Poprawa kondycji

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
martin19
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim. Nadszedl ten moment, aby wreszcie wziaśc się za siebie :) Zacznę od tego, ze mam fatalną kondycję. Na 1km w szkole mam czas 5:09 ... Nadwagi nie mam, ważę 64 kg przy wzroscie 177. Mam za to płaskostopie. Czy to może przeszkadzać w bieganiu ? Męczę sie na bieżni elektronicznej przy prędkosci 10 km/h po przebiegnieciu 800 m. Chciałbym poprawic swoja kondycje, pewnie było takich tematow peeeelno, ale nie wiem czemu szukajka mi nie działa :(

Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polecam zapoznać się z innymi tematami tego typu na forum oraz zajrzeć na portal bieganie.pl tam znajdziesz plany treningowe dla takich osób jak Ty. Warto sięgnąć po któryś z nich. Życzę wytrwałości i trzymam kciuki :)
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

płaskostopie nie będzie mu czasem przeszkadzać?? z tego co pamiętam z lekcji "PO", mówione było że osoby z płaskostopiem nie są brane do wojska, gdyż z tego powodu szybciej się męczą już nawet na przemarszach, a co z bieganiem? Myślę że i to ma zły wpływ na twoje stawy jak i kręgosłup. Proponuję zasięgnąć porady specjalisty...
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

niuniek pisze:płaskostopie nie będzie mu czasem przeszkadzać?? z tego co pamiętam z lekcji "PO", mówione było że osoby z płaskostopiem nie są brane do wojska, gdyż z tego powodu szybciej się męczą już nawet na przemarszach, a co z bieganiem? Myślę że i to ma zły wpływ na twoje stawy jak i kręgosłup. Proponuję zasięgnąć porady specjalisty...
Odpowiednio dobrane buty biegowe z pewnością ułatwią bieganie. Jeśli chce biegać musi zainwestować w dobre buty.
tomclancy1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1.07

Nieprzeczytany post

Witam, jestem tu nowy. Mam za 10 dni bardzo ważne test sprawnościowy m.in bieg na 3000m, muszę go zrobić w minimum 14:20 a wczoraj przebiegłem 15:55.... Jest jakaś szansa żeby to zaliczyć?? Czasu jest bardzo mało, dodam tylko, że mam 29lat i nie biegałem całą zimę, takze kondycja nie ciekawa. Proszę o rady :)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w 3 tygodnie to cudów nie zdziałasz bo zarzynać się przed sprawdzianem to nie najlepszy pomysł.
tomclancy1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1.07

Nieprzeczytany post

Może jakieś odżywki by pomogły?
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

tomclancy1 pisze:Może jakieś odżywki by pomogły?
W 10 dni to Ci nawet EPO nie pomoże.

Jak masz 10 dni to spróbuj co drugi dzień przebiec 3 km ale bardzo spokojnie, tak 18-20 minut żeby zajmowało, dwa dni przed sprawdzianem wolne. Czyli pobiegasz 2-3 razy tylko. Da to niewiele ale w tak krótkim czasie więcej można popsuć niż poprawić.

Największa szansa tkwi w rezerwach psychicznych. Jak będziesz biegł test to poziom Twojej mobilizacji będzie tak potężny że będziesz mógł pobiec zdecydowanie szybciej niż na tej pierwszej próbie
Krzysiek
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tu sie zkolega nie zgodze 10 dni EPO już zaczyna pomagac

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Buniek