Chce wystartować w półmaratonie-kilka pytań

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dominik5 pisze:Zabawniś się znalazł :hahaha:
Nie bardzo rozumiem dlaczego zamiast poszukać na forum informacji, oczekujesz, że na Twoje żądanie podeślemy Ci wszystko gotowe... Żeby biegać trzeba nie tylko ruszyć nogami.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
PKO
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Idz do bukiego, on Ci wszyskto wytlumaczy :)

TYlut
Dominik5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podczas bieganie przeważnie około siódmego km prawa stopa mi drętwieje, wcześniej nigdy nie miałem takiego czegoś i bardzo mnie bolą mięśnie które zaznaczyłem na obrazku. Te mięśnie bolą mnie także w prawej nodze.

Obrazek

To nie są moje nogi jakby co :hej:
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ten zaznaczony obszar przez Ciebie na obrazku kiedy boli sygnalizuje o tym, że za bardzo zwiększyłeś kilometraż i przeciązyłes się nie piszę jak nazywa się ta część bo nie chce Cie wprowadzić w błąd. Czytając wcześniej Twój wątek ja osobiście uważam, że nie warto brać udziału w tym półmaratonie.
Bieganie jest jak medytacja.
Aydyn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chciałbym zadać jedno pytanie w związku z moim pierwszym półmaratonem, którym będzie Poznań Półmaraton w tą niedziele, a nie chcę zakładać nowego tematu.

Czy jest teoretycznie możliwe, abym przebiegł połówke w dwie godziny tempem ~5:40/km, jeżeli niedzielne wybiegania robiłem w tempie 6:00/km?
Kilometraż bez problemu pociągnę, w związku z tym, że dystans okołopołmaratonowy ;) już pokonywałem (19km w 1:54).
Oczywiście pobiegłbym z pacemakerem, a jak wiadomo, w grupie raźniej :D
Niestety nie startowałem jeszcze w żadnej imprezie i nie mam pulsometru, więc nie mam zbytnio jak oszacować tempo startowe.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Aydyn pisze:Chciałbym zadać jedno pytanie w związku z moim pierwszym półmaratonem, którym będzie Poznań Półmaraton w tą niedziele, a nie chcę zakładać nowego tematu.

Czy jest teoretycznie możliwe, abym przebiegł połówke w dwie godziny tempem ~5:40/km, jeżeli niedzielne wybiegania robiłem w tempie 6:00/km?
Kilometraż bez problemu pociągnę, w związku z tym, że dystans okołopołmaratonowy ;) już pokonywałem (19km w 1:54).
Oczywiście pobiegłbym z pacemakerem, a jak wiadomo, w grupie raźniej :D
Niestety nie startowałem jeszcze w żadnej imprezie i nie mam pulsometru, więc nie mam zbytnio jak oszacować tempo startowe.
Spokojnie powinieneś dać radę. Z pacemakerem trzymaj się przynajmniej kilka kilometrów (więcej niż 5), dopiero jeżeli będziesz wtedy uważał, że możesz zdecydowanie szybciej to możesz lecieć do przodu.
Krzysiek
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jasne że dasz radę w dwie godziny. Adrenalinka Ci pomoże. :hej:
Bieganie jest jak medytacja.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ