pardita pisze:och dziękuję:D
ten alert ma na celu to, że mój trening trwa 46 minut.
Wbrew mojemu statusowi (wyga), jestem dość początkującą biegaczką i po prostu co tydzień wydłużam trening o 2 minuty. Jak dojdę do godziny ciągłego biegu, to zamierzam już bardziej fachowo go skonstruować.
Czy jak ustawię to tak, jak mówisz, to też mi zapika??? czy tylko zakończy odliczanie czasu?
Będzie długi sygnał zakończenia i Garmin zatrzyma trening. Możesz sobie zrobić krótką symulację - ustaw sobie teraz trening 1 minuta, zatwierdź, wystartuj i poczekaj minutkę. Żeby nie śmiecić w zegarku, to potem w Historia/Running/By Date - wywal z historii ten fake "trening".
Jeśli ustawisz sobie trening na 46 minut i zaakceptujesz go, to się zapamiętają te pola, które uzupełniałaś - czyli time i pace np. Następnego dnia wybierając ten trening będziesz miała już 46 minut domyślnie.
EDIT: Jeśli ustawisz sobie czas 46 minut i pace powiedzmy 5:40/km, to po starcie takiego treningu, będziesz mogła strzałeczkami wyświetlić funkcję wirtualnego partnera, który wskaże Ci, czy jesteś przed, czy za tempem wirtualnego partnera. Następny ekranik pokazuje ile metrów jesteś przed (jasne tło i ciemne cyferki) lub za (ciemne tło i jasne cyferki) wirtualnym partnerem "biegnącym" prędkością 5:40/km