, zwłaszcza w Polsce wyjątkowo niemało.
Ściemnianie o kosztach w Polsce do mnie nie przemawia. W USA ludzie więcej zarabiają (czyli koszty sprzedaży też są wyższe), koszty dzierżawy itp. nie są niższe, a sprzęt sportowy jest zdecydowanie tańszy niż w Polsce.

Eddie, czy totalnie krytykując Nagora, sam otwartym tekstem napisałeś, że jesteś dystrybutorem odzieży uciskowej, o której Nagor negatywnie się wyrażał?
Nagor, polecając buty Kalenji, miał odwagę napisać, że jego zawodniczka jest sponsorowana przez tę markę. U ciebie tej odwagi nie zauważyłem.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No ok :) Czasami może rzeczywiście się sprawdzają. Chociaż, podejrzewam, że nie wielu z nas kupuje buty przez internet bez uprzedniego zmierzenia. Za duże rozbieżności między producentami. Mój przedział rozmiarów w zależności od producenta butó biegowych to 46,5 do 48 :)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po pierwsze Nagór nie wyrażał się o konkretnej marce tylko ogólnie o odzieży kompresyjnej. To po pierwsze po drugie w tekście Nagóra zdrażniło mnie podejście do sprzętu sportowego tylko przez pryzmat ceny. Krytykowanie marki Ecco tylko dlatego, że jest droga jest co najmniej dziwne. Czy w ogóle zadał sobie trud by przetestować cokolwiek ?
Po trzecie po to mam stopkę dodaną z właściwą informacją bym nie musiał w każdym poście pisać czegoś co jest oczywiste, bynajmniej się z tym nie kryję i gram w otwarte karty:)
Ściemnianie o kosztach w Polsce do mnie nie przemawia. W USA ludzie więcej zarabiają (czyli koszty sprzedaży też są wyższe), koszty dzierżawy itp. nie są niższe, a sprzęt sportowy jest zdecydowanie tańszy niż w Polsce.
Produkty trafiające do nas spoza unii są objęte dodatkowo cłem i innymi kosztami. To znacznie podbija cenę. Generalnie wszystko w USA jest tańsze ale oficjalnie tego do Polski zamówić stamtąd nie możesz. To, że czasem się udaje i na granicy cła nie dowalają to zwykłe szczęście.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eddie pisze:nie wielu z nas kupuje buty przez internet bez uprzedniego zmierzenia. Za duże rozbieżności między producentami. Mój przedział rozmiarów w zależności od producenta butó biegowych to 46,5 do 48 :)

pomyłka w doborze _na długość_ jeszcze się mi nie zdarzyła (tj. z tego powodu jeszcze nie odsyłałem;);
warunek jest jeden - producent musi podawać rozmiar w numeracji metrycznej
(kupno modelu, którego wcześniej używaliśmy pomijam jako oczywistą oczywistość);
bywają kłopoty z doborem tęgości czy też tego, co nazywa się kopytem (wzorzec stopy),
ale to wszystko i tak dokładnie poznamy dopiero "w praniu", przy wtępnym mierzeniu wychodzą tylko dość grube pomyłki;
w każdym razie oszczędność czasu przy zdalnych zakupach jest kolosalna, mniejsza możliwość zakupu pod wpływem "nieodpartego impulsu", a liczba wpadek chyba nie większa, niż przy zakupach na mieście - i tu, i tam raz jesteśmy mniej, a innym razem bardziej zadowoleni;)
pzdr
gl
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A co z szerokością buta ? Bo o ile zwykle wkładkę mam 30,5 cm to z szerokością przy palcach różnie bywa. Wiadomo różne stopy różni ludzie mają ;) Z oszczędnością czasu nie dyskutuję bo to oczywista oczywistość :)
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mnie nurtuje jedna sprawa. Sklep sprzedaje buty np za 500 PLN . Robi wyprzedaz i podaje cene np 200 PLN czyli zjezdza z cena o 300 PLN. Pytanie czy dokłada do interesu?W cuda raczej nie wierze gdyz czesto mozna zaobserwowac sytuacje ze przed przecenami zmienia sie ceny na wyzsze (autopsja). Koszty dzierzawy, prądu itp sa stałe. Więc jak to jest?
Sklep może powiedzieć, że nie chce magazynować więc woli sprzedać by mieć miejsce pod nową kolekcję tyle ze przeceny najczesciej dotyczą asortymentu, który sie nie sprzedaje.
Oświećcie mnie:)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tu najlepiej jak wypowie się ktoś kto prowadzi jakikolwiek sklep stacjonarny :) Chociaż, czasami w sklepach sportowych widzę magazyny. Wierz mi, małe nie są :)
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

skoro sa takie duze to.....Moze odpowiedz jest prosta Mimo zwiekszenia popularnosci biegania zasobnosc kieszeni przecietnego Kowalskiego jest jednak nizsza niz mieszkanca UE i stad patrzenie za cena a nie marka obuwia Tylko po co przeplacac Nigdy nie kupie buta biegowego za kilkaset zlotych bo bym postawil go na szafce niz w nim biegał:)
tylko co zzasada duza rotacja szybki obrot towarem?

a czasami nie jest tez tak, ze skoro jestes przedstawicielem danej marki to musisz trzymac pewna linie sprzedazy narzucona odgórnie?
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co do ceny sugerowanej to już inna cena. Trudno aby np. Takie asicsy były sprzedawane u nas po 200 zł a w czechach po 600. Jesteśmy w unii więc rynek rządzi się swoimi prawami.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

No niech wreszcie wypowie się ktoś tutaj, kto kupił i biegał w biomach :taktak: kupił i biegał, a nie tylko biegał :hahaha:
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O ile pamiętam to naczelny naturalny biegacz forum Yacool testował Biomy i bardzo pochlebnie się o nich wypowiadał :)
Ja na pewno też je przetestuję jak tylko opuchlizna po zabiegowa na kostce zejdzie na tyle i wznowię poważne bieganie :)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Ale kupił i biegał, czy dostał do testów i biegał? Darmoszki mnie nie przekonują :oczko:
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eddie pisze:O ile pamiętam to naczelny naturalny biegacz forum Yacool testował Biomy i bardzo pochlebnie się o nich wypowiadał :)
a co powiedziały tasak i szlifierka?
pzdr
gl
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O tym to już chyba sam testujący powinien się wypowiedzieć :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ