pierwsza osoba z mojego rodzinnego miasta na tym forum:D:D:D. z Radomska blisko jest do Katowic.. tam sie czesto cos dzieje.. w jakim wieku jestes jesli mozna wiedziec?poltergeist pisze:Radomsko
to takie cudne miasto między Częstochową a Piotrkowem więc zastanawiam się na Pabianicami
18 dni do pierwszego półmaratonu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
o ile wolniejsze powinno być tempo w HM od tempa na 10k?
Pabianice to również i mój debiut, kilka razy przebiegłem już po 20km, także bardziej od dystansu boję się tempa
Pabianice to również i mój debiut, kilka razy przebiegłem już po 20km, także bardziej od dystansu boję się tempa
-
- Dyskutant
Korek ja stary juz jestem .........44 ale jesli chodzi o bieganie to dopiero raczkuje 

Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 14:48 przez poltergeist, łącznie zmieniany 2 razy.
- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
Wg. Danielsa różnica to ok 10 - 15 sek na km.Maurice pisze:o ile wolniejsze powinno być tempo w HM od tempa na 10k?
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Załóż konto na run-log.com, dodaj swoje treningi, w zakładce "dodatki" zaznaczasz, które pozycje chcesz pokazać światu, wygenerowany kod BBcode kopiujesz do stopki na forum. Aaaajj?poltergeist pisze:PS. Jak dodać tabelke z treningami do profilu ???
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
też to czytałem, tylko zważywszy na względnie niski kilometraż tygodniowy i bardzo niewiele tempa maratońskiego na treningach mam obawy czy podołam tempu 10k + 18sekpixos pisze:Wg. Danielsa różnica to ok 10 - 15 sek na km.Maurice pisze:o ile wolniejsze powinno być tempo w HM od tempa na 10k?

- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
Wystartuj więc w tempie dla "obecne VDOT - 2" i zobaczysz, jak się będziesz czuć po półmetku. Jak będzie dobrze, to przyspieszysz. W ten sposób nie przeszarżujesz na początku.Maurice pisze:też to czytałem, tylko zważywszy na względnie niski kilometraż tygodniowy i bardzo niewiele tempa maratońskiego na treningach mam obawy czy podołam tempu 10k + 18sekpixos pisze:Wg. Danielsa różnica to ok 10 - 15 sek na km.Maurice pisze:o ile wolniejsze powinno być tempo w HM od tempa na 10k?
-
- Dyskutant
szkoda ze nie ma pacemakera mozna by się podpiąć pod takiego guru a tak ......jak siebie znam boje się że się będę bał i tą pierwszą dyszkę pobiegne ponad swoje mozliwosci a drugą mogę zdychać żeby tylko się nie skompromitować...jest jeszcze jedno wyjście nabyć jakiś dobry gadżet przed tą imprezą
PS a jak dzis poszło??? biegaliście w deszczu ??? mnie o mało pepegi w blocie nie zostały

PS a jak dzis poszło??? biegaliście w deszczu ??? mnie o mało pepegi w blocie nie zostały

- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No ja dziś odpuściłem, bo deszcz mi nie straszny, ale ten wiatr to mnie dobija. Ale jutro mam wolne, więc sobie od rana pobiegam i odpokutujępoltergeist pisze:PS a jak dzis poszło??? biegaliście w deszczu ??? mnie o mało pepegi w blocie nie zostały

Poltergeist, nie musisz za każdym razem ręcznie wrzucać kodu BBcode do posta. Na forum wejdź w panel użytkownika --> profil --> podpis i tam wklej ten kod - będzie się pojawiał przy każdej Twojej wypowiedzi.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
a ja mam pierwszy polmaraton za 8 dni.
Podejde do tematu inaczej tempa swoje juz znam ,zaczynam powoli i po paru kilometrach przyspiesze jak maszyna sie rozgrzeje .
Ja biegne w sobotce tam jest ostry podbieg 9km,jestem juz na etapie biegania szybkich ,ale krotkich odcinkow.
Wiatr jest straszny ciezko dotrzymac tempo do konca treningu,raczej nie odpuszczam nawet jak duzy wiatr.
W ostatnich 2 tygodniach trzeba zmniejszyc ilosc przebieganych kilometrow ,tak mysle!
Trenuj czlowieku nie odpuszczaj,nawet pomalu ostatnie treningi szkoda , a trzymam za kazdego zwas [[nas]] podzielimy sie opiniami po starcie ,,pozdrawiam
Podejde do tematu inaczej tempa swoje juz znam ,zaczynam powoli i po paru kilometrach przyspiesze jak maszyna sie rozgrzeje .
Ja biegne w sobotce tam jest ostry podbieg 9km,jestem juz na etapie biegania szybkich ,ale krotkich odcinkow.
Wiatr jest straszny ciezko dotrzymac tempo do konca treningu,raczej nie odpuszczam nawet jak duzy wiatr.
W ostatnich 2 tygodniach trzeba zmniejszyc ilosc przebieganych kilometrow ,tak mysle!

Trenuj czlowieku nie odpuszczaj,nawet pomalu ostatnie treningi szkoda , a trzymam za kazdego zwas [[nas]] podzielimy sie opiniami po starcie ,,pozdrawiam

-
- Dyskutant
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
e-- tam nie ciezkie tylko ciagle cos nowego poznajesz.
,,,to pies ujada o goni to samochody tiry uwielbiam ,to rekordy swoje poprawiasz i tak ciagnie sie
A tak do tematu to jeszcze tydzien --pozostaly same wolne biegi i juz odpoczynek super a pozniej ognia

A tak do tematu to jeszcze tydzien --pozostaly same wolne biegi i juz odpoczynek super a pozniej ognia

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dobrze tak sobie forum poczytać i żyć ze świadomościa ze nie tylko ja niedługo debiutuje 

-
- Dyskutant
I jak tam Panowie przygotowania do połówek ???
Najwięcej Vervy było w momencie podejmowania decyzji a tu im bliżej tym obaw więcej .... serce do biegania jest ale mocy jakby brak .... mnie zostało nieco ponad tydz. już się zapewne nic nie poprawi więc chyba czas wyluzować zrobić jakieś dłuższe wybieganie w niedziele i kilka (3-4) krótkich spokojnych biegów
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Najwięcej Vervy było w momencie podejmowania decyzji a tu im bliżej tym obaw więcej .... serce do biegania jest ale mocy jakby brak .... mnie zostało nieco ponad tydz. już się zapewne nic nie poprawi więc chyba czas wyluzować zrobić jakieś dłuższe wybieganie w niedziele i kilka (3-4) krótkich spokojnych biegów
Pozdrawiam i życzę sukcesów