Nie bardzo rozumiem dlaczego zamiast poszukać na forum informacji, oczekujesz, że na Twoje żądanie podeślemy Ci wszystko gotowe... Żeby biegać trzeba nie tylko ruszyć nogami.Dominik5 pisze:Zabawniś się znalazł
Chce wystartować w półmaratonie-kilka pytań
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
-
- Rozgrzewający Się
-
- Wyga
Ten zaznaczony obszar przez Ciebie na obrazku kiedy boli sygnalizuje o tym, że za bardzo zwiększyłeś kilometraż i przeciązyłes się nie piszę jak nazywa się ta część bo nie chce Cie wprowadzić w błąd. Czytając wcześniej Twój wątek ja osobiście uważam, że nie warto brać udziału w tym półmaratonie.
Bieganie jest jak medytacja.
-
- Rozgrzewający Się
Chciałbym zadać jedno pytanie w związku z moim pierwszym półmaratonem, którym będzie Poznań Półmaraton w tą niedziele, a nie chcę zakładać nowego tematu.
Czy jest teoretycznie możliwe, abym przebiegł połówke w dwie godziny tempem ~5:40/km, jeżeli niedzielne wybiegania robiłem w tempie 6:00/km?
Kilometraż bez problemu pociągnę, w związku z tym, że dystans okołopołmaratonowy
już pokonywałem (19km w 1:54).
Oczywiście pobiegłbym z pacemakerem, a jak wiadomo, w grupie raźniej :D
Niestety nie startowałem jeszcze w żadnej imprezie i nie mam pulsometru, więc nie mam zbytnio jak oszacować tempo startowe.
Czy jest teoretycznie możliwe, abym przebiegł połówke w dwie godziny tempem ~5:40/km, jeżeli niedzielne wybiegania robiłem w tempie 6:00/km?
Kilometraż bez problemu pociągnę, w związku z tym, że dystans okołopołmaratonowy

Niestety nie startowałem jeszcze w żadnej imprezie i nie mam pulsometru, więc nie mam zbytnio jak oszacować tempo startowe.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Spokojnie powinieneś dać radę. Z pacemakerem trzymaj się przynajmniej kilka kilometrów (więcej niż 5), dopiero jeżeli będziesz wtedy uważał, że możesz zdecydowanie szybciej to możesz lecieć do przodu.Aydyn pisze:Chciałbym zadać jedno pytanie w związku z moim pierwszym półmaratonem, którym będzie Poznań Półmaraton w tą niedziele, a nie chcę zakładać nowego tematu.
Kilometraż bez problemu pociągnę, w związku z tym, że dystans okołopołmaratonowyjuż pokonywałem (19km w 1:54).
Krzysiek