Mistrzostwa Polski Mistrzostwami PZLA

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:oprócz składek dochodzą obowiązki startowe. Nie każdemu to pasuje
Jakie obowiązki startowe? Liga?
Jest wiele małych klubików, które nie uczestniczą w rywalizacji ligowej. Wystarczy zostać członkiem takiego klubu i niewygodny obowiązek ma się z głowy.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Tomek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:50
Życiówka w maratonie: 2:45:16
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak nigdy - zgadzam się z Panem JS.

Jednym z przykładów jest mój kolega z TT Szczecin, który w ubiegłym roku był 3. na MP w biegu 24-godzinnym i nie dostał medalu. Dla mnie żenada i komuna. Nie wydaje mi się żeby chodziło tu o kasę ze składek tylko o statystyki, że mamy "tylu" zawodników więc potrzebujemy "tylu" pieniędzy z budżetu na ich finansowanie.
TT Szczecin
rchalubowicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tomek W pisze:Jak nigdy - zgadzam się z Panem JS.

Jednym z przykładów jest mój kolega z TT Szczecin, który w ubiegłym roku był 3. na MP w biegu 24-godzinnym i nie dostał medalu. Dla mnie żenada i komuna. Nie wydaje mi się żeby chodziło tu o kasę ze składek tylko o statystyki, że mamy "tylu" zawodników więc potrzebujemy "tylu" pieniędzy z budżetu na ich finansowanie.
A jak u kolegi z kontrola antydopingowa? Rozumiem, ze jest regularnie sprawdzany?

Moze rozwiazaniem jest formula mistrzostw typu 'open' tylko, ze za chwile moze sie okazac, ze w MP pierwszy polak byl w 3-ciej dziesiatce?

To nie jest takie proste jak my wszyscy sobie myslimy a zasady sa zasdami tak jak kodeks drogowy czy karny czy jakikolwiek inny.
Pozdro
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z regulaminu III OTWARTEGO(!) Pucharu Krakowa:
"..Warunki uczestnictwa: W zawodach mają prawo startu zawodnicy (..) stowarzyszeni w klubach zarejestrowanych w MZLA,
posiadających licencje klubową na 2011 rok." organizator MZLA
tak a propos ;)
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Mam w planach start w MP w maratonie i też chciałbym byc sklasyfikowanym w MP. Problem w tym, że nie mam przynależności klubowej. Nie znam się tych sprawach, może ktoś coś doradzi. Artykuł fajnie napisany ale nic nie jest podane jak uzyskać ową licencję i w jaki sposób można być sklasyfikowanym
R.S.
ODPOWIEDZ